Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen körülmények között...

Milyen körülmények között éltek az emberek Magyarországon a 70-80-as években a maihoz képest?

Figyelt kérdés
Úgy 1989 előtt
2012. febr. 11. 12:59
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:

Vagyis ezzel aszt állítod, hogy az 1990 után DEMOKRATIKUSAN megválasztott politikai pártok és megalakult kormányok, tulajdonképpen jól végezték a dolgukat, de az emberek akik nem akarnak dolgozni, ellenben munkakerülők, tehetnek mindenről ami ezzel kapcsolatos!?.

GRATULÁLOK!

25#

Nézd, nem mondom, hogy nincs igazad, de lásd be kérlek, hogy milliókat egyszerűen egy másik rendszerből átrángatni, és megmondani hogy ez van, egyszerűen nem lehetetlen!

Hogy mondod meg ezt az 55 éves tanárnak, vagy postásnak, hogy legyél ez meg az?

2012. febr. 11. 15:51
 22/49 anonim ***** válasza:
Amihez érzéke van, azokk özül. De ennek mi köze a kérdéshez?
2012. febr. 11. 15:52
 23/49 anonim ***** válasza:
Ha nincs érzéke semmihez, ami értékes, azaz nem tud olyan mértékben hozzájárulni a társadalom gazdagságához, mint másvalaki, akkor, miért kéne neki ugyanazt az életszínvonalat biztosítani?
2012. febr. 11. 16:00
 24/49 anonim ***** válasza:

"#24

Vagyis ezzel aszt állítod, hogy az 1990 után DEMOKRATIKUSAN megválasztott politikai pártok és megalakult kormányok, tulajdonképpen jól végezték a dolgukat, de az emberek akik nem akarnak dolgozni, ellenben munkakerülők, tehetnek mindenről ami ezzel kapcsolatos!?.

GRATULÁLOK! "

Nem mondom hogy jól végezték a dolgukat, de a saját sikertelenségedet ne a kormányokra és másokra fogjad!

Én magam 3 műszakban dolgoztam egy gyárban, de egy ilyen életből nem kértem, akartam változtatni az életemen. Levelezőn elvégeztem egy egyetemet minden külső segítség nélkül, sokszor 16 órákat dolgoztam, mert bevállaltam dupla műszakokat, kutya kemény időszaka volt az életemnek, de szereztem egy jó egyetemi végzettséget, elsajátítottam 2 nyelvet, ebből egyiket felsőfokon, a másikat középfokon beszélem. Ha akkor nem változtatok az életemen, akkor még mindig egy gyárban robotolnék sz*rért-hugyért, és veletek együtt szidnék mindenkit, aki sikeres, és vitte valamire az életben. Ha nem fektetsz a jövődbe, akkor ne akarj jól élni!

2012. febr. 11. 16:01
 25/49 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet összehasonlítani a két rendszert. Akkor is volt jó is, rossz is, mint most. Talán az emberek voltak mások. Valahol az úton elvesztették az emberi értékeket és érzéseket, csak pénzben mérnek mindent/szomszédságot, barátságot, kollegalitást, stb./ Akkor az emberek többnyire olyanok voltak, hogy a szakma szeretete miatt végezték azt amit és szerényen éltek, de boldogok voltak. Most viszont sokan el sem vállalnak bizonyos munkát, mert "annyi pénzért ugyan már" és inkább vállalják a munkanélküliséget, illetve azt, hogy idős szüleik tartsák el őket. Könnyűnek nem mondható élet volt, de biztonságos, nem kellett mindent lelakatolni hatvanhat zárral. Talán a cigányság helyzete volt sokkal jobb, mint most, mert volt bánya, volt kohászat, voltak tszek, építkezések. Nem kényszerültek éhezés miatt lopásra, mint most.
2012. febr. 11. 16:23
 26/49 anonim ***** válasza:
nem voltak különösebben boldogok, vezettük az öngyilkossági, az alkoholista, depresszió- és szívinfarktus listákat. Nem az éhezés miatt, hanem a hiánygazdaság, és a jobb megélhetés miatt gyakorlatilag mindenki lopott, csak akkor ez normálisnak számított.Viszont mivel mindenki kénytelen volt mindennap lopni, és hazudni, ez felőrölte a lelket (pl. az iskolában tanultam, irodalom órán, hoyg mit kell írni a fogalmazásba - olyat amit sem én, sem atanár, sem a szülők nem hittek)Ráadásul minden nagyon igénytelenül nézett ki, az is lehangoló tud lenni, meg az volt az érzés, hoyg ez örökké így lesz. Ráadásul a fiúkat rendre megverték a rendőrök. A 16 éves barátunk börtönben ült kmk-ért.(közveszélyes munkakerülés. Csak gyerek volt.)
2012. febr. 11. 16:28
 27/49 anonim ***** válasza:
..ja, és naponta "felírtak" mart "csoportosultunk. (a sarkon, suli után. 3-nál több diák nem állhatott meg, mert az csoportosulás)
2012. febr. 11. 16:30
 28/49 anonim ***** válasza:
Attól még hogy talán jobbak voltak az életkörülmények Magyarország legsötétebb időszakainak egyike volt a kommunista rémuralom. Elüldözték vagy meggyilkolták a nemzet legnagyobbjait és átmosták egy nép agyát.
2012. febr. 11. 17:01
 29/49 anonim ***** válasza:
Nme voltak jobbak a körülmények semmivel sem, ez csak az idő megszépíti. Annyi, hoyg kiszámítható volt. Kiszámíthatóan szr. Megvoltz az alap, de ha a fejed tetejére álltál, úgy sem lehetett kicsivel több. Csakk ha jellemtelen lettél, kizárólag akkor juthattál előre, másképp nem.
2012. febr. 11. 17:20
 30/49 Editte ***** válasza:

Hali:)

Jahh..de ez ma már egészen másképp van ugye?:D

2012. febr. 11. 17:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!