Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A bérpótló is Erzsébet utalván...

A bérpótló is Erzsébet utalványra érkezik? Lent

Figyelt kérdés
Ez azért már kezd vicc lenni.Nem elég,hogy a családosokat szivatják,most a munkanélküliekkel folytatják.A 22.800 Ft nyomorpénzt is ERZSÉBET utalványon akarják küldeni.Ez aztán valóban a legális és tömeges kivégzés.Ha annyira jó ötlet ez egyesek szerint(amit kétlek)akkor a politikusok miért nem ebben az utalványban veszik fel a milliós fizetésüket?Például Orbán Vitya a közpénzből felvett fizetését,miért nem jegyben kapja?Vagy pl.Matolcsy barátunk?
2012. ápr. 4. 13:47
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

15/20-as

Tanulni kéne meg dolgozni,oszt nem lenne ilyen

probléma.

Ha ez ennyire egyszerű lenne te nagyokos, akkor diplomás emberek nem állnának sorba a munkaügyi központban állás után kuncsorogva.De szeretem az ilyen észgyárakat..

18/20 ma 8.24

...igen az adófizetők pénze pontosan.És hadd szab-

ják már meg mire költhetik az ingyenélők az ala-

mizsnát.A bérpótlóhoz 30.nap munkaviszonyt kell

felmutatni,amit letudnak közmunkával.

Hát így is fel lehet fogni.Csak tudod az valóban igaz,hogy ezek az emberek a valamikori munkahelyük által adóztak,járulékokat fizettek,amiből a te orvosi ellátásod,a gyerekeidé,a szüleidé,fedezve volt.Ezeknek az embereknek a levont pénzeit az állam hasznosította,költötte,erre arra.

Rosszul tudod, a bérpótló megállapításához nem elég a 30 nap közmunkában való részvétel.A 30 nap arra az esetre vonatkozik,ha már valakinek meg van állapítva és kapja is.Abban az esetben ha nincs a részére folyamatos közhasznú munka,akkor egy évben 30 napot kell igazolni,hogy dolgozott.

"..voltam gyerek a 90-es évek elején.Szerencsére

apám folyamatosan haladt a korral,és nem a

sült galambot várta,,"

Csak tudod egy a gond,hogy 2012-öt írunk,és nem a '90-es éveket amikor az embereknek még volt munkalehetőségük,akár több is egyszerre.Nevetséges az összehasonlításod.Apukád próbálna most haladni a korral,fogadok hiába erőlködne..és hiába költözködne ide oda.

2012. ápr. 5. 10:37
 22/39 anonim ***** válasza:
A költözködéssel kapcsolatban még annyi, hogy azokban a falvakban, ahol nincs munkalehetőség még a környéken sem, na onnan hogy költözik el? Ki veszi meg a házát annyiért hogy más városban vehessen magának helyette? Nézd meg az ingatlanárakat, óriási külömbségeket fogsz látni a települések között. Pl a világvégén simán veszel pár száz ezerért egy családi házat, csak épp a legközelebbi munkahely az mondjuk 300 km-re van, bolt nincs, posta nincs, óvoda, bölcsőde nincs, csak a házak vannak, meg az ott lakók, akik nem tudják eladni a házaikat. Vagy te szívesen vennéd meg tőlük, úgy hogy ezekkel tisztában vagy?
2012. ápr. 5. 10:46
 23/39 anonim ***** válasza:

Miért lenne nevetséges az összehasonlítás? Nemrég váltott munkahelyet ő is, igaz, nem költözött, én viszont már harmadszor. Családdal is lehet, mint mondtam.

Gondolkodásmódbeli váltás kell, haladni kell a korral. A költözés tipikus példa.

"Ki veszi meg a házát annyiért hogy más városban vehessen magának helyette? Nézd meg az ingatlanárakat, óriási külömbségeket fogsz látni a települések között."

Szerinted én minden költözésnél adtam és vettem lakásokat? Ugyan már. Nyilvánvalóan nem tudsz venni egy vidéki ház árából egy lakást egy nagyvárosban vagy Budapesten. De nem is kell. Bérelni is lehet. Sokkal rugalmasabb is az ember ilyenkor.

