Érdekel az LMP népszavazási kezdeményezése?
Aláírod? Elmész szavazni, ha összejönnek az aláírások?
Az Alkotmánybíróság átengedett 4 kérdést, egy 5. függőben van. Hétfőn indul az aláírásgyűjtés. A kérdések oktatási, szociális és munkaügyi tárgyúak.
"A párt négy kérdésben kezdeményez népszavazást: a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon;"
Nem támogatom! Semmi értelme, hogy beültessenek erővel olyan gyerekeket az órákra 16 év felett, akik nem akarnak tanulni. Ezzel semmi mást nem érnek el, csak azt, hogy azok a gyerekek sem tudnak tőlük tanulni, akik pedig akarnának kezdeni valamit az életükkel később, és nem segélyen élőnek vagy börtöntölteléknek készülnének. Pont a 16 év felett a legfontosabb, hogy olyan gyerekek legyenek az órán, akik tanulni akarnak, mert ott még behozhetó a lemaradás érettségi előtt.
"az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencven napról emeljék vissza a korábbi 260 napra;"
Nem támogatom! Az ország ígyis katasztrofális helyzetben van. Aki munkanélkülivé lett, mihamarabb keressen állást, helyezkedjen el. Ha nem sikerül 3 hónapon belül, akkor meg addig is ott a közmunkaprogram, nem megélésre, hanem túlélésre, átvészelésre. Ne arra menjen el a sok adó, hogy doglozni nem is akaró emberkék otthon verjék a micsodájukat vagy feketézzenek, mikor más meg adózik, és azok pénzéből meg röhög a képünkbe!
"ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni" Támogatom!
"és végül azt, hogy a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni"
Ebben nem foglalok állást. De mindig is úgy volt, hogy a szabadságok túlnyomó zömével a munkáltató rendelkezett.Voltam én már nagyon xar meg nagyon jó munkahelyeken is, de a munkáltató szinte mindig kiadta akkor amikor kértem.
Szerintem is hülyeség ez a siránkozás a tankötelesség miatt - közel sem arról van szó, hogy nem lehet tanulni tovább, hanem nem kötelező. Attól miért leszünk előrébb, hogy 2-4 évig benn pöffeszkedik, és minden lehetséges módon rongálja azok morálját, akik esetleg tanulnának? Az menjen, ahová akar.
Másodikban nincs véleményem. Egyik se jó, másik se jó. Ez a rendszer nem jó, mert miután lejár az idő, az ember pisloghat. A másik sem jó, mertha csődbe megy az ország, nagyon sok ember pisloghat...
A próbaidő meg ígyis-úgyis megoldják, akik meg akarják oldani, barátnőm dolgozott már úgy, hogy három évig próbaidőn volt... Tökmindegy, mi van a törvényben.
Utolsó okés, de megint nem változtat semmit. Amelyik cég akarja, úgyis eléri, hogy akkor adja ki a szabit, amikor akarja, sajnos.
Összefoglalva: erre is kidobunk egy valag pénzt.
Ami a felteendő kérdéseket illeti, sajnos egyet kell, hogy értsek Sir Butcher-rel. Tényleg nem a legéletbevágóbb dolgokat kérdezik. De annyiban meg kell védenem az LMP-ét, hogy sok más kérdéssel is próbálkoztak, de az Alkotmánybíróság a többit letiltotta. A mai fideszes alaptörvény mellett már az is kész csoda, hogy egyáltalán fel tudtak tenni pár kérdést.
Én egyébként, ha valahol rábukkanok, aláírom a kezdeményezést, és a 18 éves tankötelezettség kivételével igennel szavazok. A tankötelezettségi ügyben én is hasonlóan gondolkodok, mint az előző válaszolók, bár még nem döntöttem el, hogy ebben hogy szavaznék.
"elkezdtem használi a nyakam fölött található szerveimet."
Csak nem arra, amire kéne... A gyűlölködés nem tartozik a pozitív emberi tulajdonságok közé.
A kérdésre:
Én is támogatom a kezdeményezést. És sokakkal egyetértek abban is, hogy nem mindegyik pontjával értek egyet.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!