Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kevesek a fizetések...

Nem dávid kérdése:

Miért kevesek a fizetések Magyarországon?

Figyelt kérdés
2012. febr. 29. 12:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
3%

"Tavaly bruttó 210 ezer forint volt az átlagfizetés. Az kevés?

Igen kevés, ugyanis az bruttó, amit kézhezkapsz az kb olyan 130e, ami semmire nem elég!

2012. febr. 29. 14:19
 12/26 anonim ***** válasza:
59%

ma 13.31-nek

"Éltem Nyugaton is ott sem éltem jobban vagy rosszabbul mint idehaza.Ugyanúgy volt autóm,bérelt lakásom,nyaralni is mentem,és nem vettem észre jelentős életszínvonal-beli különmbséget..."

-Akkor te valószínűleg nem Nyugaton éltél,vagy a keresetedhez képest túl sokat költöttél,ezért nem érezhetted azt a bizonyos életszínvonal-beli különbséget.Ezt nem feltételezésekre alapozom,hanem kész tényekre,tudniillik én is voltam Nyugaton.Pontosabban Svájcban.Hagy ne részletezzem,hogy az ottani minimálbéremből mire futotta,és mire futja itt.Aztán állításomat megerősiti még az ismeretségi körömből kikerültek,akik a világ összes kincséjért sem jönnének ide vissza éhezni,meg nyomorogni családostól.Ide tartozik Svájc,Németország,Anglia,Svédország,ahonnan tudnék példákat sorolni,mire telik egy átlagosan kereső embernek.Nem,én nem azt mondom,hogy milliomosok lettek,de nincsenek megélhetési gondjaik,simán kitudják fizetni a bérelt lakásaikat,nem gond egy jobb cipő megvásárlása,vagy egy hirtelen hazautazás.

-

2012. febr. 29. 14:24
 13/26 anonim ***** válasza:
75%

Az itteni bérek arányaiban is jóval alacsonyabbak mint amennyivel drágább kint a megélhetés.

Nyugaton a minimálbér is úgy van belőve, hogy abból ha nem is nagy lábon, de meg tudsz élni, fel tudod adni a csekkeket, esetleg el tudsz menni egy kis társasági életet is élni. Ez itthon úgy néz ki, hogy hónap közepén már azt számolod hogy milyen élelmiszeren tudsz spórolni, melyik csekket nem fogod tudni feladni, és ki fog tudni 25.-én kölcsön adni 10 rugót, hogy az utolsó héten se halj éhen.

Nézzük meg, most a Görögök szétverik a városokat, mert a minimálbérüket 500 eu-ra csökkentették, ami 140 ezer ft. Azt senki ne gondolja hogy Görögország 2x olyan drága hely lenne mint MO, a minimál bérek pedig így a csökkentés után is 2x olyan magasak ott.

Amikor Osztrák ismerősökkel beszélgetek, akik a határ közelében laknak, tehát tisztában vannak az itthoni árakkal, egyszerűen nem hitték el hogy a magyar 250eu-s minimál bérünkből valaki teljes életet tudjon élni. Ők ennyit egy hétvége alatt elköltenek ha elmennek a Práterba szórakozni.

2012. febr. 29. 15:15
 14/26 anonim ***** válasza:
91%

Meg kell nézni, hogy nyugaton egy átlagos dolgozó egy hét alatt mennyi értéket állít elő. Meg kell nézni, a magyar mennyit. A megtermelt értékből mindkét helyen le kell vonni az előállítási költségeket (fizetés nélkül), továbbá az ellopott értékeket. Ezután össze kell hasonlítani a maradványt, rögtön látszik, mi a kevés fizetés oka. És még figyelembe sem vettünk egy roppant fontos körülményt: mennyire van megszervezve munka.

Jobban utánagondolva szinkronban vagyunk. Vagy mi vagyunk előnyben, de ezt a folyamatosan felvett hitelekből álljuk (most is).

