Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megy valaki innen a felsőoktat...

Megy valaki innen a felsőoktatás "megreformálása" miatt külfüldi egyetemre?

Figyelt kérdés

Ha igen, hova?

Én szeptembertől Norvégiába.

2012. febr. 16. 15:47
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

"Nem érdekel a véleményed! Te maradjál ebben a nyomorban, ha akarsz, én továbblépek, amúgy jó lenne ha egy kicsit utána néznél a dolgoknak..."

Dehogy nem érdekel. Ha nem érdekelne mások véleménye akkor mi a jó életért írtad ki? Vagy csak dicsekedni akarsz? Jól pofára fogsz esni.

2012. febr. 16. 19:53
 12/28 A kérdező kommentje:

Mexikóban legalább elég jól megtanul spanyolul, amit később akár itt is kamatoztathat, nem érdemes emiatt szidni. Mexikóvárosban egyébként van egy jelentős középosztály is, aminek az életszínvonala nem sokkal marad el a magyar átlagtól, a fizetések pedig kint magasabbak (van mexikói ismerősöm).

Norvégia meg persze jóval drágább, mint Magyarország, de ott nem is 500 forintos órabérért dolgozol diákmunkában. És tényleg igaz, nem a keretszámcsökkentések miatt megyek ki, tavaly szeptemberben kezdtem államin a Közgázt, tehát velem még semmilyen röghöz kötést sem íratnak alá, de egyszerűen nem tetszik, hogy semmibe veszik a diákokat, a közgazdászokra pedig ez hatványozottan vonatkozik.

2012. febr. 16. 20:48
 13/28 anonim ***** válasza:
igen, Németországba. de nem a keretszámok miatt, mert így is bejutnék a választott műszaki képzésre. a röghöz kötés miatt megyek.
2012. febr. 16. 22:13
 14/28 anonim ***** válasza:
Szerintem is korai a kérdés. A szerencsétlenek, akik most mennek, még most kapták az arcukba, hogy mi a helyzet itthon. Nekik még nem volt idejük felkészülni a külföldi felvételikre, némely országéról meg le is csúsztak, hogy idén mehessenek. Valószínűleg még megpróbálkoznak itthon. De a későbbieknek több ideje lesz elgondolkodni, meg az is lehet, hogy valaki most csak leül a seggére, és számol egy évet, hogy mi legyen és aztán megy. Vagy csak simán kimegy dolgozni, aztán úgy kezd el ott járni stb.
2012. febr. 16. 22:39
 15/28 anonim ***** válasza:

"Mexikóban legalább elég jól megtanul spanyolul, amit később akár itt is kamatoztathat, nem érdemes emiatt szidni. Mexikóvárosban egyébként van egy jelentős középosztály is, aminek az életszínvonala nem sokkal marad el a magyar átlagtól, a fizetések pedig kint magasabbak (van mexikói ismerősöm). "

Bruhahaha :D:D Jó vicc. Amúgy, a spanyol nyelvtudás egyáltalán számít bármit is a koldusszegény Dél- és Közép-Amerikán vagy a döglődő Spanyolországon kívűl? Hát igen, valljuk be semmire sem jó. A te leendő norvég nyelvtudásod ezerszer többet fog érni, bár kétlem, hogy kikerülnél Norvégiába. Szüleid milliomosok? Ha nem akkor ne is álmodj róla. A diákmunkára meg kár apellálni, neked egy perc szabadidőd nem lenne ott, nem csak az alap tananyagot kéne tanulnod, de a norvég és valószínűleg az angolt nyelvet is, különben semmi értelme kint létednek.

2012. febr. 16. 22:42
 16/28 A kérdező kommentje:
Középszinten beszélek svédül, úgyhogy a norvéggal nem lesz gond.
2012. febr. 16. 22:44
 17/28 A kérdező kommentje:
Ja és nem milliomosok a szüleim, de nem is kell, hogy azok legyenek. Nyilván az első pár hónapban rászorulok a támogatásukra, de utána a saját lábamon fogok állni, amire úgy gondolom, kint minden lehetőségem megvan.
2012. febr. 16. 22:50
 18/28 anonim ***** válasza:
Te 15-ös, azért mert te el sem tudod képzelni, hogy ki lehet jutni, azért más miért ne juthatna? Ez olyan, mint mikor ide beírta valami hülye, hogy lehetetlen bejutni, mert 440 pont volt a ponthatár.. LOL Ja NEKI lehetetlen. De van akinek nem az.
2012. febr. 16. 23:01
 19/28 anonim ***** válasza:

Sopronban tanulok gazdaságinformatika Bsc-n, de Msc-t tuti, hogy programtervező informatikusin fogom végezni. Rühellem a közgazdaságtant és a közgazdászok nagy részét is, inkább műszakisabb, programozó beállítottságú vagyok, csak hát ez volt a közelben.

A Bécsi Technische Uni-n céloztam meg a Software Engineer Masterstudiumot, nem kell ott élnem, Ausztria közelségének hála elég csak kiingáznom, max vonatra kell költenem. Ha Elte programtervező Msc-re mennék, akkor az még messzebb is lenne tőlem, arról nem is beszélve, hogy a Keleti pályaudvaron vigyázni kell, nem szabad egyedül kóvályogni, egy cigány ott akart megverni engem 30 forintér, de ez csak mellékes.

Nem pont a hajmeresztő felsőoktatási törvények elől menekülök (mert ha az első 20 évben kell kifizetni a képzés kétszeresét, akkor kb. 7-10 hónap Eisenstadt-i rendszergazda fizetésből ki lehet pengetni), de még ha itthon is helyezkednék el programozóként, mint pl. egy Graphisoft-cégnél szerintem felkapnák a fejüket a HR-esek egy külföldi egyetemi végzettség láttán. Bár nem ez az elsődleges cél. Lehet engem hazaárulózni, de sajnos Sopronban nincsenek informatikus állások, mindenkinek villanyszerelő vagy műkörmös kell, legközelebbi informatikus állás pedig Eisenstadt-ban, illetve Mattersburgban van.

Egy rokonom jelenleg szintén Bécsben Msc-zik, most fog végezni. Az mese, hogy Bécsi Masterstudium-okból brutális szórás van. Bsc/Ba-knál biztos van kiszűrés, mert ott felvételi sincs, cserébe minden nehezebb, de Msc/Ma-nál már ott van a felvételi elbeszélgetés, onnan pedig látják rajtad, hogy nem vagy hülye és ott már azon van a lényeg, hogy szakembert csináljanak belőled.

Amúgy tényleg pofátlanság, hogy a mostani végzős középsulisok készülnek nagy álmukra, erre nem sokkal a felvételi határidő előtt arcukba tolják Hoffmann Rózsiék a törvényeket. Bár az igaz, hogy jogászokból és közgazdászokból már túl sok van, (jó) informatikusból, mérnökből meg kevés.

2012. febr. 17. 00:10
 20/28 anonim ***** válasza:

Nem akarok kimenni, eszem ágában sincs, de nem lehetetlen. Viszont az ilyen tervezgetések 99%-ából sose lesz semmi, ezt elhiheted. Pláne az olyan irreális célokból mint Mexikó. (Még mindig nem értem miért akar valaki ott tanulni, Albániában jobb az oktatás komolyan.)

2012. febr. 17. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!