Miért törvénytelen a hálapénz? A saját pénzemet másnak adom, tehát nem ártok ezzel senkinek.
"Nem igaz, hogy operáció előtt adják. A szülésnél utána szokták. "
"A én dokim azt mondta, adjak, amennyit gondolok."
Aha. Szóval utólag adod oda... De már előre MEGÁLLAPODTÁL róla, azaz a doki ANNAK TUDATÁBAN látott el, hogy ezt mennyi pénzért teszi. Akkor pedig ez pontosan ugyanúgy megvesztegetés, mint ha az önkormányzatnál a tisztviselőnek adnám bizonyos előnyökért.
Az én nőgyógyász cimborám olyan házat rittyentett 5 év praktizálás után ,hogy olyat én akkor se tudnék összehozni ha újra megszületek.
Tudod mit gondolok erről? Azt ,hogy megérdemli!Mert olyan a híre, hogy kitűnő szakember és nem kapzsi vagy erőszakos vagy mittoménmi.
És ennyi kéne járjon minden olyan dokinak aki a munkáját az ő színvonalán végzi akkor is ha sebész vagy akármi.
Ha az állam nem becsüli meg őket akkor majd az elégedett kliensei.
Az állam meg tehet egy szívességet.
Nem te vagy véletlenül az a nőgyógyász? :-DD
OK, valami igazad van...
Meg abban is, hogy egy sebész is megérdemli...
És például az altatóorvos? A műtősök?
Ezek valahogy ki szoktak maradni a nagy jatt-osztogatásból...
A radiológus, aki sugárzással eltünteti a rákodat, miért kap kevesebbet, mint az, aki nyissz - kivágja???
Sajnos nem.
De a gé pont kutatásban és találásban ,elévülhetetlen vagyok.
De ez inkább kizáró ok.
;)
Törvénytelen mert:
1. Te adóztál utána, de az orvos, aki extra jövedelemhez jut ebből nem.
2. Néhány orvos a munkáját a hálapénz fejében végzi (nem annak reményében-azaz előre kéri, sokszor meghatározott tarifával), ha megfelelő ellátást akarsz akkor fizetned kell érte, tehát magyarán szólva ez zsarolás és visszaélés valakinek a kiszolgáltatott helyzetével.
Tényleg szomorú, hogy mennyire keveset keresnek az eü. dolgozók, de ahogy már előttem leírták, mi van a nővérekkel, laborosokkal és mindenki mással, aki nem a "tűz közelében" van?
Másrészről, pedig hiába lenne akár 1 milló forint az orvosok fizetése, akkor is lenne olyan, aki ennél is többet akar és zsebre tenné a plussz pénzt. Ez az emberi természetből adódik.
"Én is adtam már hálapénzt orvosnak, de csak kezelés után. Azért, mert jól végzi a munkáját."
Na igen. Kovács Lajos vasesztergályos is jól végzi a munkáját. Meg Kis Gizi takarítónő is.
Vajon ők miért nem kapnak hálapénzt???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!