Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A bérpótló is Erzsébet utalván...

A bérpótló is Erzsébet utalványra érkezik? Lent

Figyelt kérdés
Ez azért már kezd vicc lenni.Nem elég,hogy a családosokat szivatják,most a munkanélküliekkel folytatják.A 22.800 Ft nyomorpénzt is ERZSÉBET utalványon akarják küldeni.Ez aztán valóban a legális és tömeges kivégzés.Ha annyira jó ötlet ez egyesek szerint(amit kétlek)akkor a politikusok miért nem ebben az utalványban veszik fel a milliós fizetésüket?Például Orbán Vitya a közpénzből felvett fizetését,miért nem jegyben kapja?Vagy pl.Matolcsy barátunk?
2012. ápr. 4. 13:47
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
17%

"ne szabják már meg nekem , hogy hol költsem el a pénzem !"

Az nem a te pénzed, az az állambácsi pénze, amit te társadalmi szolidaritásból kapsz, hogy ne dögölj éhen. Olvasd el még egyszer, ez segíjkére vonatkozik.

2012. ápr. 4. 15:18
 12/39 anonim ***** válasza:

"Az nem a te pénzed, az az állambácsi pénze, amit te társadalmi szolidaritásból kapsz, hogy ne dögölj éhen. Olvasd el még egyszer, ez segíjkére vonatkozik."

Konkrétan a családi pótlékra gondoltam, amit szintén Erszébet utalványban akarnak fizetni.

2012. ápr. 4. 15:22
 13/39 A kérdező kommentje:

11/12-es

"Az nem a te pénzed,az az állambácsi pénze,amit te szolidaritásból kapsz"

-Látod,hogy csak írogatsz,és nem tudod mit.A segélyezettek döntő többsége azért jogosult a bérpótló juttatásra,mert munkaviszonnyal rendelkezett melyből vonták a járulékokat,és többek közt a "munkanélküli járulékot" is.Sok ezren tették ezt hosszú éveken át,tehát ha az állam valamilyen formában ezt kompenzálja az álláskeresőnek, az nem szívesség hanem kötelesség.Tájékozódni kéne e téren, a komment megírása elött.

2012. ápr. 4. 15:33
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg az állambácsinak nincs egy fillérje sem, amíg én oda nem adom neki a sajátomat, amiért én speciel az állambácsival ellentétben megdolgoztam. Az állam nem termel semmit, a te pénzedet osztja szét, és úgy ahogyan neki tetszik. PL költöztetik a múzeumot, átnevezik az utcákat és a repteret, új alkotmányt készítenek, és persze meg is kérdeznek róla látszólag pár milláért, ne érezd magad elhanyagolva. Néha elmondják hogy milyen jó neked hogy kevesebbet keresel, és örüljél, és te meg örülsz. Ennyi.

Elvileg feladatai lennének, amikkel sorra megbukik, nincs fűtés ovikban iskolákban, nincs kaja a menzákon, az intézmények a szülőktől várják a segítséget. Nincs normális egészségügy, nincs semmi ami normálisan működne, de itt ez senkit nem zavar, lényeg hogy új neve legyen az utcának, mer' az olyan szép.

2012. ápr. 4. 16:14
 15/39 anonim ***** válasza:
0%
Tanulni kéne, meg dolgozni kéne, oszt' nem lenne ilyen probléma...
2012. ápr. 4. 18:49
 16/39 anonim ***** válasza:
0%

#13 A kérdező kommentje:

"Látod,hogy csak írogatsz,és nem tudod mit.

A segélyezettek döntő többsége azért jogosult a bérpótló juttatásra,mert munkaviszonnyal rendelkezett melyből vonták a járulékokat,és többek közt a "munkanélküli járulékot" is.Sok ezren tették ezt hosszú éveken át,tehát ha az állam valamilyen formában ezt kompenzálja az álláskeresőnek, az nem szívesség hanem kötelesség.Tájékozódni kéne e téren, a komment megírása elött."

Na mesélj, mi az a "munkanélküli járulék"? Te is csak írogatsz, és nem tudod mit. Tájékozódni kéne a komment megírása előtt.

Amúgy nem a fizetés járna utalványban, hanem a különféle juttatások, amiket amúgy is azért kapsz, hogy ne halj éhen. Vagy a családi pótlék, amit amúgy is a gyerekre kell költeni.

A "nyomorpénz" helyett még mindig lehet menni közmunkára. Az több pénz, ráadásul nem is utalványban.

2012. ápr. 4. 19:06
 17/39 A kérdező kommentje:

15/16 és a 16/16

Sajnos olyan sötétek vagytok,mint a bánya végén a tárna.

"Amúgy nem a fizetés járna utalványban,hanem különféle juttatások,amiket amúgy azért kapsz,hogy ne halj éhen"

-Elsősorban nem fizetésről szól a kérdés,hanem a bérpótlóról. Nem tudom,hogy feltűnt-e így a második oldal után..

-Másodsorban nagyon jól fogalmazta meg feljebb egy kommentelő.Az államnak nincs pénze ami van, az abból van,hogy az aktív dolgozók bérét csapolgatja derekasan,és minden más egyébb bevételből leveszi a 'sápot.Tehát még egyszer elismétlem,akik ma munkanélküli segélyen,netán bérpótló (22.800 Ft-os) nyomorpénzt kapnak,azok egyszer már valamit letettek az asztalra az államnak.Az államnak nem csak jogai kötelességei is vannak,és ezért ne akarjuk szenté avatni a kormányt.

"A nyomorpénz helyett még mindíg lehet menni közmunkára.."

