Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kevesek a fizetések...

Nem dávid kérdése:

Miért kevesek a fizetések Magyarországon?

Figyelt kérdés
2012. febr. 29. 12:25
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
A lényegen nem változtat, 1700-at a legtöbb angol megkap, 250 ezer forintot viszont nagyon kevés magyar.
2012. febr. 29. 17:23
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

"1700-at a legtöbb angol megkap, 250 ezer forintot viszont nagyon kevés magyar."

Dehogy kap a legtöbb angol ennyit! A telekommunikációs, pénzügyi, mérnöki szakemberek keresnek ennyit, vagy ennél többet. Egy átlagos bolti dolgozó vagy más átlag munkás, itt is jó ha a minimálbérnél többet megkap. Észak-Anglia egyes régióiban meg még ennyit sem. Egy ismerősöm, északon végez irodai adminisztrációs munkát, havi nettó 975 fontért, azaz gyakorlatilag alig kap többet, mint a minimálbér. Igaz, észak angliában olcsóbbak a lakás bérlés, de akkor is. Hülyeség azt gondolni, hogy nyugaton mindenki gazdag, és még a tyúkok is aranyat sz*rnak. Problémák ott is vannak, de azt elismerem, nem a mindennapi megélhetés a legtöbb ember gondja.

2012. febr. 29. 17:30
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Minek több pénz nektek? Úgyis csak elköltitek.

:)

Az alkalmazott fizetése egy béralku tárgya amiben az alkalmazott demonstrálja szakmai szintjét , szorgalmát és emberi hozzáállását azért, hogy Őt alkalmazza a munkaadó mint számára hasznot termelő humán munkaerőt.

Itt fontos szempont az ajánlás(ki ajánlja és eddig hogy teljesített előző munkahelyein) és a tudásának a kereslet- kínálat aránya a munkaerőpiacon.

Ha valaki úgy érzi nincs megfelelően anyagilag megbecsülve a jelenlegi munkahelyén tájékozódjon.Mert lehet hogy máshol más munkakörben az ő tudása, képzettsége ,szorgalma, stb jobban ki tud bontakozni és a leendő munkaadója több színes papírocskával is hajlandó azt honorálni.

Mint kisvállalkozó anno amikor segédre volt szükségem először is családban baráti körben tájékozódtam nincs e valaki vagy tudnak e valakit .Hiába jelentkezett idegen , hiába volt hatalmas szakmai tudása(olyan is volt aki fél nap után már főnökömként viselkedett:) ha nem tudtam az ő "szerény és visszafogott" megélhetéséhez biztosítani azt a jövedelmet amit ő elképzelt, amihez nem jött be nekem se elegendő nyereség amiből ki tudjam neki azt fizetni.

2012. márc. 2. 11:17
 24/26 anonim ***** válasza:
Mert tudatosan vagy a közgazdasági szemléletet és a társadalom elméletet nem akarják érvényesíteni. Ez Magyarországon alapvető és általános probléma volt a rendszerváltás után. A munkabér kérdése egyébként is kibékíthetetlen ellentmondás lett, ugyan is a főnök azt mondja, hogy adok, ha dolgozol a melós meg ezt, hogy dolgozok, ha adsz. Manapság még ez a vita sem bonyolódik le, ugyanis a munkabér nálunk egy kevésbé ismert kategória, de esetenként mintegy jutalomként vagy alamizsnaként használják, holott ez egy olyan jövedelem kellene ,hogy legyen, ami megfelelő ,potenciális alapot képezne az adózáshoz, mivel az országnak más bevétele nem nagyon van.
2012. márc. 2. 12:33
 25/26 anonim ***** válasza:

Mert leszarják az embereket....

És nekem nem kell megmagyarázni, Borsod megyében egy kisvárosban havi 70ért dolgoztam egy Pennyben.

Pesten megkaptam a 110et.

Hogy is van ez?

Érdekes a pesti Penny Marketnek belefért, h jó pár ezerrel többet fizessen ki...

És nem kell a "mert Pesten nagyobb a forgalom" duma se, mert ugyan annyi volt a napi bevétel meg a stb.

Tudják, h Borsodban havi 70-ért is eljönnek az emberek és kész.

2012. márc. 2. 14:18
 26/26 anonim ***** válasza:
És a tiedből spórolják meg a Pestinek is. Ma a Sparba Penny-ben voltam és nem tudom, hogy kit okoljak ezért. A pénztáros azt mondja, hogy reggel 7től este nyolcig dolgozik és sima pénzért, de egyébként hétköznap rendszerint 12-teznek. A 110-et épp hogy megkeresi. Normális ez az ország . Hagyja az állaPOLGÁRAIT RABSZOLGAMUNKÁSKÉNT ELADNI ÉS SZARIK RÁ. aZ SEM KIFOGÁS, HOGY NEHÉZ IDŐKET ÉLÜNK. vOLT MÁR JOBB IS MÉGSEM VÁLTOZTATTÁK A BÉREKET. aZ A LÉNYEG ,HOGY AZ ELITNEK ÉS POLITIKUSOKNAK MEGVAN. a TÖBBI MEG LE VAN SZRVA.
2012. márc. 3. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!