Miért ítélitek el a fasizmust?
- megvédte a munkásokat a tőke kizsákmányolásával szembe
- nem volt fajelmélet és faji alapú diszkrimináció
- államvallássá tette a katolicizmust
- eltakarította a kommunista pártot
- felkarolta a nemzeti érdekeket és a hagyományokat
- rendezte a közbiztonság helyzetét
Konstruktív, és lehetőleg marxista epeömlés nélküli válaszokat várok! Előre is tiszteletem !
17-es! A fasizmusnak tényleg nem volt fajelmélete, amíg nem szállták meg a németek Olaszországot addig nem volt ott semmilyen deportálás.
A nemzeti hagyományok támogatása meg nem tudom miért sértette volna bármelyik népet.
(Megjegyezném: teljesen összefüggéstelenül írsz, meg egyébként is, hogy jön ide a Való Világ?)
"Akkor amit izrael művel a palesztinokkal az mi?Na erre válaszoljatok,az ellen miért nem emelitek fel a hangotokat?"
Ez hogy jön a témához? A palesztinok vagy a zsidók talán fasiszta rendszerben élnek? Vagy mi? Ha nem, akkor meg mi a makk köze van a kérdéshez?
Lehet, hogy összefüggéstelenül írok, mert túl sok mondanivalóm lett volna, nem szedtem össze a gondolataimat.Csak azért említettem a Való Világot, hogy nem az a valóság, és a tv-ben értelmes dolgokat is lehet nézni, például történelmi témájú filmeket is.
Lehet, hogy Olaszországban eleinte nem volt faji megkülönböztetés, de: minden európai országban megvoltak már akkorra a deportálandók listái, még Franciaországban is, akik pedig nagy ellenállóknak mondják magukat. Az eltiport országokban a németek könnyen össze tudták szedni a zsidókat, cigányokat, nálunk is pikk-pakk történt a dolog, nálunk is voltak kollaboránsok.
Egyébként nagyon nem szeretem, hogy az embert rögtön gorombán elmondják mindennek, ha nem ért egyet másokkal.
Persze, hogy goromba vagyok amikor századszorra olvasom ugyan azt a marhaságot, mert a drága média volt kedves összemosni a fasizmust és a nemzetiszocializmust. De ezt most jegyezd meg, ha nekem nem hiszel nézz utána, mondjuk egy gimis tankkönyvben: nemzetiszocializmus - van fajelmélet, fasizmus - nincs fajelmélet.
A kollaboránsok száma meg marhára nem függ össze azzal, hogy a fasizmusnak milyen az ideológiája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!