-Látod,hogy valóban csak írogatsz,és írogatsz...hülyeségeket.Közhasznú munka nincs annyi,mint amennyi munkanélküli van bérpótló juttatáson.Ez nem úgy működik,hogy berúgom az Önkormányzat ajtaját,-Jó reggelt kívánok jöttem közhasznú munkát végezni,kérem a lapátot, mert mennék kutyaszart kapargatni az aszfaltról...ez nem úgy megy.Majd ha hívnak barátom,majd akkor.

2012. ápr. 5. 00:08
 18/39 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, igen az az adófizetők pénze pontosan. És az adófizetők hadd szabják már meg, hogy mire költhetik az ingyenélők az alamizsnát...

A bérpótlóhoz évi 30 nap munkaviszonyt kell felmutatni, amit ált. letudnak közmunkával. Azért oda ne rohanjunk már...

Ha nem tetszik, nem kötelező felvenni. Tanulj valami értelmeset, és dolgozz, ne élősködj!

2012. ápr. 5. 08:24
 19/39 anonim ***** válasza:

Nem csak a bérpótlóról szól a kérdés, te magad kérdezted, hogy a politikusok miért nem úgy kapják a fizetésüket. De mindegy is, már úgyis válaszoltunk az alapfelvetésedre, hogy miért jó az utalvány.

Reagálva a továbbiakra, az, hogy egyszer letett valaki valamit az asztalra, az ebben a helyzetben azt jelenti, hogy jogosult a támogatásokra egy ideig. És igen, hadd korlátozza be a felhasználhatósági körét annak, amit ingyen ad. Az állam továbbra is biztosítja nekik a a jogaikat, nem vesz el tőlük semmit. Azonban senki nem várhatja el, hogy ha nincs munkája, akkor az állam fizesse ki a korábbi munkabérét a volt cége helyett.

Mielőtt azzal jössz, tudom, én is kerülhetek ilyen helyzetbe. És akkor örömmel fogadom az utalványt, megköszönöm, majd meghúzom magam, hogy a semmiért még ennyit is kaptam. Erre az esetre kellenek a tartalékok. És elindulok munkát keresni!

Nem siránkozni kell, hanem közmunkára menni, vagy más munkát kell keresni. Ha nincs a környéken, akkor máshol. Én már többször költöztem más városba munka miatt. Gyerekkel is lehet, az első ilyen alkalommal még én voltam a gyerek a 90-es évek elején. Szerencsére apám folyamatosan haladt a korral, és nem a sült galambot várta, ilyen vagyok én is. De persze könnyebb panaszkodni, és mástól várni a megoldást. Annak a világnak vége, csak sajnos sokan élnek mindig abban a szellemben.

2012. ápr. 5. 09:31
 20/39 anonim ***** válasza:

Nem mindenki tud költözni, én pl nem tudok. Van egy beteg anyukám akit ápolok, plusz van két gyerekem. Közmunka itt nincs. Már most keresek állást, pedig még két évig itthon vagyok a kisebbel, de nincs állás, két szakmám van, plusz egy érettségim.Vállalkozó voltam, és tudod a hócipőm tele van a szélsőséges megnyílvánulásokkal. Még vállalkozóként bérelni szerettem volna egy üzlethelyiséget, bővíteni szerettem volna, de nem kaptam meg a bérleti jogot, mert férjnél vagyok, és majd egyszer lesz gyerekem, amúgy akkor még tervben sem volt a gyerek, és felvettem volna egy alkalmazottat, ha mégis. Inkább nem adta ki senkinek a főbérlő. Aztán pl az első gyerek után mentem volna vissza dolgozni, de kiderült terhes vagyok, így nem kellettem...sehová, még feketén sem, mert itt a várandós nő egyenlő a mumussal. Gyesre vagyok csak jogosult, mert a vállalkozó meg egyenlő a bűnözővel, és meg kell bűntetni, pláne ha még szaporodni is mer. A második babát meg megtartottuk, mert tervben volt, csak egy kicsit előbb jött a drágaságom, és nekem pl a szakmám miatt jobb ha egyben hagyok ki nagyobb szünetet, mintha kicsit visszamegyek néha. Most pedig itt a csudás bözse, amitől nekem itt eufóriában kellene lennem, ráadásul úgy, hogy napok óta azt olvasom mindenhol, hogy milyen jó, hogy ez lesz, mert most aztán nem fogom tudni elinni a csp-t. Eddig sem ittam, röhelyes, de absztinens vagyok én és a férjem is. Az meg hogy előírják nekem hogy hol vásárolhatok, mindennek a teteje!! Gyereket mertem szülni, ráadásul kettőt is, micsoda pofátlanság nem? És mivel nem tetszik hogy a kormány most már a pénztárcámban is túrkálni akar, megkapom, hogy biztos alkoholista vagyok.

Az meg hogy a többi juttatást is ezzel a sz@rral akarják kiváltani, nevetséges. Ha valaki a bérpótlóját kapja, neki is be lesz osztva mire költheti, és hol, ha meg másra szeretné, pl tartozását törlesztené belőle, akkor meg nehogymá úgy csinálja ahogy ő akarja, mert biztos alkesz ő is, és csak elinná. Ezt a maflaságot megint azért csinálják, hogy feszültséget generáljanak az emberek között. Mint a tavalyi sláger, a nehogymárazénpénzemből kezeljék a cukorbetegeket, akik azért betegek, mert zabáltak, vagy a rákbetegeket. Ez ugyan az. Nehogymár a család döntse el hogy a csp-ből mire költ, tutira alkesz az összes család ahol gyerek van.

2012. ápr. 5. 10:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!