Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek adózzon az a...

Yossarian44 kérdése:

Szerintetek adózzon az a magyar államnak, akik külföldön dolgozik?

Figyelt kérdés

Forrás: [link]

Ezek szerint van egy ilyen Fidesz-KDNP tervezet.

Én már előre kijelentem, hogy egy pennyt nem vagyok hajlandó fizetni. De érdekelne, hogy mások fizetnének-e, illetve mit gondoltok, hogy lehetne ezt betartatni, hogy lehetne ezt az adót beszedni?

2012. márc. 11. 21:20
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell ellenőrizni. Minden rendszeresen külföldre járó vagy folyamatosan ott tartózkodó lecsönget havi százezret és el van kapálva."

Okos vagy..

És mi van azokkal akik önkéntes munkát végeznek, tanulnak, vagy rendszeresen járnak rokonlátogatóba?

Egyébként ha nem tűnt volna fel nincs határellenőrzés, úgy elmegyek Londonig hogy a kutya nem állít meg. Akkor áruld már el honnan tudják hogy én hol vagyok rendszeresen, és hol nem?

2012. márc. 12. 00:21
 12/33 anonim ***** válasza:
77%

Csak csinálják ezek a ripacsok!! Majd csak kiürül az ország!

Arra azért kíváncsi lennék ,hogy meddig ötletelhetnek még büntetlenül?

2012. márc. 12. 08:28
 13/33 anonim ***** válasza:
86%
A kettős adózást tiltja az EU,de sajnos itt minden megtörténhet.Remélem akikre vonatkozik,azok lesznek olyan ügyesek,hogy kibújnak alóla.Ez azért mégis csak felháborító.
2012. márc. 12. 08:45
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Miért is adózna? Nem vagyok jogász, de tudtommal mindenki ott köteles adózni, amelyik államban rendszeres adóköteles jövedelme keletkezik.

Javítson ki valaki, ha tévednék :-)

2012. márc. 12. 09:25
 15/33 /Anita_'94/ ***** válasza:
13%
Szerintem adózzon, ugyanis tartozik annak az államnak, amelyik felnevelte, iskolázta, ellátta (TB, családtámogatás stb) és mindezt nem azért, hogy hálátlanul továbbálljon.
2012. márc. 12. 11:05
 16/33 anonim ***** válasza:
30%

cheeky bugger és a többiek!

ÁFA-mentességet akartok adni azoknak, akik külföldön dolgoznak?

Miért?

Miért ne fizetnének pl. ÁFA-t?

A kérdéssel kapcsolatban: igen érezhető rajta a gondolkodás nélküli felháborodás, és rendkívül pontatlanul és hanyagul lett feltéve, hangulatkeltésre teljesen alkalmas és félretájékoztató, csakúgy, mint a belinkelt cikk is. Ugyanis nem csak az SzJA az egyetlen adónem, csak tájékoztatásul közlöm.

Az oké, hogy a jövedelmük után ne adózzanak, de ahogy azt az előző, jól lehúzott hozzászólásomban is idéztem az EREDETI CIKKBŐL:

"a kormány NEM TERVEZI (!!!) »szolidaritási adó« bevezetését azon Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárok tekintetében, akik külföldön végeznek munkát."

Jó lenne, ha valakik (!) végigolvasnák a cikkeket, amikről szól a kérdés ÉS értelmezve (!) végigolvasnák a válaszokat, mielőtt beugorva az indexes uszítgatásnak habzó szájjal nekiesnének mindenkinek, és nyomkodnák a piros kis kacsókat!

További szép napot!

2012. márc. 12. 11:46
 17/33 anonim ***** válasza:
64%

"Szerintem adózzon, ugyanis tartozik annak az államnak, amelyik felnevelte, iskolázta, ellátta (TB, családtámogatás stb) és mindezt nem azért, hogy hálátlanul továbbálljon."

Azt a TB-t, családtámogatást, stb-t azoknak a gyerekeknek a SZÜLEI által már 1x BEFIZETETT adókból adták ám! Az állam nem ad senkinek 1 fillért sem, nem nevel fel, iskoláztat, vagy ellát. Ezt mind azok fizetik akik adóznak, és nem az állam! Olyan meg a világon nincs hogy én egy leadózott jövedelemből egy másik országban még 1x adózzak.

A "hálátlanul továbbállásról" meg annyit, hogy szerintem te sem szeretnéd megtudni hogy mi lenne otthon ha az a pár száz ezer "hálátlan" ma külföldön dolgozó hirtelen megjelenne otthon mint munkanélküli.

2012. márc. 12. 12:35
 18/33 anonim ***** válasza:
39%

Digo.

Szerinted ki az az állam?

Megmondom:

"Meghatározott területen, közös főhatalom alatt élő emberek közössége, mely formáit tekintve különféle lehet."

(Tudományos és Köznyelvi Szavak Magyar Értelmező Szótára)

Tehát MINDENKIT az állam pénzéből iskoláztak.

2012. márc. 12. 13:01
 19/33 /Anita_'94/ ***** válasza:
34%

Tökmindegy honnan, miből van az államnak bevétele, azt a pénzt amit támogatásként kaptál, igenis az államtól kaptad. Az állam tanított meg írni-olvasni, számolni, adott szakmát a kezedbe és teljesen jogosan követelné vissza tőled, ha nem a közösbe termelnél vissza. Amúgy meg felesleges ezen a témán hőbörögni, találj kiskaput, ha valamit meg akarsz úszni.

Ha lehet már ne reagálj erre a válaszomra, mert már azt is megbántam, hogy a kategóriába benéztem. Törlöm is a kérdést a listámról és pontozgassátok egymást tovább nélkülem. Nyomik.

2012. márc. 12. 13:08
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát MINDENKIT az állam pénzéből iskoláztak."

Az államnak nincs egy huncut forintja sem a mi adóbefizetéseink nélkül. Ha mostantól nem fizetnénk adót akkor gondolod hogy az állam működképes lenne, mert független a befizetett adóktól? Akkor hát kinek a pénzén tanultunk az iskolában?

2012. márc. 12. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!