Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor és milyen körülmények...

Mikor és milyen körülmények között lepték el a cigányok a nyolcadik kerületet?

Figyelt kérdés
Nekem van egy ismerősöm, ott élt 1965-ben akkor azt momdta hogy nem voltak csak később jöttek valahonnan.

2012. márc. 27. 09:55
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Majd utánakérdezek a felmenőimnél, mi ott laktunk mindig. De tudom, hogy Nagypapámat gyerekkorában verték a cigánygyerekek, szóval voltak.

Eddig én 4 házban laktam, mind 30-95 lakásos társasház, és pontosan egy cigány család volt mindegyikben, a mostaniba tavalyelőtt beköltözött még egy cimbalomművész, tehát 2 van. Semmi gond nincs velük, kulturáltabbak, mint az átlag nyugateurópai népek. Legtöbbjük, aki körülöttünk él, világhírű zenész, más cigányokat nem ismerek személyesen, illetve itt is rendezodve vannak azért lakhely szerint, lehet tudni, mik a lepukkantabb részek, ott kicsit nagyobb a sűrűségük, de egyértelmű "fehérmagyar"-többség van azért ott is.

2012. márc. 27. 10:49
 2/21 tetro ***** válasza:
74%
Nem tudom mennyire valós, de állítólag 56 után kezdődött a romák betelepítése tudatosan. Kádár egyfajta bosszúnak szánta, mert onnan indult ki a forradalom. Annyiból mondjuk hitelesnek tűnik a dolog, hogy a legjobban lezüllesztett utcák épp azok, ahol a leghevesebb harcok folytak. Ugyanakkor az is lehet, hogy egyszerűen a harcok után ott maradt több lakás üresen, és azokat így hasznosították.
2012. márc. 27. 10:53
 3/21 A kérdező kommentje:
Nahát én teljesen máshogy gondoltam! Azt hittem hogy az egész kb 1980-ban kezdődött és több cigány-vajda stratégiailag megkomponált támadása volt...
2012. márc. 27. 11:21
 4/21 anonim ***** válasza:

Meg azt is hozzáteszem, hogy a VIII. kerület nagyon alkalmas mindenféle utcai tevékenységre, mert 300 méterenként tágas terei vannak - és ez egyedülálló Budapest belvárosában, a többi városrész sokkal beépítettebb, sűrűbb, zsúfoltabb. Ezért időszakonként bizonyos rétegek szoknak ide utcai életre, pl. kb. 12 évvel ezelőttig a maffia járt ide, köztük sok strci, krva, méghozzá DOLGOZNI. De ők nem itt laktak! Érted!

(Most meg novemberig bezárólag a hajléktalanok szoktak ide, 2500-3000 fő - ők az egész országból jöttek! - mert itt lehetett a tereken aludni! A polgármester novemberben kitiltotta őket, biztos hallottad.)

Szóval "dolgozni" is járnak ide bizonyos alakok időről időre, de nem a VIII. ker. a lakhelyük.

2012. márc. 27. 11:31
 5/21 anonim ***** válasza:
1975-88-ig éltem ott, a mai Kálvária térnél. Akkor is sokan voltak, de akkor még a rendőröket nem kötötték ilyen furcsa törvények, így "élhető" volt a nyócker.
2012. márc. 27. 11:33
 6/21 A kérdező kommentje:
Igen a Kálvária tér a döntő hely és az időpont: 1977. Azt mondod hogy voltak de azóta most még rosszabb a helyzet?
2012. márc. 27. 11:37
 7/21 anonim ***** válasza:
58%
Én nem látok változást a cigányok tekintetében (én mondjuk mindig beljebb éltem a Kálvária térnél, most a Horváth M. téren lakom), ellenben törökök, arabok, kínaiak, négerek egyre többen vannak, tényleg félelmetesebb az utca ettől - de úgy egyébként is feszültebb mindenki, sehol nem érzem jól magam az utcán, más városrészben sem.
2012. márc. 27. 11:40
 8/21 tetro ***** válasza:
100%
Dehogy rosszabb a helyzet. Az elmúlt húsz évben a nem nő a bűnözés, sőt vannak időszakok mikor kifejezetten csökken. A kerületnek egyre több konszolidált része van. A legendás utcák (tömő-leonardo), pedig már egy-két éve nem léteznek. A roma lakosságot a kerület jelentős részéről simán elhajtották. Ettől függetlenül a Diószeghy utca környéke még mindig tragikus.
2012. márc. 27. 11:48
 9/21 A kérdező kommentje:
Tetro veled értek egyet. Talán a legrosszabb akkor volt amikor én voltam középiskolában, 1991 körül. Sok volt a strici és a prosti...tiszta getto módra.
2012. márc. 27. 12:24
 10/21 anonim ***** válasza:
De ők nem ott laktak. Ahogy leírtam a 4.-ben.;)
2012. márc. 27. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!