A nyolc kerület amióta a világ világ,az azóta a prostik,a stricik,és a simlisek kerülete.A hírhedt kocsisor is ott működött,(talán még sutyiba ma is)a Rákoczi tér szintén,ahová még vidékről is feljártak 20-30 éve a kuncsaftok a "lányokhoz"Ennek semmi köze a Kádár rendszerhez,meg a bosszúhoz.
2012. márc. 27. 12:47
12/21 tetro válasza:
Amióta világ világ ilyen volt, és erre példának a 30 évvel ezelőtt helyzetet említed. Csak én érzem azt, hogy ez logikailag nem stimmel? :D
2012. márc. 27. 15:56
13/21 tetris válasza:
Sziasztok! Nekem 20 éve volt arrafelé egy kis videotékám. A Mátyás tér - Teleki tér környékén. Hát ott aztán volt ám élet! Egy év alatt négyszer törték fel. A végén feladtam a boltot. Még örültem is a végén, hogy nem késeltek meg fényes nappal.
2012. márc. 27. 16:08
14/21 anonim válasza:
tetro
"Amióta világ a világ" ezt 30 évre visszavetíteni azt hiszem nem túlzás,lehet csak neked az.Megnyugtatásul közlöm veled,hogy a 89 éves nagyanyám még ma is élénken emlékszik a hírhedt "bérkocsis utcára"(ott lakott)ahol akkor már javában ment a strichelés.Remélem kielégítő volt az információm.
2012. márc. 27. 16:25
15/21 tetro válasza:
Nem. Sajnos nem volt kielégítő. A világ világ kifejezés nem azt jelenti ahogy használod. Ráadásul te cáfolni próbáltad vele, hogy az ötvenes évektől volt ilyen a kerület. Erre példákat hozol a hetvenes évekből. Ugye érted, hogy ez így nem stimmel? Olyan mintha azt mondanád, hogy a rendszerváltás előtt minden sokkal jobb volt, mert ti még 2002-ben is kétszer voltatok nyaralni egy év alatt. Ugye érted, hogy a két állítás nem korrelál egymással?
A szociológiai kutatások alapján kimutatható, hogy a romák száma az ötvenes évek második felében ugrik meg rohamosan. Elhiszem hogy nagymamád emlékszik egy hírhedt utcára 1930-ból, de ez mondjuk ez pont semmit sem ér a kerület egész demográfia felépítésére nézve.
Mert arról miért nem beszél senki, hogy itt van a legtöbb országos intézmény, a Nemzeti Múzeum és a Magyar Rádió például, a legtöbb egyetem és elitgimnázium?
2012. márc. 27. 17:51
17/21 anonim válasza:
utolsónak: A kulcsszó a körút. Nem véletlen, hogy vannak lakásapróhirdetéses oldalak, ahol ha nyóckert adsz meg címnek, külön be lehet jelölni, hogy körúton belül vagy kívül van az ingatlan... Az a demarkációs vonal.
2012. márc. 28. 00:18
18/21 A kérdező kommentje:
Tehát nem volt semmiféle gonosz varázsló aki kiadta volna a parancsot az elmúlt 50 évben valamikor hogy: "Romák, holnap több hullámban elhagyjátok ezt a telepet és megszálljátok a nyolcadik kerületet"???
2012. márc. 29. 10:21
19/21 anonim válasza:
17-nek: de azért a Fazekas a körúton kívül van...;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!