Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a családipót...

Mi a véleményetek a családipótlékot is Erzsébet utalványban akarják adni? Ennyire már nem lehetünk birkák vagy tűrjük el ezt is?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 3. 09:13
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
0%
Utolsónak: LOL XD Nagyon fogyi vagy:>
2012. ápr. 3. 10:05
 12/40 anonim ***** válasza:
27%

Akkor eladod, ne legyel mar eletkeptelen.

Bar nem tudom milyen munkahelyen dolgozol, ahol annyi kajajegyet adnak,h egesz honapra be tudsz vasarolni.

2012. ápr. 3. 10:07
 13/40 anonim ***** válasza:
Nem büfészakon szereztem diplomámat, ennyi.
2012. ápr. 3. 10:09
 14/40 anonim ***** válasza:
Szóval te vagy a fogyi :)
2012. ápr. 3. 10:09
 15/40 anonim ***** válasza:
62%

Két gyerekem van, magyar vagyok, és vasárnap óta habzik a szám. Ez csak papíron jó ötlet, a valóság viszont az, hogy az utalványt nem fogadják el bárhol, és az is meg van szabva, hogy milyen terméket vehetsz belőle. Csak egy példa : a tejet eddig a pennyben vettem, 139 Ft-ért, most vehetek a coopban tejet 280 Ft-ért, csak halkan jegyzem meg, hogy nálunk több mint egy liter tej elfogy reggelire, és az ajánlás napi két tejes italt ír elő a gyereknek...

Az is igaz, hogy valamennyi pénz, elfogy kajára, de az már korántsem mindegy, hogy adott összegből, mennyit tudok vásárolni. A tesco is elfogadóhely lett, csak épp az sem a legolcsóbb, plusz a tesco esetében pl késztermékeket ír elő a passzus, tehát vehetek műanyagból készült tortát a gyereknek, de pelenkát azt speciel nem. Ezen felül meg ott van még az utalványból nem adunk vissza történet. Tiszta jó üzlet. Mivel két gyerekem van, ez azt jelenti, hogy havi 26 ezer forintom van az állam bácsi által beosztva, ez meg azért idegesítő, mert én havi 50-60-ból gazdálkodom ( ennyi megy kajára, tisztítószerre, pelenkára stb-re, ami a háztartáshoz, és a gyerekeknek kell kell). Most ha ezt bevezetik, akkor a havi költségvetésem több mint felét irányítják, ráadásul elég rosszul, mert csak a drágább boltokban költhetek. Bár ez hogy rosszul, ez nem újdonság, mert az országgal is ezt teszik. Összegezve a Viktor úr duzzogása miatt, én most havonta 26 ezerből fele annyi árút tudok majd vásárolni, márpedig ez azt jelenti, hogy kb ugyanennyivel többe fog nekem kerülni a megélhetésem. És ezt azért kell így, mert a drága vezírünk presztizskérdést csinál az IMF tárgyalásokból. Mert neki nem egyszerűbb leülni, és tárgyalni, neeeem, neki egyszerűbb az én pénzemmel variálni, mert így még pár hónapig ki tudja húzni az állam. Erről szól a történet, nem másról.

2012. ápr. 3. 10:15
 16/40 anonim ***** válasza:
11%

Hihetetlen, hogy egyesek mennyire nem látják át a dolgok komplexitását. A magyar valóságról semmit sem tudók tapsolnak ennek, csak mert így végre jóóóól megdádázzák azt a pár száz családot (bár azt a közeget tényleg nem hívnám családnak), akik játékgépre költik minden pénzüket, a gyerekeket magasról lesz.rva.

Mi fog történni a valóságban? Azok a legalsó rétegben tengődő egyének, akik idáig elherdálták a pl. 5000 Ft családi pótlékot, megkapják az 5000 Ft utalványt. Ajjaj, hát eztet én nem tudom betenni a gépbe, nekem píz kell, jön rá emberünk. Szalad az uzsoráshoz, aki 2-3, max 4 ezerért megveszi tőle, ha nagyon jó szíve van. Emberünk visszamegy a kocsmába, belerakja a gépbe a 4000 Ft-ot, nem nyer semmit. Áhh, csak azért nem nyertem, mert most kevesebb píz volt nálam. Most mi legyen? Na mi lesz szerintetek? Hirtelen nekiáll dolgozni, vagy elmegy lopni. Jobb esetben persze, hiszen mehetne akár rabolni, betörni is.

