Mit gondoltok hogy lehetne megoldani a cigány problémát?
"Nem is fogsz. Akik nem vesznek részt benne elégedetlenkedni sem fognak miatta."
Tehát itt a GYK-n az emberek jó 90%-a közmunkás?
""És ismét a szokásos - továbbra is értelmes válasz nélkül álló - kérdés: ki dönti el, hogy ki cigány és ki nem?"
Ezt nyugodtan rám bízhatod."
Na az aztán objektív és megbízható döntések sorozata lenne!
"A multi kiviszi a megtermelt tőkejövedelmet, a magyar termékeket árusító bolt nem."
Tehát a magyar terméket árusító bolt tulajdonosa nem vesz egyáltalán külföldi terméket, nem is megy külföldre nyaralni?
"Ki dönti el, ki cigány, és ki nem? Ugyan már! Elég csak beleszagolni a levegőbe ott, ahol ők megjelennek, máris tudni lehet."
Igaz, érezlek is.
""Az egy másik felmerülő kérdés: mi van, ha a mélyszegénységben élő akár orvos tudta nélkül egyszercsak megszüli a gyerekét? Miből fogja fizetni a büntetést? Abból, ami nincs is?"
Az konkrétan két tarkólövés 400 HUF + egy sírgödör, összesen 15 400 HUF + 27% Áfa."
Ha magadnak ásod előtte, akkor ingyen van, ugyanazt a lapátot többször is fel lehet használni. Ugye te is diktátoroztad már le Orbán Viktort? Nem vagy semmivel sem külömb nála.
"El kell venni a gyerekeket a szülőktől és bentlakásos iskolában kell őket tanítani. Mert az állam hiába költ rájuk pénzt, ha a szüleitől azt látja, hogy nem jár dolgozni, csak lopni."
Rengeteg nevelőotthonos gyereket ismertem, osztálytársaim is voltak általános iskolában. Kevés lett belőlük értelmes, becsületes ember. Pedig az állam elvileg most is nagy gondot fordít rájuk. A lányok nagy része mégis qrvaként végzi.
Ha leírnám, kivágnának innen, de azt gondolom, az volna az egyetlen megoldás.
A szép szó nem használ, és 600 év alatt teljesen jogosan fogyott el a dolgozó emberek türelme.
"Ha leírnám, kivágnának innen"
"Igen,ha én is leírnám miképpen lehetne megoldani, kitiltanának valszeg."
Mennyivel rosszabb egy becsületesen dolgozó cigány, mint egy soha nem dolgozó, élősködő "magyar"? Mindkettőre elég szép számban ismerek példákat. Tudom: ártatlan áldozatok minden háborúban vannak. De olyan túlélők is, akik nem érdemlik meg.
Az a baj, hogy nehéz olyan törvényeket hozni, amik megoldhatnák a helyzetet, anélkül, hogy sértenék a kisebbségi jogokat. Ezért nem fog történni semmi.
Már kiskorban el kellene kezdeni az "átnevelést" kötelező óvodai szocializáció által, de sokat az se segítene.
"Én még olyan nagyon becsületesen dolgozó cigányt soha az életemben nem láttam,ezt azért jelzem.Ha dolgozik is,maximum alkalmi munkásként,ameddig szükség van a munkájára."
Rossz helyen élsz... Több olyat ismerek, aki évek óta (10+!) egy munkahelyen dolgozik, megbecsült munkásként. Természetesen ismerek léhűtő cigányokat is, akik megvetésen kívül mást nem érdemelnek. De ugyanígy ismerek olyan "nemcigányokat" is, akik szinte soha az életben nem dolgoztak, vagy legalábbis hamar elkerültek bárhonnan, és most ugyanúgy élősködnek a társadalmon, mint azok a cigányok, akikről te írsz. És errefelé (Pest megye északi része) még munkát is viszonylag könnyű találni, ha valaki dolgozni akar és esetleg képes kompromisszumokra is. Igaz, nem mind egy álommeló álombérért, de a semminél több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!