Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tiszaeszlári vérvád. Miért...

Tiszaeszlári vérvád. Miért hallgattatják el a felemlegetőket? Tényleg voltak-vannak rituális gyilkosságok?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=b98ch_Pyi-Y&feature=related

Itt például erről beszél egy amerikai zsidó nő, akit megrázott és lelkileg tönkre tett, hogy miket tesz a családja. Miért nem lehet végre nyilvánosságra hozni, és örökre megtisztítani a zsidó társadalmat az ilyen eszméktől?

2012. ápr. 4. 15:48
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
66%
Az úgynevezett vérvád a zsidók körében (állítólag) alkalmazott rituális gyilkosság peszáh ünnepén. Ekkor a legenda szerint keresztény szűz lányok torkát metszik el fültől fülig (ún. saktermetszés)vérüket felgyűjtik, és kovásztalan kenyérbe sütik,majd elfogyasztják. Ez a legenda a középkorból eredeztethető, a kutatások szerint van minimális realitása a dolognak. Azonban a véleményem az, hogy ma ez a dolog nem létezik. Nem csak ma, de szerintem a vérvád idején sem valószínű, hogy ez volt Solymosi Eszter tragikus sorsa. Ezt a társadalom józanabbik fele már akkor is elítélte.. Azonban az kétségtelen, hogy a bigott vallásos zsidóknak vannak érdekes dolgaik, ha tetszik "hagyományaik". Jó tanácsként csak annyit, hogy ne nagyon mászkálj zsinagóga közelébe peszáhkor....
2012. ápr. 4. 15:56
 2/32 anonim ***** válasza:
71%

1. Nem minden igaz, amit elmondanak az Oprah-ban.

2. Biztos vannak őrült, szadista zsidók - de ez ugyanolyan kisebbség, mint a katolikusoknál a pedofilok, vagy más keresztények közt a sorozatgyilkos.

Olvasd, és jegyezd meg: a zsidóknál nem szokás vért keverni a pászkába. Sőt, az olyan étel, ami véres, nem is kóser, tehát nem ehetnek. Szóval ez ugyanolyan alaptalan kitaláció, mint amivel sok asszonyt megégettek boszorkányság vádjával, pl. hogy az ördöggel fajtalankodott, megbabonázta az embereket, stb...

2012. ápr. 4. 15:57
 3/32 anonim ***** válasza:
45%

"Azonban az kétségtelen, hogy a bigott vallásos zsidóknak vannak érdekes dolgaik, ha tetszik "hagyományaik". Jó tanácsként csak annyit, hogy ne nagyon mászkálj zsinagóga közelébe peszáhkor..."

Ehhh... miért, mit tesznek veled??? De most komolyan, mi az az "érdekes" dolog, ami veled történhet ma Magyarországon???

2012. ápr. 4. 15:58
 4/32 anonim ***** válasza:
38%

Jó tanácsként csak annyit, hogy ne nagyon mászkálj zsinagóga közelébe peszáhkor....

Ezt kifejtenéd nekem, akár privátban is, ha ide nem. Érdekelne a téma. kÖszi

2012. ápr. 4. 16:00
 5/32 anonim ***** válasza:
82%
Vannak bolond emberek, mindig is voltak. Én csak azt nem értem ezzel kapcsolatban, hogy pl ha a héber hagyomány tiltja a vér érintését is, mint olyan, akkor hogy a fenébe eszik meg a kenyérbe sütve? Nekem ez nagyon nem tiszta, ez a törvényük meg már Mózes idejében megvolt.
2012. ápr. 4. 16:01
 6/32 anonim ***** válasza:
64%

Az Orpah az amerikai Mónika Show. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam.

A Tiszaeszlári vérvád alkalmával pedig kiderült, hogy a lány végül is vízbe fulladt. Pontosan ezért volt csak vád...

Pontosan ugyan az történt, mint a West Balkán balesetnél, ahol egyes elemek rögtön tényként kezelték, hogy cigányok késeltek, aztán kiderült, hogy gondatlanság és partidrogok voltak felelősek.

2012. ápr. 4. 16:14
 7/32 anonim ***** válasza:
70%

ma 16:14

Nehogy az mond ha bemondják a híradóban hogy szamuráj karddal támadt... vagy segélyosztáskor... és nem egyből a cigányokra gondolsz.Ez nem rasszizmus ez normális reakció mint ha bemondják hogy marihuána ültetvényt találtak akkor 90% hogy vietnamiak voltak.Ez azért van mert annyi ilyen eset történt hogy egyből arra gondol az ember.

Én nem ismerem ezt az ügyet ma hallottam először róla, de ha nem találták meg a testét honnan tudnák hogy vízbe fulladt? Amúgy meg a minden vallásnak voltak durva szokásaik de érdekes mód csak egyes esetekben nem lehet mai napig beszélni róluk.Aki meg azt írta hogy olyan mint a keresztény pedofil annak mondóm hogy az egy beteg ember aki bármilyen vallású lehet ahogy sorozatgyilkos is.

2012. ápr. 4. 16:27
 8/32 anonim ***** válasza:
43%
16:14, pont ezt akartam én is írni. Az Oprah a jenki Maunika, Solymosi Eszter pedig a megáradt Tiszába fulladt. Ügy letudva.
2012. ápr. 4. 16:29
 9/32 A kérdező kommentje:
Nem igaz, nem derült ki, hogy vízbe fúlt volna. Nem is találták meg a testet. És nem reagálna már 130 éve folyton olyan hevesen a zsidó közösség, ahogy teszi azt, ha nem lenne alapja a vádnak.
2012. ápr. 4. 16:31
 10/32 anonim ***** válasza:
41%

"Én nem ismerem ezt az ügyet ma hallottam először róla, de ha nem találták meg a testét honnan tudnák hogy vízbe fulladt? "

Ami azt illeti megtalálták.

2012. ápr. 4. 16:32
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!