Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a családipót...

Mi a véleményetek a családipótlékot is Erzsébet utalványban akarják adni? Ennyire már nem lehetünk birkák vagy tűrjük el ezt is?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 3. 09:13
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Meg itt papolsz, hogy nem büfé szakos diplomával csóró vagy? Hát de sajnállak, hogy ennyire bűzlesz:D
2012. ápr. 3. 14:39
 32/40 anonim ***** válasza:

25-ös válaszoló:

Hogy őszinte legyek, nagyon nem érdekel honnan származik a termék, ha jó minőségű, és emellett olcsó. A coop magyart árul, aranyáron, vennék magyart, mert jó minőségű, csak épp a 25 ezer forintos gyesemből, nem tehetem meg. És mielőtt le lennék csóróhülyézve elárulom, azért ennyi a gyesem, mert VÁLLALKOZÓ voltam, ergó, dögöljek éhen nyugodtan, mert hét évig magamnak fizettem a járulékos költségeket még akkor is, ha ezek után kevesebb maradt a zsebemben, mint a mindenkori minimálbér. És igenis jogom van megválasztani a boltot ahol elköltöm a SAJÁT pénzemet, és ha nekem jó a német termék, akor nekem JOGOM VAN megvenni. Akinek a magyar szimpatikus azt veszi, és neki is joga van hozzá. Egy jogállamban nem illik megmondani senkinek, hogy hol vásárolhat. Ha ez itt lehetséges, akkor itt nagyon nagy baj van. Egyébként két gyerekre nekem annyi az utalvány összege, hogy emiatt vagyok fasírtban, mert ha csak egy után járna ez, akkor nem lenne gáz. A hentesemnél elfogadják, 13 ezerből meg egy hóra megvenném a húst. De a többi az gáz nekem, mert azon alapélelmiszert vennék, de eszemben sincs dupláját fizetni. Jah, és csórók nemj vagyunk, átlag magyar család, két gyerekkel, és a kaján tudok spórolni, legalábbis eddig azon tudtam.

Neked meg nem azért nincs munkahelyed, mert én nem 300 forintért veszem a lisztet, hanem azért, mert a kormány ennek érdekében semmit sem tesz. Ha végre letenné a seggét az IMF asztalához, és befejezné a kis hisztijét, és abbahagyná a képzelgését az Eu-ról, és az Eu. gyarmatosítási szándékáról, meg a magyar nép forradalmáról, akkor tán jönnének azok a befektetők is....aztán ha azok jönnének, akkor tán lenne munkahelyed is. Ne engem okolj a kormány impotensségéért, hanem őket.

2012. ápr. 3. 16:20
 33/40 anonim ***** válasza:
69%

25/34-es és a többi retardáltnak.

Miért kéne magyar terméket vásárolni,ha az 3x-or drágább mint a német,vagy osztrák,esetleg cseh gyártmány??Miért?? Rajtunk keresztül ne legyen munkahelyetek,azt követeljétek az államtól,és orbántól és akik idáig le csövesitették a népet.Ott reklamáljatok,és ne osszátok az észt olyanoknak akik gyerekeket tartanak fent,annak minden anyagi hátterét finanszírozva.Akik itt okoskodnak azok miért nem ajánlják fel,hogy ők is ERZSÉBET utalványban kérik a szánalmas fizetésüket?Nosza,rajta...kérjétek utalványban,és ne más faxával verjétek a csalánt,hogy nektek legyen majd egyszer munkahelyetek.Ne ábrándozzatok,nem lesz ha ezen a kormányon múlik nem lesz..

2012. ápr. 3. 16:52
 34/40 anonim ***** válasza:

34-es vagyok.