Na pont ezért le kéne állni a balkáni gondolkodásmóddal, hogy a kevés r.hadék miatt az össztársadalmat kell büntetni.

Egyébként nincs gyerekem, 20 éves diák vagyok. Óriásit röhögtem azon, h lepontoztátok az előző válaszom. Ezek szerint a gyereknek csak 45%-ban hasznos a fürdővíz és a meleg lakás :D :D :D Mondhatnám: LOL

2012. ápr. 3. 10:33
 17/40 anonim ***** válasza:
69%

2/15

"A családi p.a gyerekre kell költeni nem a számlákra,meg a törlesztőre"

-Oltári nagy baromságokat irkálsz,ugye tudod?Vagy nincs gyereked,vagy a csp-re nincs szükséged,és édes mindegy mire költöd.Ellenben vannak családok,akiknek minden hónapban el van osztva,milyen pénz mikor érkezik,és miből mi az,amit égetően sürgösen be kell fizetni.Ha én egész hónapban a gyerekeimet becsületesen ellátom,a kötelező fizetnivalókat fizetem a fizetésemből,akkor jogom van a családi pótlékból azt a számlánkat lerendezni,ami halaszthatatlan,és amire nem jutott.Nem tudom te mit szólnál,ha a fizetésed egyik napról a másikra Erzsébet utalványon kapnád?Miért alkoholistázzátok megállás nélkül azokat akik családi pótlékra jogoultak?Nem szégyenlitek ti magatokat?Napok óta olvasgatom,és mást sem lehet olvasni,hogy"legalább nem cigarettára,meg alkoholra lesz költve"

2012. ápr. 3. 10:39
 18/40 anonim ***** válasza:
35%

Azért ne játsszuk el a nagyhalált. Nem arról van szó, hogy az egész fizetést utalványban kapod, amint azt az előző válaszoló írta. Ne forgasd ki a szavaimat!

A családi pótlékot azért kapod, hogy a gyereket neveld belőle. Családalapítás előtt állunk, és engem nem érdekelne, ha utalványban kapnánk a családit, mert a gyerekre amúgy is költeni kell, eszik, ruha kell neki, bölcsőde, óvoda, iskola, orvos, stb. Meg lehet az utalványból venni mindent, ami a gyereknek szüksége van. A visszaadás kérdés is nevetséges sokadjára is.

Én senkit nem alkoholistáztam, nem szoktam, ne általánosíts. És ne idiótázz, meg primitív barmozz, mert csak magadról állítasz ki bizonyítványt. Ha nem tudsz normális hangnemben hozzászólni a témához, akkor inkább ne tedd.

2012. ápr. 3. 10:51
 19/40 anonim ***** válasza:
26%

Mit varsz toluk?

Az elobb mar leirtam, h akkor ebbol vegye meg a kajat, a kajapezbol pedig amit a csaladibol intezett volna, de ezt nem hallja meg egyik sem, mert akkor kiderul, h tenyleg mennyire hulyek.

Meg lehet siman oldani, de sajnos ilyen agyhalott eberekbol all az orszag, ezert tartunk itt.

2012. ápr. 3. 10:58
 20/40 anonim ***** válasza:
42%

Annak van igaza,aki szerint ez kitolás a kiskeresetű családokkal. Vidéken kevés helyen fogadják el az utalványt,nem mindent lehet belőle megvenni,és főleg drágábban.

Nem kell gyereket vállalni? Csakhogy a családok többség nem most akar gyereket vállalni,hanem 3-4,vagy 10 évvel ezelőtt vállalta. Akkor még meglehetett élni a fizetésből,nem volt ekkora munkanélküliség stb.

Ha gyerekek után csak a jómódúak által igénybe vehető adójóváírást eltörölnék,akkor az államháztartásban 200 milliárd körüli összeg maradna. Ebből lehetne mindenkinek a családipótlékot megemelni.

Csak ez nem érdeke Orbánéknak. Az utalvány alighanem valamelyik csókos biznisze.

2012. ápr. 3. 11:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!