2012. ápr. 5. 10:58
 24/39 A kérdező kommentje:
Milyen jó ötlet apuka részéről! A szerencsétlen kölök annyi féle iskolába jár,ahány helyről apukának zamekot adnak.Ahány munkahely,annyi iskola,annyi új környezet,annyi új ismerős,annyi új tanár.Szerinted ez egy gyereknek jó?? Húúú ba+ TE NEGYON SÖTÉT VAGY
2012. ápr. 5. 17:31
 25/39 anonim ***** válasza:
0%

Na látjátok pont erről beszélünk a másik válaszolóval:

"Nem tudok költözni mert anyám beteg+ gyerekek/ nem tudok venni a zsákfalus házam árából egy nagyvárosit/ 90-es években tele voltunk munkahellyel, de most már hiába haladnék a korral, úgyse lesz munka, szóval inkább meg se próbálom..." és a többi blablabla.

Kifogás az van mindig, meg az állam adja a szátokba a kaját, ha rajtam múlna én max. belesz@nék, úgyhogy becsüljétek csak meg a bözsit, örüljetek, hogy a nagy semmiért ennyi legalább jár. Még ez is sok!

2012. ápr. 5. 17:48
 26/39 anonim ***** válasza:
0%

Jah kimaradt egy bekezdés:

Ha anyád beteg vidd magaddal, a járadékából könnyebb lakást bérelni, mint nélküle, ha már venni nem tudsz, ha meg úgyis olyan qrva sok időd van, akkor tanulj valamit otthon magadtól...

2012. ápr. 5. 17:51
 27/39 anonim válasza:
100%

Én csak megkérdezném az Erzsébet fanoktól:aki a jövedelempótlót és a családi pótlékot is Erzsébet utalványban kapja majd,az miből fogja fizetni a csekkeket?

Más:aki a családit kapja ebben az miből vesz pelenkát a gyereknek,vagy ruhát,mert erzsébetből csak Élelmiszert vehet mindenki,ezek szerint csak kaja kell a háztartásba és minden oké,nem kell tisztítószer,nem kell befizetni a csekkeket,nem kell buszbérlet,ruha,semmi csak kaja.

2012. ápr. 5. 17:51
 28/39 anonim ***** válasza:
Te szerencsétlen flótás,miért nem érted már meg,hogy akinek családja van,főleg gyerekei az nem tud költözködni évente.És mond már meg,hogy hová???Egy olyan vidéket sorolj már fel,ahol van munkalehetőség,vagy ahol fejlődésnek indul valami gazdaság,vagy bármi.Csak egyet írjál már,de konkrétat!!Azt sem tudod milyen nagy hülyeséget írsz,de komolyan.
2012. ápr. 5. 17:54
 29/39 anonim ***** válasza:
0%

Az expresszen pl. 9113 állás van fent, egy részük csoportos felvételt takar, azaz ez több tízezer is akár.

Amúgy, én Bp közelében élek, és itt az ismerőseim körében és saját tapasztalatból tudom, hogy aki akar, az tud dolgozni, ha nem ilyen félanalfabéta flótás, de lehet még akkor is. Aztán: pár napja olvastam, hogy Ny-Mo-n komoly szakmunkáshiány van, mert jó részük átjár Ausztriába. Lehet menni nyugatra is.. Jah tudni kéne nyelveket. És nincs időd tanulni? Veszel könyvet pár ezer forintért, Cnn internet stb...

Jah meg gyereked van, azt' nem akarsz költözni... Enni se akarjál!

2012. ápr. 5. 18:16
 30/39 anonim ***** válasza:

25, 26os válaszoló.

Anyám beteg, a nyugdíját meg elkölti gyógyszerre, de neked ehhez speciel semmi közöd. Meg ahhoz sincs, hogy két gyerekkel, miért nem költözöm sehová, amúgy van egy üzletem itt, és ott fogok dolgozni, ahogy a GYES elött is tettem. Nem szorulok rá az állam segítségére, te viszont igen, mert neked a családodat hurcolnod kell magaddal, ami mondjuk nem tesz jót egy kisgyereknek. Én a csp-t fogom bözsében kapni, és nem örülök neki, akkor sem ha a számbasz@rással fenyegetőzöl, mert ennyi tellik abból a sok eszedből. Költözködjél bátran, tartsál fenn két lakást is egyszerre, közben iratsd a gyerekedet ahová tetszik, és érezd jól magad.

A csp-t meg arra költöm, és ott ahol nekem tetszik, és aki más juttatást kap bözsében, arra is igaz ez. Se neked, se másnak nincs semmi köze ahhoz, hogy én a palacsintámhoz hol veszem meg a lisztet, és az olajat.

2012. ápr. 5. 18:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!