Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tiszaeszlári vérvád. Miért...

Tiszaeszlári vérvád. Miért hallgattatják el a felemlegetőket? Tényleg voltak-vannak rituális gyilkosságok?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=b98ch_Pyi-Y&feature=related

Itt például erről beszél egy amerikai zsidó nő, akit megrázott és lelkileg tönkre tett, hogy miket tesz a családja. Miért nem lehet végre nyilvánosságra hozni, és örökre megtisztítani a zsidó társadalmat az ilyen eszméktől?

2012. ápr. 4. 15:48
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
17%
Ami azt illeti Tiszadadán megtalálták, egyedül a közeli rokonok nem akarták elhinni, hogy nincs közük a zsidóknak a lányuk halálához, úgy gondolták valakinek bűnhődnie kell.
2012. ápr. 4. 16:37
 12/32 anonim ***** válasza:
56%
Az hogy miért ne mászkálj a zsinagóga közelébe, arról kérdezd meg ükanyádat.. Az enyém és a falubeliek érdekes dolgokat mesélek......Amúgy ez a 130 éve történt eset érdekes,mivel az akkor színtiszta liberális ország közvéleménye sem tartotta valószínűnek ezt a formációt. Ugyanakkor én simán el tudom képzelni ezt a dolgot. Apropó van egy olyan formáció, hogy maga Tisza Kálmán fekszik a zsidók elé, hogy felmenteti a saktereket csak kapjunk hitelt.. Na ne már ! :D
2012. ápr. 4. 16:37
 13/32 anonim ***** válasza:
53%

"Nem igaz, nem derült ki, hogy vízbe fúlt volna. Nem is találták meg a testet."

De nem is találtak kivéreztetett holttestet sem.

"És nem reagálna már 130 éve folyton olyan hevesen a zsidó közösség, ahogy teszi azt, ha nem lenne alapja a vádnak."

Már bocs, de ez "nyuszika és a sapka" esete. Ha nem reagálnak, azért, ha reagálnak, akkor azért bűnösök? Amúgy meg ne csodálkozz, ha reagálnak, amikor azzal vádolják őket, hogy a vallásuk miatt ilyeneket tettek, és ebből kifolyólag akár még most is megtehetnének ilyet (mert a vallás nem változott).

2012. ápr. 4. 16:54
 14/32 anonim ***** válasza:
25%
Nem tudom miért kellene rá nem reagálni. Ha te valaki az nagyanyádat kurv@ként írja le, te egyszerűen csak ráhagyod? Hiszen már régen meghalt, rég volt bármi is volt.
2012. ápr. 4. 16:57
 15/32 anonim ***** válasza:
22%

"Nem igaz, nem derült ki, hogy vízbe fúlt volna. Nem is találták meg a testet. És nem reagálna már 130 éve folyton olyan hevesen a zsidó közösség, ahogy teszi azt, ha nem lenne alapja a vádnak."

Ugye csak sz.patsz? Ez tény, kiderült. Megtalálták a holtestet.

2012. ápr. 4. 16:58
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
16:58! Amennyire én tudom, nem tudták egyértelműen azonosítani a vízből kihalászott hullát, így nem tudni, hogy valóban Solymosi Eszter teste volt az.
2012. ápr. 4. 17:01
 17/32 anonim ***** válasza:

"Ami azt illeti megtalálták."

Nem tudom, mondom hogy nem hallottam soha még róla.Én az index.hu-n olvastam ott azt írták hogy eltűnt,sehol se írták hogy megtalálták.Ezért írtam, amúgy röhej az egész mizéria.

2012. ápr. 4. 17:03
 18/32 anonim ***** válasza:
62%

Akkor elismétlem. Ha a leányzót valaki kivéreztette is, és a vérét belesütötte egy kenyérbe, az nagy valószínűséggel nem volt zsidó, mert a vér érintése(!!!) is tilos nekik. Szóval márcsak emiatt is bajos az ügy. A zsidó hagyományok ilyet nem írnak elő. Az ókorban előfordult náluk az emberáldozat, mint ahogy máshol is, de azok előszőr is fiúk voltak, másodszor pedig a család kiválthatta az áldozatot, pl nem akarták bedarálni a fiukat, és feláldoztak egy bikát. Ezt kevesen tudják, de az ókorban pl sokan éltek ezzel, mivel az akkori emberek is szokták szeretni a gyereküket. Ez a szűzlányos sztori, meg keresztény vonalra hajaz. A zsidóknál nem a szűzlány volt az etalon, hanem az elsőszülött fiúgyermek, ő örökölt ugyanis. A szűzlányosdi sokkal későbbi történet, és a kereszténységhez kötődik, mert ebben a vallásban volt az überalles a szüzesség, főleg ha leányról van szó, mert az automatikusan a tisztaságot jelképezte. A szűzlány érinthetetlen, és ennélfogva a legnagyobb bűn, ha egy szűzlányt kivégeznek.

Ja, amúgy katolikus vagyok, csak érdekelnek a vallások, és sokat olvastam a héberekről is, onnan tudom, hogy pl ez kizárt.

Akinek az ükanyja sokat tudna mesélni annak írom, hogy az ükanyáink idejében is megkülömböztették a zsidókat. Anyukám pl a mai napig állítja, hogy lentiszombathelyen is volt ilyen szóbeszéd, de azt is el tudja mesélni, hogy a katolikus plébánosuk, amikor gyerekek voltak, arra tanította őket, hogy zsinagóga elé köpjenek egyet...Jézus miatt, mert azt is a zsidók nyírták ki, és most ez a köpkölődés ez tök rendben van, pláne ha a szeretettől vezérelve tesszük, hiszen minket mindig az vezérel, ugyanis katolikusok vagyunk. Szóval ilyeneket is el lehet mondani.

Aztán ott van hogy a testet megtalálták, és vízbefúlt, csak a családnak volt az a rögeszméje, hogy a zsidók nyírták ki, mert szűz volt, és nekik meg jobban ízlik a vérrel sütött kenyér, mint a tejjel készült. Ez is két dolgot jelent azon túl, hogy a családtagok bizonyára sokkot kaptak. Az egyik az, hogy a családtagok nem voltak zsidók, hiszen nem ismerték a vér tilalmát, és az ehhez kapcsolt szabályokat, másrészt pedig azt is jelenti, hogy a családtagok nem tudtak főzni:D Próbálj meg kenyeret sütni vérrel, jó darabos lesz( a vér hamar szokott alvadni, csomósodik, egy csomós izével, meg mindent lehet csinálni, csak egyenletes tésztát nem), és bár nem ettem ilyet, feltételezem, hogy ehetetlen is.

2012. ápr. 4. 17:17
 19/32 anonim ***** válasza:
43%
Akkoriban, úgy tanultam, nem liberális volt a sajtó. Sőt az antiszemitizmus elfogadott és kifizetődő volt a lapok számára így az a pár lap ami akkoriban működött gyak. mind zsidó ellenes volt. Maga a per változtatta ezt meg mivel a lapok felismerték az antiszemitizmus veszélyeit. Amúgy nem értem. Kit hallgtattak el? Tudnál most neveketmondani? Az állítások megcáfolása is elhallgatatásnak számít?
2012. ápr. 4. 17:23
 20/32 anonim ***** válasza:
0%
2012. ápr. 4. 17:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!