Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Itt tart a magyar egészségügy....

Itt tart a magyar egészségügy. Szerintetek a politikusoknak mennyit ér egy emberélet? Szerintem a saját sorsukkal vannak elfoglalva.

Figyelt kérdés

[link]

Egyértelmü a kezdő orvosnak nem nevezhető valaki ugy tönkretette a vénát hogy az a kislány lábába került!

[link]

Analfabéta Dr. nő meghalt beteg

Csak egy pár hir tagnapról.

2012. febr. 22. 07:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A nap mint nap elvégzett sürgősségi esetekről, szív- és agyműtétekről, transzplantációkról és egyéb műtétekről miért nincsenek hírek? És mennyi van belőlük?

Tudod hír az ami más, mint a többi eset. Főleg egy bulvárlapnak. Legalább egy oldalon vannak ezek Győzike legújabb szlovákrendszámos kalandjával, vagy a villalakók tegnap esti kakijának a színével?

2012. febr. 22. 07:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztóan szomorú tények ezek, de az orvos sem tévedhetetlen. Sajnos, ha az orvos hibázik, annak nagyon súlyosak a következményei.
2012. febr. 22. 08:17
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
És én pontosan ezért is nem fogom vállalni mind ezt a kockázatot havi 120 ezer forintért.
2012. febr. 22. 08:42
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Az egészségügy állapotáról ne a Blikkből tájékozódj, ők csak szenzáicóhajhászok. A mindennapi megfeszített munkáról és a rengeteg sikeres műtétről például nem szoktak írni.
2012. febr. 22. 09:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Tegyük át a kérdést egy másik dimenzióba, és meglátod hogy ez a realitás.

Ha a képzésből kikerülő kőművesek legjobb 15-20% a mindíg és folyamatosan kimegy külföldre, egy jórésze az anyagi okok miatt más tevékenységbe kezd.

Ha akik maradnak alul vannak fizetve és a normálisnál sokkal többet kell dolgoznia.

Ha a napi megélhetási problémái miatt egy kicsit felületessebbé válik a többség munkája, mert a megélhetési keretbe nem fér bele.

Akkor mit csodálkozól hogy nincs az országban olyan társasház amibe ne lennének kissebb nagyobb hibák, és néha extrémek is.

Az orvosok sem mások, csak jobban szemelőtt vannak.

Ha így megy tovább, akkor ezek az esetek hétköznapivá fognak válni!

2012. febr. 22. 09:44
 6/9 anonim ***** válasza:
60%

Na de basszus, az más, ha egy orvosnak nem sikerül egy bonyolult és veszélyes agyműtét például, és megint más, hogy ilyen alapvető vizsgálatokat, kezeléseket nem tudnak normálisan elvégezni egészségügyi végzettségűek, amiknek az elméletét sokszor egy eü végzettség nélküli laikus is tudja!

Ez kb olyan, mintha egy villanyszerelő nem tudná kicserélni a villanykörtét!Ijesztő, hátborzongató itt az egészségügy helyzete, a gondatlanság, felelőtlenség, az, hogy ilyen felkészületlenül engedik ki némelyiket a tanintézményből dolgozni!

Nem tudja, hogy működik a vércukormérő??!Ne haragudj, talán át kéne tanulmányozni, miután beszerezte!

A gyakorló orvos pedig, ha nem találja a vénát, talán szólhatna egy tapasztaltabb orvosnak(már, ha van másik a közelben egyáltalán).Nekem ugyan nem sok közöm van az egészségügyhöz, én szakmunkás vagyok, de magánszorgalomból tanultam egészségtant, mert szerintem ha valami igazán hozzátartozik az alapműveltséghez, hát az alapvető egészségügyi ismeret az.Nos, még én is tudom, mennyire veszélyes lehet, ha rosszul találják el az eret.Nem is értem, hogy kaphat diplomát, felhatalmazást ilyen eljárásokhoz az, aki nem elég gyakorlott hozzá.

De hallottam minap egy másik kislányról is, aki a kruppos köhögésbe halt bele.Nos, annak a fajta betegségnek is megvannak a jellemző tünetei, amikről felismerhető és megkülönböztethető.Nem egy ritka, nehezen felismerhető betegségről van szó.Mindenesetre hagymával, teával, pirítóssal még egy makacsabb torokgyulladást sem lehet biztosan meggyógyítani, a kruppot meg pláne nem.

De a legelképesztőbb az,hogy ezek általában tovább dolgozhatnak,mintha mi sem történt volna!Ha a boltos, takarító,stb, hibázik, azt azonnal kirúgják, pedig rajtuk nem múlnak ember életek.

Bár gondolom, az orvosokkal azért ilyen engedékenyek, mert most már valóban kevés van belőlük.De ez akkor sem jó megoldás!

Igaza volt nagyanyámnak, hogy csak kórházba ne kerüljön az ember.Pedig ő ezt még a 80-as években mondogatta, akkor még nem volt ennyire durva a helyzet.

a legszomorúbb az, hogy ezek az emberek tényleg nagyon banális hibák miatt haltak meg, már semmi sem kárpótolhatja őket igazán a megrokkant egészségükért és a családtagokat sem lehet kárpótolni a halottaikért.

Ja, a politikusok...Nos, őket csak az a része érdekli, hogy mennyi pénz folyik be az egészségbiztosítóba(feleslegesen) és milyen adókat lehetne még kitalálni az egészségünk védelmére hivatkozva, lásd, legutóbbi chips adó.Ők gondolom, magánorvosokhoz, magánklinikára, esetleg külföldre mennek gyógyulni, ha véletlenül megbetegszenek, bár ez gondolom, igen ritkán történik meg, zökkenőmentes életvitelüknek és egészséges életmódjuknak köszönhetően, nekik van pénzük az egészségük megőrzésére.

2012. febr. 22. 09:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Az igaz, hogy néha az orvos is hibázhat,mert van úgy, hogy egy beteget már a legjobb tudással, ügyességgel sem lehet valamiért megmenteni.Na de hogy ilyen "apróságok" miatt haljanak, rokkanjanak meg és szinte nap mint nap hallunk ilyen eseteket, engem ez ijeszt meg!

Az is igaz, hogy ha nem vesszük figyelembe a hálapénzt, akkor a fizetésük nem arányos azzal a nagy felelősséggel , stresszel, munkaidővel, ami rájuk nehezedik.És egyre kevesebben vannak.Aki agyonhajszolt, az sokkal könnyebben hibázik.Na és az is, akiben nincs motiváció.Az alacsony fizetés nem nagyon motivál, aki egészségügyben akar dolgozni, annak csak úgy érdemes, ha az elhivatottság vezeti.

Alapvetően meg kellene változtatni az egészségügy helyzetét, jó irányban és sürgősen.

2012. febr. 22. 10:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Az analfabéta drnő máskülönben már rég Angliában lenne...
2012. febr. 22. 11:47
 9/9 anonim ***** válasza:

azért ilyen apró dolgokba halnak bele az emberek mert ez rutin az orvosoknak. olyan rutin amit ha nem lennének fáradtak nem hibáznának el, de ez Magyarország...

a nagy feladatokat nyilván nem szúrják el arra mindenki felszívja magát mielőtt nekiesne és maximálisan koncentrál.

a hegyekről is többen halnak meg lefele jövet.

2012. febr. 22. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!