2012. febr. 29. 16:16
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor te valószínűleg nem Nyugaton éltél,vagy a keresetedhez képest túl sokat költöttél,ezért nem érezhetted azt a bizonyos életszínvonal-beli különbséget"

Pedig Nyugaton éltem, pontosabban Angliában, és otthon nettó 220-250 között kerestem, Angliában pedig nettó 1700 fontot. Tudtam megtakarítani, nyaralni, étteremben enni, jutott bőven szórakozásra is, nem jelentett gondot a tankolás, autó fenntartás, de ugyanezekkel nem volt gondom Magyarországon sem, ezért nem éreztem különbséget. Magyarországon is megtudtam spórolni a fizetésem kb. 25%-át, és Angliában is. Ezért mondtam, hogy én nem éreztem különbséget. Nem mondom, egy itthoni melós, akinek kiszúrják a szemét nettó 70-el, annak nyilván van különbség, de nekem nem volt.

2012. febr. 29. 16:31
 16/26 anonim ***** válasza:
5%

"Pedig Nyugaton éltem, pontosabban Angliában, és otthon nettó 220-250 között kerestem, Angliában pedig nettó 1700 fontot. Tudtam megtakarítani, nyaralni, étteremben enni, jutott bőven szórakozásra is, nem jelentett gondot a tankolás, autó fenntartás, de ugyanezekkel nem volt gondom Magyarországon sem, ezért nem éreztem különbséget. Magyarországon is megtudtam spórolni a fizetésem kb. 25%-át, és Angliában is. Ezért mondtam, hogy én nem éreztem különbséget. Nem mondom, egy itthoni melós, akinek kiszúrják a szemét nettó 70-el, annak nyilván van különbség, de nekem nem volt.

Akkor te itthon az a 600e ret bezsebeled minimum!

2012. febr. 29. 16:33
 17/26 anonim ***** válasza:
Csak azt felejted el, hogy Magyarországon a 250 ezres fizetés bőven átlagon felüli, Angliában pedig az 1700-as bőven átlag alatti.
2012. febr. 29. 16:58
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"Csak azt felejted el, hogy Magyarországon a 250 ezres fizetés bőven átlagon felüli, Angliában pedig az 1700-as bőven átlag alatti."

A magyar fizum átlag feletti, ez igaz, de az angol fizum is körülbelül angol átlag volt, mivel Angliában az átlagfizetés évi bruttó 27.000 font, ami kb. havi nettó 1700 font körüli összeg.

2012. febr. 29. 17:11
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi demagóg segg van. Olyan jó táptalaj lesz ez a komcsiknak 20-30 év múlva, hogy az hihetetlen...

Emberek! A bér a piactól függ! Csak is ettől, nem pedig attól, hogy a gonosz főnököd lenyúlja a pénzed.

Ki 200 ezer forintos minimálbérről beszél remélem gumiszobából ír. Ha megemelnék ennyire a minimálbért akkor csupán annyi történne, hogy muszáj lenne rengeteg forintot forgalomba hozni, mert ami van az nem elég. Ez után pedig az történne, hogy inflálódna a pénz annyira, hogy ugyan annyit érjen a 200 ezres béred mint azelőtt a 60 ezres.

Magasabb bérhez kell:

-jó infrastruktúra (az olcsó szállítás miatt)

-olcsó nyersanyag

-képzett munkaerő (nem olyan ember aki 7 év alatt végez el egy szakmunkást vagy akinek 8 általánosa van)

-jó technológia

-erős belföldi és külföldi piac

Nálunk egyik sincsen.

2012. febr. 29. 17:18
 20/26 anonim ***** válasza:
Ja igen: és ehhez igazából nulla köze van a kormányoknak. Nyersanyagot nem lehet törvényekkel alkotni, tanulni b.szik mindenki, az okos emberek meg elmennek, mert nem tömi az állam a zsebükbe a pénzt, mert neki sincs. Így szerintem nem is lesz itthon sokkal jobb a helyzet a mostaninál.
2012. febr. 29. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!