Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek adózzon az a...

Yossarian44 kérdése:

Szerintetek adózzon az a magyar államnak, akik külföldön dolgozik?

Figyelt kérdés

Forrás: [link]

Ezek szerint van egy ilyen Fidesz-KDNP tervezet.

Én már előre kijelentem, hogy egy pennyt nem vagyok hajlandó fizetni. De érdekelne, hogy mások fizetnének-e, illetve mit gondoltok, hogy lehetne ezt betartatni, hogy lehetne ezt az adót beszedni?

2012. márc. 11. 21:20
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:

WOW, WOW, WOW, emberek, úgy látom itt nagy sötétség van a fejekben az adókkal kapcsolatban:

Először is, annak aki bejelentette, hogy nincs aggódni való, mert a Nemzetgazdasági Hivatal cáfolta a hírt, annak azt üzenném, hogy ugyanígy cáfolták a pénztárak államosításának tervét is anno. Aztán csak megtörtént fél évvel később...

Mi az a szöveg, hogy a külföldön dolgozók is fizessenek ÁFÁ-t? Emberek, az ÁFA olyan adó, amit MINDENKI fizet, aki Magyarországon vesz valamit. Akármit, az ÁFA az eladott termék árába van beleépítve. Amikor hazamegyek a családot meglátogatni, és veszek egy doboz sört, annak az árában már benne van a 27%-os ÁFA. Itt is ugyanúgy fizetek ÁFÁ-t, csak itt VAT-nak hívják, és 20%.

Nem is SZJA-fizetésről van szó a cikkben, hanem KÜLÖNADÓRÓL. Ismerős, nem?

Annak, akinek meg az a kényszerképzete támadt, hogy én tartozok az iskoláztatásomért meg minden lósz.rért az államnak, az másszon ki a szatyorból, ahol él. Az állam szolgáltatásait nem én kértem, a törvény írja elő, hogy teljesítsem őket, a törvény zavart iskolába, a törvény kötelezte a szüleimet az oltásaimra, és a jogszabályok garantálták az orvosi ellátásom.

Pont úgy, ahogy nem kérdezte meg senki, hogy magyarnak szeretnék-e születni Magyarországra, úgy nekem ezeknek a dolgoknak az igénybevétele sem önálló döntés volt.

Nehogy már tartozzak az államnak azért, amit előír és betartat.

2012. márc. 17. 12:11
 32/33 anonim ***** válasza:

31/31

Leírta a helyzetet,és nagyon is jól.

Köszönöm.

2012. márc. 18. 01:34
 33/33 rufus_ válasza:
75%
Nem art tudni, hogy az EU-orszagok jo reszeben, de azon kivul is sok helyen az ado behajtasa a lakhely/eletvitel szerinti tartozkodas szerint tortenik es nem a jovedelem megszerzesenek helye alapjan. Tovabba, sok orszagban az ado teruletileg is tobb lepcsos (van pl. helyi onkormanyzati, tartomanyi, regonalis, szovetsegi szintu) resz-egysegekbol adodik ossze. Ha ezt Mo-n is alkalmaznak az adojogban, akkor egyszerubb lenne a behajtas, persze egy szigorubb lakhely es nepesseg-nyilvantartas mellett. Nem kellene vizsglani ki milyen allampolgar, sem hogy hol kereste meg jovedelmet, csak azt hogy effektive milyen javai termelodotek. Ez persze a mai magyar valosagban gyakorlatba fektetni joval problemasabb mint Europa nyugati felen, ahol ez mar regota mukodik.
2012. márc. 30. 00:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!