Amúgy ezen pl könnyen lehetne segíteni, hogy a magyar terméket érje meg jobban az embereknek megvenni.Nem kénne a halálba adóztatni sem a termelőt, sem a kereskedőt, és a magyar üzletláncokat sem. Ennyi. És ezt nem teszik meg, csak a szájuk jár, hogy én miért nem veszem a magyar terméket. Hát ezért. A külhoni adókedvezményt kap, a magyar nem, ezért drága, és ezért nem veszik. A coop, és real most a bözsével tud profithoz jutni, úgy, hogy engem akarnak a boltba bekényszeríteni, mikor magamtól eszembe sem jutna betenni oda a lábamat, és elismétlem, nem a termék minősége miatt, de nem fognak. Így meg különösképpen nem, mert gyermekkorom óta kiütéseket kapok attól ha meg akarják nekem mondani, hogy mit csináljak, pláne ha azzal mindenki jól jár csak én nem. Előbb normális áron kéne magyar terméket árulni, aztán ki sem lehetne zavarni a boltokból az embereket, nem pedig előírni, hogy oda menjek be. A röhely pedig az az egészben, hogy ha eladom a bözsét a láncos cigónak 75%-os áron, még mindig sokkal jobban jártam, mintha az említett üzletláncokban vásárolnék...ezen el lehetne gondolkozni, hogy ez miért is van, ha egyszer én magyar vagyok, és a bolt is az, és hidjétek el, imádom a hazámat, keresem a helyi termelőket, és ajánlom is őket, mert a magyar termékeknél jobb minőségűt nem nagyon lehet találni sehol, de sajnos csak úgy éri meg megvenni, ha a boltot kihagyjuk a szórásból, és közvetlenül vesszük az árut...ez nem tudom vajon mit jelenthet, de biztos ez is jelent valamit....

2012. ápr. 3. 17:07
 35/40 anonim ***** válasza:

Ez így igaz.A magyar tej közel 300 Ft-ba kerül,a cseh tej literje 150-be.A kettő között egy laikusnak semmi különbség nincs,csak a 150 Ft különbözet.

A LIBERÓ pelenka,már jóval drágább mint a PAMPERS,a magyar termelőtől vett GYÜMÖLCS szintén,a német TEJTERMÉKEK (joghurt,puding,stb)sokkal olcsóbb mint a hazai termék,és őszintén jobb is.Akkor én miért vegyek magyar terméket?Én áldozzam fel magam,hogy fellendüljön a gazdaság?Hát egy nagy lófaxt!!!

2012. ápr. 3. 18:09
 36/40 anonim ***** válasza:

37-es :)

36 vagyok.

Csak akkor ha boltban veszed...de nem csak gyümölcs, hanem minden. Én vidéki vagyok, és itt van egy kis falu 3 km-re a várostól ahol élek. Na, én onnan hozatom a tojást, tessék megkapaszkodni, 34-37 Ft-ért, gyümölcsöt a helyi piacon veszek, szintén kistermelőtől, vagy pl ismerősnek van a telkén, és rárohadna stb. Kiváló minőségű, nem kényszerérett, a tojás álomszép, sötétsárga a sárgája, és jóval nagyobb mint amit boltokban látok horroráron. De csak úgy éri meg, és csak akkor ennyi, ha a boltok, és a kereskedelmi háló ki van belőle hagyva. Valamilyen csuda folytán a falusi Piri néninek megéri eladni a tojását 37 Ft-ért, míg ha boltokban árulná csak jóval drágábban jutnál hozzá, miközben a Piri néninek nem érné meg vele foglalkozni...hát ez a baj, és amíg ez így marad, addig baj is lesz, mert addig a magyar áru mindig drágább lesz mint az amit behoznak. Egyébként a behozott áru minőségével sincs mindig baj. A tescos pelus pl nagyon jó, nem a csíkos, hanem a színes csomagolású. Az első gyereknél liberóztunk, a másodiknál kipróbáltam a tescósat, és semmi baja nincs.

