Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A bérpótló is Erzsébet utalván...

A bérpótló is Erzsébet utalványra érkezik? Lent

Figyelt kérdés
Ez azért már kezd vicc lenni.Nem elég,hogy a családosokat szivatják,most a munkanélküliekkel folytatják.A 22.800 Ft nyomorpénzt is ERZSÉBET utalványon akarják küldeni.Ez aztán valóban a legális és tömeges kivégzés.Ha annyira jó ötlet ez egyesek szerint(amit kétlek)akkor a politikusok miért nem ebben az utalványban veszik fel a milliós fizetésüket?Például Orbán Vitya a közpénzből felvett fizetését,miért nem jegyben kapja?Vagy pl.Matolcsy barátunk?
2012. ápr. 4. 13:47
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
0%
Ha meg van üzleted akkor nemtom mit sír a szád. Mondjuk látszik nem alkalmazott vagy, mert ott évek óta ment, és az is be van határolva. Most meg a csp lesz. Ha nem tetszik ne vedd fel, oszt' cső
2012. ápr. 5. 18:32
 32/39 anonim ***** válasza:

De felveszem :P Csak mert a többszörösét befizettem ilyen olyan juttatások és adók formájában, még azért is fizettem, mert az üzlethelyiséget domestossal mostam fel, és ehhez külön engedéjt kellett kérnem, nameg fizetnem is kellett. Szóval ez jár nekem, mondjuk kárpótlásképpen.

Az meg abszurdum, hogy most azért mert van gyerekem, a kormány meg akarja mondani, melyik üzletben vásárolhatok.Elmegy a pénz kajára, rendben, jóval több is elmegy, csak az nem mindegy, hogy mennyiért tudom a kaját megvenni. Én ezt eddig el tudtam dönteni egyedül is.

2012. ápr. 5. 18:42
 33/39 anonim ***** válasza:
A férjem alkalmazottként dolgozik, kajajegyet nem kapott soha, de én úgy tudom azt több helyen elfogadták.
2012. ápr. 5. 18:43
 34/39 A kérdező kommentje:

55%-os Nyugodjál bele,hogy mindenki felfogja venni a jegyet,akár csp.-ben akár bérpótlóban,ez neked tetszik-e vagy sem, a kutyát sem érdekli!!

Mindenki megfogja találni a kiskaput arra,hogy azt vegyen és ott, amit akar.Ez csak idő,és rutin kérdése lesz majd.

Te viszont költözködj a családoddal együtt akár hetente is,anyukáddal a csomagtartóban a nyugdíjával a kezében amiből kitudod fizetni a lakbért az aktuális albérletben.Mivel apukád ehhez a vándorcigány élethez szoktatott,ezért neked ez a természetes.Ezzel ellenben másnak nem az az életcélja,hogy mire megmelegszik a párnája megint pakol a bőröndbe,és uzsgyi valamerre.

A munkalehetőségről a tájékozatást nagyon szépen köszönjük,de meghagyjuk neked,és a az apukádnak ha nem haragszol.

2012. ápr. 5. 22:15
 35/39 anonim ***** válasza:
0%
Vegyétek, azt adjátok el olcsóbban, legalább annál kevesebbet költhettek a semmiért, ha már ti nem tesztek lóf@szt se a boldogulásért...
2012. ápr. 5. 23:07
 36/39 anonim ***** válasza:
Tudd az a röhely pl az én esetemben, hogy ha eladom a bözsét 60%-os áron, még mindig jobban jártam, mintha a coopban vásárolnám le, azon ugyanis kapásból 50%-ot bukok.
2012. ápr. 6. 08:42
 37/39 anonim ***** válasza:

Szeretnék megkérni mindenkit, aki lesötétezett engem és a családomat, hogy ne személyeskedjenek, és ne vándorcigányozzanak, főleg úgy, hogy nem ismerik a hátteret, inkább a felvetésekre reagáljanak érvekkel, ne csak indulatból. És bocsássátok meg, hogy megteszünk mindent, hogy a családunknak jobb legyen.

Hogy érthetőbb legyen, anyám egy kisvárosban nőtt fel, apám a szomszéd faluban. Én is a kisvárosban kezdtem az életemet. Majd beköltöztük a közeli nagyvárosba, és lám, jobb munkahelyek lettek nekik, jobb iskolák lettek nekem. Változik a környezet, persze, de az amúgy is sokszor változik, ahogy nő a gyerek, és megy óvodából iskolába majd középiskolába, stb.

Majd a fősuli után különköltöztem egy munka miatt egy másik városba, majd évek múlva megint továbbköltöztem Budapestre. Azóta is itt élek, most már párkapcsolatban.

