A bérpótló is Erzsébet utalványra érkezik? Lent
15/20-as
Tanulni kéne meg dolgozni,oszt nem lenne ilyen
probléma.
Ha ez ennyire egyszerű lenne te nagyokos, akkor diplomás emberek nem állnának sorba a munkaügyi központban állás után kuncsorogva.De szeretem az ilyen észgyárakat..
18/20 ma 8.24
...igen az adófizetők pénze pontosan.És hadd szab-
ják már meg mire költhetik az ingyenélők az ala-
mizsnát.A bérpótlóhoz 30.nap munkaviszonyt kell
felmutatni,amit letudnak közmunkával.
Hát így is fel lehet fogni.Csak tudod az valóban igaz,hogy ezek az emberek a valamikori munkahelyük által adóztak,járulékokat fizettek,amiből a te orvosi ellátásod,a gyerekeidé,a szüleidé,fedezve volt.Ezeknek az embereknek a levont pénzeit az állam hasznosította,költötte,erre arra.
Rosszul tudod, a bérpótló megállapításához nem elég a 30 nap közmunkában való részvétel.A 30 nap arra az esetre vonatkozik,ha már valakinek meg van állapítva és kapja is.Abban az esetben ha nincs a részére folyamatos közhasznú munka,akkor egy évben 30 napot kell igazolni,hogy dolgozott.
"..voltam gyerek a 90-es évek elején.Szerencsére
apám folyamatosan haladt a korral,és nem a
sült galambot várta,,"
Csak tudod egy a gond,hogy 2012-öt írunk,és nem a '90-es éveket amikor az embereknek még volt munkalehetőségük,akár több is egyszerre.Nevetséges az összehasonlításod.Apukád próbálna most haladni a korral,fogadok hiába erőlködne..és hiába költözködne ide oda.
Miért lenne nevetséges az összehasonlítás? Nemrég váltott munkahelyet ő is, igaz, nem költözött, én viszont már harmadszor. Családdal is lehet, mint mondtam.
Gondolkodásmódbeli váltás kell, haladni kell a korral. A költözés tipikus példa.
"Ki veszi meg a házát annyiért hogy más városban vehessen magának helyette? Nézd meg az ingatlanárakat, óriási külömbségeket fogsz látni a települések között."
Szerinted én minden költözésnél adtam és vettem lakásokat? Ugyan már. Nyilvánvalóan nem tudsz venni egy vidéki ház árából egy lakást egy nagyvárosban vagy Budapesten. De nem is kell. Bérelni is lehet. Sokkal rugalmasabb is az ember ilyenkor.
Na látjátok pont erről beszélünk a másik válaszolóval:
"Nem tudok költözni mert anyám beteg+ gyerekek/ nem tudok venni a zsákfalus házam árából egy nagyvárosit/ 90-es években tele voltunk munkahellyel, de most már hiába haladnék a korral, úgyse lesz munka, szóval inkább meg se próbálom..." és a többi blablabla.
Kifogás az van mindig, meg az állam adja a szátokba a kaját, ha rajtam múlna én max. belesz@nék, úgyhogy becsüljétek csak meg a bözsit, örüljetek, hogy a nagy semmiért ennyi legalább jár. Még ez is sok!
Jah kimaradt egy bekezdés:
Ha anyád beteg vidd magaddal, a járadékából könnyebb lakást bérelni, mint nélküle, ha már venni nem tudsz, ha meg úgyis olyan qrva sok időd van, akkor tanulj valamit otthon magadtól...
Én csak megkérdezném az Erzsébet fanoktól:aki a jövedelempótlót és a családi pótlékot is Erzsébet utalványban kapja majd,az miből fogja fizetni a csekkeket?
Más:aki a családit kapja ebben az miből vesz pelenkát a gyereknek,vagy ruhát,mert erzsébetből csak Élelmiszert vehet mindenki,ezek szerint csak kaja kell a háztartásba és minden oké,nem kell tisztítószer,nem kell befizetni a csekkeket,nem kell buszbérlet,ruha,semmi csak kaja.
Az expresszen pl. 9113 állás van fent, egy részük csoportos felvételt takar, azaz ez több tízezer is akár.
Amúgy, én Bp közelében élek, és itt az ismerőseim körében és saját tapasztalatból tudom, hogy aki akar, az tud dolgozni, ha nem ilyen félanalfabéta flótás, de lehet még akkor is. Aztán: pár napja olvastam, hogy Ny-Mo-n komoly szakmunkáshiány van, mert jó részük átjár Ausztriába. Lehet menni nyugatra is.. Jah tudni kéne nyelveket. És nincs időd tanulni? Veszel könyvet pár ezer forintért, Cnn internet stb...
Jah meg gyereked van, azt' nem akarsz költözni... Enni se akarjál!
25, 26os válaszoló.
Anyám beteg, a nyugdíját meg elkölti gyógyszerre, de neked ehhez speciel semmi közöd. Meg ahhoz sincs, hogy két gyerekkel, miért nem költözöm sehová, amúgy van egy üzletem itt, és ott fogok dolgozni, ahogy a GYES elött is tettem. Nem szorulok rá az állam segítségére, te viszont igen, mert neked a családodat hurcolnod kell magaddal, ami mondjuk nem tesz jót egy kisgyereknek. Én a csp-t fogom bözsében kapni, és nem örülök neki, akkor sem ha a számbasz@rással fenyegetőzöl, mert ennyi tellik abból a sok eszedből. Költözködjél bátran, tartsál fenn két lakást is egyszerre, közben iratsd a gyerekedet ahová tetszik, és érezd jól magad.
A csp-t meg arra költöm, és ott ahol nekem tetszik, és aki más juttatást kap bözsében, arra is igaz ez. Se neked, se másnak nincs semmi köze ahhoz, hogy én a palacsintámhoz hol veszem meg a lisztet, és az olajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!