Én most pl azon gondolkozom, hogy keresek egy malmot, és megpróbálok lisztet venni tőlük, talán sikerrel járok, talán nem, de horroráron nem veszem meg még akkor sem, ha magyar termék. Én már rég túl vagyok azon, hogy honnan származik, az ára jobban számít, és hiába a szuper minőség, egy átlag háztartásban ez mindegy, mert palacsintát nem éri meg kenyérnek szánt lisztből sütni akkor sem, ha megvan rá a pénz. De ez meg már főzés téma, és az meg nem divat. Gondolom ezért alakult úgy a bözse utalvány is, hogy az én városomban a kereső kidobja az összes éttermet mint elfogadóhelyet...

2012. ápr. 3. 18:44
 37/40 nem dávid ***** válasza:
57%
A legkorrektebb az lenne ha családi pótlékhoz hozzá dobnának 5000ft Erzsébet utalványt. Evvel sok család életét megsegítenék. Amugy meg hülyeségnek találom hogy az egészet jegybe adják. Mondjuk hogy vennének az embereknek gyerekeknek cipőt? vagy bérletet? Jah és CBA -ba vettem pálinkát bulira múltkor és elfogadták az Erzsébet jegyet. Tehát aki nem a gyerekre akarja a költeni az ki tudja játszani.
2012. ápr. 4. 01:06
 38/40 anonim ***** válasza:

Huszonéves vagyok, nincs még gyerekem, de több éve együtt élünk bnőmmel, így nagyjából el tudom képzelni h mire kéne költeni ha lenne gyerekünk már.

Oké h fel akarják ezzel lendíteni a gazdaságot, bár kétlem h sikerülni fog, de én sem mennék azért el a CBA-ba, mert az magyar. Megyeszékhelyen lakom, van Tesco, Aldi, Lidl stb... és igen, oda járok vásárolni, mert olcsóbb mint a magyar. Tojást háznál veszek, mert 48 Ft-ért XL méretűt kapok, amíg a boltban 50 Ft a legolcsóbb, az is olyan h nem látom a tojást a dobozban annyira kicsi.

Sajnos ebben az országban nem születik mindenki gazdag családba. Én sem vagyok gazdag. Biztos h sokaknál fordul az elő, h a családi pótlékból kell kivenni 1-2 ezret, mert sajna abból kell a maradék számlát befizetni, mert a többit már elköltötte más számlákra, ruhára, stb.

Szerencsére nem dohányzom, nem vagyok alkoholista. Az Erzsébetet elfogadja a hentesem, ezért eddig is fel tudtam használni. De volt h vkivel elcseréltem pénzre, mert egyszerűen már nem kellet hús, tele volt a fagyasztó, másra kellett a pénz.

Én örülök h elfogadják mostantól pl a Tescoban. Még azt is h ne lehessen rajtalkoholt venni. De az h megmondják h pontosan melyik terméket vehetem meg belőle.. hát majd a pénztárnál nekiállok válogatni nem, h ezt most pénzzel, ezt Erzsébettel..

Magyarán rossz ötletnek tartom, vkinek igenis a pénzre van szüksége, mert sok olyan család van,akik a hónap végére megszorulnak, és másra kell a pénz. Adják akkor felesben a családi pótlékot. Fele készpénz, fele Erzsébet. Máris kevesebb vita lenne belőle. Ha megvalósítható persze.

2012. ápr. 4. 08:02
 39/40 anonim válasza:
Adjanak pénzt maguknak csak utalványban pár hónapig,na megnézném!Köcsög gané aki kitalálta,nehogymá három gyerekkel én legyek alkesz,rezsit miből fizessek? Mikor lesz már néplázadás?
2012. ápr. 12. 15:17
 40/40 anonim válasza:
Nő elmegy a dokihoz mert mesterséges megtermékenyítés szeretne,de pont olyan gyereket amilyen Orbán. Doki mondja neki,vetkőzzön,tegye szét a lábát. Doki letolja a gatyát ,neki akar látni..,szól a nő: Én mesterséges megtermékenyítést kértem,mire a doki: Higgye el a tököm tele van Orbánnal.
2012. ápr. 12. 15:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!