A költözés nem hobbi. Mindig az életszínvonal növelése a cél. Ha nem muszáj, vagy nem szükséges, nyilván nem költözünk. Most egy olyan lakásban lakunk, amiről korábban nem is álmodtunk. Új építésű, nagy nappalival, amerikai konyhával, hatalmas ablakokkal, és egy akkora terasszal, ami még a nappalinál is nagyobb. A törlesztőrészlet harmadáért béreljük, ami azt jelenti, hogy 60 évig lakhatnánk ott ugyanannyi pénzből. De már most tudjuk, hogy menni kell majd, ahogy több és nagyobb gyerek lesz, kelleni fog nekik a plusz hely. Majd idősebb korunkra egy kisebb ház is elég lesz vidéken.

Mindent saját erőből értem el. Beosztjuk, amink van, megtakarítunk, kapunk utalványt is béren kívüli juttatásként, és örömmel felhasználjuk. Nem reklamálunk, örülünk neki, mindig a jó oldalát nézzük a dolgoknak. Ha nem tetszik, tegyél érte, hogy jobb legyen. Mindig van megoldás.

A családi pótlékot és a bérpótlót pedig az államtól kapod, tehát megmondhatja, hogy mire és hol költheted el.

Nem tudom, hol laknak a beteg anyukával, így azt sem tudom, hogy történik az ellátása. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesznek érte, így arra a példára nehéz azt mondani látatlanban, hogy a költözés jó megoldás. Ez csak akkor igaz, ha például messze van egy komolyabb kórház.

2012. ápr. 6. 09:27
 38/39 anonim ***** válasza:

Nekem van a beteg 76 éves anyukám, szintén kisvárosban élünk, itt születtem. Anyukám cukor, és szívbeteg, egyenlőre elvan, de a nyugdíja elmegy a gyógyszereire. A napi öt inzulinját viszont nem tudja magának beadni, rosszul lát, és évek óta romlik a memóriája, pl keveri a számokat, elfelejt dolgokat, erre gyógyszer nincs, öregszik. Anyu velünk él, egyedül nem tudná magát ellátni, pedig nem ágybanfekvő beteg. Nem járul hozzá a háztartáshoz, és nem is várom el tőle. És mint az öregek általában, költözni nem akar. Ezen kívül van két lányunk, egy öt éves, és egy 11 hónapos, plusz itt az üzlethelyiségem, ahová majd mellékállású vállalkozóként akarok visszamenni dolgozni, főállás mellett( eredetileg vegyész a szakmám, ősszel megyek gyógyszerész aszisztensi suliba amivel szeretnék elhelyezkedni). Nem kell nagy dologra gondolni, kozmetikus vagyok, és a szakmámban dolgoztam az első lányunk megszületése elött. Mi a férjemmel szeretnénk majd egyszer kertes házba költözni, a gyerekek miatt is, plusz engem vonz a kertészkedés is.

Egyenlőre a költözést nem tudnánk megoldani, és az amúgy is akkor lesz életképes ötlet ha kicsit nagyobbak lesznek a gyerekek. A nagyobbik most megy oviba ősszel. Már egyszer járt oviba három évesen, de orvosi javaslatra kivettük, olyan durva szorongásos tünetei voltak ( hasi görcsök, szobatisztaság elhagyása, hányás a stressztől, és fél év alatt visszafogyott az egy évvel korábbi súlyára ) Most másik oviba sikerült beiratni, aminek nagyon örülünk.

A férjem asztalosként dolgozik, jelenleg egy nagyon korrekt cégnél. Ki van fizetve, pontosan, időre, meg vagyunk elégedve, szeret is most oda járni, én pedig a vegyészkedést, és a kozmetikát is szeretem.

A bözsével kapcsolatban, meg az a legnagyobb problémám, hogy be van korlátozva hol fogadják el. Egy szavam nem lenne, ha pl olyan áruház is az elfogadóhelyek között lenne, ahová most is járok. Vásárolni Pennyben, és Lidlben szoktam, pelenkát, tisztítószert meg Tescoban. Kaját ott is ritkán veszek, max egy-két dolgot, amikor megyek pelusért stb-ért- Így tudok félretenni, és eddig ez a rendszer tökéletesen működött. Alapélelmiszert akciósan, húst nagyobb mennyiségben hentestől veszek, helyi vágóhíd hentesüzletében, szintén akciósan. Tojást a közeli faluból hozzák háztól, olcsóbban, és jobb minőségű. Most meg majd variálhatok, hogy mit éri meg megvenni a coopban nekem, de körülnéztem már, és nagyjából semmit.

Ennyi.

2012. ápr. 6. 10:08
 39/39 anonim ***** válasza:
Nem azért dolgoztam le 30 napot munkanélküliként tavaly hogy zabára költsem ezt a semmi kis összeget 100%-ban. Bármilyen váratlan kiadás lehet, és utazni is szeretnék. Aki ezt az ocsmány ötletet kitalálta és megszavazza a Parlamentben, az a büdös életbe ne tudja kisz*rni azt, amit megeszik és forduljon fel!!
2012. ápr. 8. 00:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!