Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz e hogy a szociális...

Rock0 kérdése:

Igaz e hogy a szociális segélyt leveszik 22500ft ről 18000ft re mert ezt hallottam erre felé valos ez?

Figyelt kérdés
2012. márc. 18. 16:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
23%
20-as, én nem mondtam, hogy különleges vagyok, de valahogy mégis többre tudtam vinni, mint a nagy átlag.
2012. márc. 18. 21:24
 22/26 doboszoli ***** válasza:
65%
66%-os, szívből kívánom, hogy ne kelljen átértékelni az elméletedet, és szembesülni a való világgal.
2012. márc. 19. 06:09
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Apukám 30 évet lehúzott a munkahelyén,utána kb 8 év egy másik munkahelyen.Összesen két munkahely.Most segélyen van tehát nem csak azok vannak segélyen akik nem akarnak dolgozni.Kb 1 éve próbálkozik de még semmi.Hol a kora miatt utasítják el,hol a súlya miatt,hol a végzettsége miatt(csak 8 általánosa van) és még sorolhatnám.Már nem szeretne beülni az iskolapadba,nem is tudna úgy koncentrálni,mint egy fiatal,de a régi rendszerben elfogadták így is.Nem a diploma számít,ha nincs munkahely.Mivel minden ember más nem érthet mindenki a tőzsdéhez stb

De amúgy kíváncsi lennék,aki ezt írta

én kezdetektől fogva mindent megtettem, és még most is megteszek, hogy nem hogy szarban legyek, de még a szagát se kelljen éreznem. Talán ezt kellene tenni mindenkinek, nem pedig sírni, hogy csökken a segély. Mert ha engem kirúgnának, ezerféleképp fenn tudnám tartani magam. Beszélek angolul, németül, és középszinten oroszul, van diplomám és értek a tőzsdéhez, főleg a day-trade-hez. Szóval ha nekem holnap felmondanának, különösebb megtakarítás, vagy kapcsolatok nélkül is fenn tudnám tartani magam, ahelyett, hogy lefejném az államot.

Hogy ledolgozott-e már legalább 38-40 évet?Ha pedig nem akkor 30-40 év múlva is meg fog -e tudni élni a tudásából?

2012. márc. 19. 14:35
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
A szomszédomban lakik egy egyedülálló férfi,akinek decemberben megszünt a munkahelye.Karácsony elött ba@ták ki őket az utcára.Január elején beadta a kérvényét a 22.800 Ft-os 'segélyre,mivel állást nem talál sehol (46éves)A mai napig még egy árva fillért sem kapott,holott a határozatban 2012.január végétől megállapították a részére.ma felhívta telefonon a szociális irodát,hogy éhen fog halni,mégis hol van a megállapított segély???-Majd április 5-ig postázzák volt a válasz.Szép nem mondom...ha mi nem lennénk "jószomszédok" ez az ember ott halna éhen a lakásában,holott egész életében dolgozott mint a güzü.Gratulálok Orbán kormány,gratulálok Fidesz összes naplopója.Remélem gyógyszerre költitek a milliós fizetéseteket.
2012. márc. 19. 14:43
 25/26 anonim válasza:
55%

Én 23 éves koromtól 25 éves koromig voltam ilyen segélyen.

Nem ittam, nem dohányoztam soha!

De nekem segítség volt ez a kis pénz, mert tudtam venni a nyomtatóba patront, nyomtatópapírt-önéletrajzokhoz.

Volt, hogy 1 nap alatt 2700 ft-ért adtam fel a postán önéletrajzokat. Ki tudtam váltani az erkölcsit ha kértek.

Tudtam venni buszjegyet ha állásinterjúra kellett mennem.

Ebből vettem meg az állásinterjúra járós öltözékemet.

Ebből vásároltam a havi tisztálkodási dolgaimat, szappan, hajsampon, dezodor, intimbetét :D

Lehet viccesen hangzik, de sajnos a szüleim nem tudtak volna ennyi pénzt kiadni a hitelek mellett. Így hatalmas segítség volt.

Ja és végül közmunka programon keresztül sikerült elhelyezkednem, (elégedettek voltak velem azon a helyen, ahová kiközvetítettek). Igaz gyeses helyére kerültem és csak 3 éves szerződéssel, ami ez év szeptemberében lejár. Már előre rettegek, hogy mihez fogok kezdeni. Találok-e munkát stb...Nincsenek befolyásos ismerőseim.

Én dolgozni akarok!!!!! Nem kérek segélyt!!! De teremtsenek munkahelyeket!!!

Itt vidéken, somogy megyében irgalmatlanul rossz a helyzet.

2012. ápr. 13. 07:47
 26/26 anonim válasza:
55%

Ja és mondják sokan, hogy el lehet költözni, lehet más városban keresni munkát. Na de hogyan keressen az ember ha még ezt a pénzt is megvonják? Miből utazzon, ha netán sikerül, akkor miből fizesse ki az albérletre a kauciót?

Főleg ha az ember egyedülálló....0 ft-ból lehetetlen elindulni valamerre is. Így még jobban ellehetetlenítik azokat, akiknek amúgy is ég a pofájuk, hogy segélyen kell élniük.

2012. ápr. 13. 07:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!