Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek adózzon az a...

Yossarian44 kérdése:

Szerintetek adózzon az a magyar államnak, akik külföldön dolgozik?

Figyelt kérdés

Forrás: [link]

Ezek szerint van egy ilyen Fidesz-KDNP tervezet.

Én már előre kijelentem, hogy egy pennyt nem vagyok hajlandó fizetni. De érdekelne, hogy mások fizetnének-e, illetve mit gondoltok, hogy lehetne ezt betartatni, hogy lehetne ezt az adót beszedni?

2012. márc. 11. 21:20
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

"találj kiskaput, ha valamit meg akarsz úszni. "

Valamit félreértelmeztél. Nincs ilyen törvény, így nincs mit megúszni.

2012. márc. 12. 13:15
 22/33 anonim ***** válasza:

Digo.

Elolvastad a válaszomat?

2012. márc. 12. 13:24
 23/33 anonim ***** válasza:
Amiben leírtad az állam definícióját? Nagyon hasznos volt, köszi. :)
2012. márc. 12. 13:57
 24/33 anonim ***** válasza:
80%

Miért is kéne nekem fizetnem? Milyen alapon adóztatnak meg egy olyan jövedelemért, amihez nekik semmi közük?

Újabb kérdés: aki külföldön dolgozik, miért jelenti automatikusan azt, hogy jól keres? Ha én Ulánbátorban dolgozom, félig-meddig önkéntesen, miért is keresnék többet, mint otthon egy pedagógus?

2012. márc. 12. 14:23
 25/33 anonim ***** válasza:
28%

Szívesen.

Ha értelmezed, akkor kiderül, hogy az állam az ugye nem egy megfoghatatlan valami, hanem emberek közössége. Az adót ez a közösség, tehát az állam dobja össze, ez a közös pénz, tehát az adó az állam pénze.

Mivel adóból taníttattak, így a szüleid adójából is meg az én szüleim adójából is, ha elég fiatal vagy lehet hogy az én adómból is (mindezen emberek ugye az állam részei), akkor az állam pénzéből tanultál, láttak el a gyermekorvosnál, utaztál a diákkedvezményt igénybe véve.

Érted most már, miért írtál butaságot?

2012. márc. 12. 14:27
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

"Az adót ez a közösség, tehát az állam dobja össze,"

Az adót az állam dobja össze, az állam meg mi vagyunk, tehát mi dobjuk össze.

Egyébként kicsit elkanyarodtunk a témától. A kérdés az, hogy adózzon-e aki külföldön dolgozik, és ott már 1x leadózott. A magyar gazdaság helyzete olyan amilyen. Nekünk pedig megvan a választásunk hogy akarunk-e ilyen körülmények közt élni, vagy nem. Sajnos lokálpatriótizmusból nem lehet gyereket nevelni, én pedig szeretnék. Ha tudnék olyan körülmények közt amilyenben szeretnék akkor ezt a többség otthon tenné, nem külföldön.

2012. márc. 12. 14:39
 27/33 anonim ***** válasza:
80%
Én azért megyek el Magyarországról, talán a legmenőbb egyetem egyik legmenőbb szakáról, mert a most tervezett másoddiplomám költségtérítése 600 ezer/félév lenne. Ezt nyilván nem vállalom be, úgyhogy irány Németország, ahol ugyanezt tandíj nélkül tanulhatom. Ha ugyanezt Magyarországon is megtehetném, eszem ágában sem lenne elmenni külföldre.
2012. márc. 12. 15:09
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Épp ez az.

Ha csak a kérdésre koncentrálunk, akkor kérdés az, hogy ... (nézz fel)

Erre a válaszom: szerintem ne legyen adómentes az, aki külföldön dolgozik! SzJA-t ne fizessen, de fizessen ugyanúgy ÁFA-t, mint mindenki.

Ha a cikkre koncentrálunk, abban meg leírják, hogy nem akarnak bevezetni semmi ilyesmit.

Akkor mire fel az a hőbörgés?

2012. márc. 12. 15:29
 29/33 anonim ***** válasza:
62%

Anita 94

Bízom benne,hogy a kérdést mégsem törölted...

Milyen marhaságokat hordasz itt össze mond?Ki,kit nevelt,támogatott,kiiskolázott?Lehet,hogy te állami gondozott voltál,és azért beszélsz ennyi hülyeséget. Minket a szüleink iskoláztattak,és támogattak,neveltek.Hogy nálad mi újság kis csillag azt nem tudni...

2012. márc. 12. 22:59
 30/33 anonim ***** válasza:
41%

29-es

Téged magániskolába járattak a szüleid?

Tök jó lehet Neked ilyen gazdag családban!

Én normál általánosba jártam, amit állami pénzből, tehát adókból tartott fönn az állam (="Meghatározott területen, közös főhatalom alatt élő emberek közössége, mely formáit tekintve különféle lehet." - Tudományos és Köznyelvi Szavak Magyar Értelmező Szótára), a középiskoléárt sem kellett külön fizetnie a szüleimnek, az is állami finanszírozású volt, és még a főiskolán is sikerült olyan átlagot produkálnom, hogy végigvittem állami támogatással, és a szüleimnek még azért sem kellett külön fizetniük, csak becsülettel adóztak.

Én állami pénzből tanultam végig azt a tizenhat évet.

Valószínűleg nincsenek napi gondjaid, ha a családod végig fizetős magániskolába járattak... :D

2012. márc. 12. 23:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!