Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A cigányokat vagy a magyarokat...

A cigányokat vagy a magyarokat kell-e inkább sajnálni Magyarországon?

Figyelt kérdés

E kérdésben foglal állást Fliegauf Benedek berlini díjnyertes filmje, a Csak a szél. Részlet a film egyik hivatalos kritikájából:

"A Csak a szél tartalmaz egy fantasztikus rövidfilmet, egy kis etűdöt, ami önmagában többet mond el a magyar társadalom e kérdéshez való viszonyulásáról, mint könyvtárnyi tanulmány, újságcikk és publicisztika. Az egyik főszereplő, a tinédzser cigánylány iskolába indul, kora reggel beáll a buszmegállóba. Megérkezik a sárga Volánbusz, a sofőr azonban vagy száz méterrel „túlfut” a megállón, majd lefékez. Mikor a tükörből azt látja, hogy a lány csak gyalogol felé, rádudál, hogy siessen már. Az apró szurkálás tűpontossággal jelzi, hogy miként tesszük „ártalmatlanul” helyükre a banális mindennapokban azokat, akiket lenézünk, miképpen alázzuk meg őket úgy, hogy közben a korrektség látszatát fenntartjuk – hiszen végül felvette a buszra, nem igaz?"

Szerintetek?

2012. febr. 18. 22:41
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Értetlen vagy?BDAkkor sajnáld őket,költözz hozzájuk
2012. febr. 20. 13:23
 22/32 anonim ***** válasza:
egyetértünk
2012. febr. 20. 15:08
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Az az érdekes, hogy élnek még magyarországon négerek, románok, japánok, kínaiak. De velük semmi baj nincs. A kínaiak nyitnak boltokat és elvezetik azt. Csak a cigányokkal van állandóan baj.
2012. febr. 20. 19:52
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Ezt megerősíthetem. Én vagyok a rendőr fia, aki pár napja írtam ide.

Történetesen a feleségem néger (kenyai) és diplomás (tanulni jött Magyarországra), dolgozik (bár most Gyesen van a lányunkkal).

Továbbá egy francia-magyar vegyesvállalatnál vagyok villamosmérnök és sokat járok Franciaországba (évi három-négy alkalom).

A feketék, az arabok dolgoznak (a cégnél is vannak páran), de a román és bolgár cigányokat hazaküldték a franciák is. Nem az afrikait, nem az arabot. Elgondolkodtató...

2012. febr. 20. 20:13
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
A magyarokat sajnálom, a cigányok remekül elvannak itt.
2012. febr. 20. 22:56
 26/32 anonim ***** válasza:
Szívesen sajnálnám csak ahhoz előbb le kéne irtani az egész népséget. De rögtön.
2012. febr. 22. 17:39
 27/32 anonim ***** válasza:
90%

Sztálin mondása:

Van ember = Van probléma

Nincs ember = Nincs probléma

Erre az én mondásom:

Van cigányság = Van probléma

Nincs cigányság = Nincs probléma ű

De én nem ismerek jó cigányt.

2012. febr. 22. 17:59
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Én a buszsofőr helyébe fel sem vettem volna, mégpedig azért mert én napi szinten utazok busszal és nem egy esetet tudok mondani, amikor a cigánygyerekek trágárul beszéltek vagy éppen szotyiztak a buszon, egyenesen elkapott a hányinger, mikor egy 14 évesnél nem több cigánylány, azt mondta a barátnőjének, hogy a nem tudom ki "meg@szta a lyukadat"... Tisztelem azokat a cigányokat, akiknek van tisztességes munkájuk és tesznek azért, hogy ne csak egyszerű cigányok legyenek, hanem tisztességes emberek, sajnos nem sok ilyet ismerek...
2012. febr. 22. 19:42
 29/32 anonim ***** válasza:

Buszsofőrök: 1. Sokan voltunk a buszon. Egy ember beszélgetett a buszsofőrrel, és otthagyott a buszmegállóban a sofőr vagy 15 embert. Később tolatott vissza értük.

2. Már kicsit öreg sofőr. Nem húzta be a kéziféket. Aztán csodálkozott, hogy most miért is megyünk előre?

2012. febr. 23. 00:16
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

A hülye cigányok itt élősködnek egész Európa lakosságán, nem dolgoznak, nem tanulnak csak lopnak, csalnak, gyilkolnak, mit kéne rajtuk sajnálni???Maximum az 1000ből azt az 1 szerencsétlen normális cigányt akit a többi miatt megbélyegeznek, de ez nagyon ritka.

Beszédtéma itt Székesfehérváron, hogy a polgármester egy cigány kulturális központot akar létrehozni... mégis milyen kultúrája van ezeknek?Nekem csak a koldulás, késelés, lopás, prostitúció, uzsora, fémlopás jut eszembe. Vagy valamit kihagytam?

2012. márc. 16. 00:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!