Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen körülmények között...

Milyen körülmények között éltek az emberek Magyarországon a 70-80-as években a maihoz képest?

Figyelt kérdés
Úgy 1989 előtt
2012. febr. 11. 12:59
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:

Akkor 16 éves voltam. A világ utálatos volt, én pedig boldog.Vagy boldogtalan.Felváltva.

Ma 46 éves vagyok. A világ komfortos - én pedig elvagyok.Mint a befőtt.

2012. febr. 11. 14:13
 12/49 anonim ***** válasza:
kellett szerezni autóbelsőt, ha elromlott a wc tartály.
2012. febr. 11. 14:49
 13/49 anonim ***** válasza:
...vagyis nem ilyen kényelmesen éltek, mint ma. Viszont irígyek voltak, sokkal inkább, mint ma. Előző.
2012. febr. 11. 14:50
 14/49 anonim ***** válasza:

Ha lett volna az a mocskos rendszer ami volt , és nem a gyökér oroszok "szabadítanak fel" akkor egész más lenne ma az ország.Ha az amcsik szabadítottak volna fel akkor sokkal jobb lenne az életszínvonal meg a mentalitás.Nézzük meg Dél-Koreát azt az országot az USA szabadította fel , és ma egy irigylésre méltó fejlett , gazdag ország , a GDP náluk 2x akkora mint nálunk.

Emellett a régi rendszer nem engedte a fejlettséget az országba.Rengeteg terméket nem engedett be.Nem voltak normális autók sem Magyarországon csak elmaradott, fejletlen egyforma és kényelmetlen négykerekűek.

2012. febr. 11. 14:51
 15/49 anonim ***** válasza:
..és a filmeket, meg a divatot sem....vagy a zenét.,
2012. febr. 11. 15:00
 16/49 Editte ***** válasza:

Hali:)

Éppen 8 évig építették a szüleim a 3 szobás házunkat, a 0-ról indulva, saját kezükkel, meg a rokonokkal. Semmit nem akartunk azonnal, mindennek értéke volt:) Anyukám éjszaka is felkelt megnézni, megsimogatni, az első konyhabútorát, hogy azt Ő vette a saját pénzéből:) Anyukám a munkája mellett takarítani járt Pestre, gazdagabb emberekhez. Nagyon boldog voltam Velük, a mai napig emlékszem a beköltözéskor érzett érzésre:D Apukám mindent tudott a rendszerről, okos volt, soha nem lett párttag, (nem is vitte sokra) de imádta a munkáját.:) Tele voltak optimizmussal, ami rám is jellemző a mai napig is, mindig azt mondták: "úgy még sose volt, hogy valahogy ne lett volna", mint a nótában.:D Mindent nagyon megbecsültek, bíztak önmagukban és a munkában. Pont úgy, mint most Én:)

2012. febr. 11. 15:00
 17/49 anonim ***** válasza:

# 17

Te tisztába vagy azzal, hogy milliókról beszélsz? Nem 10 munkásról?

Illetve már megbocsáss, de szerintem van átmenet az otthonülő semmittevők, és a jól megélő mai kornak megfelelő és keresett szakmákkal rendelkezők között...

2012. febr. 11. 15:05
 18/49 anonim ***** válasza:

"hanem egyszerű asztalos, vízvezeték szerelő"

Egy asztalos és vízvezeték szerelő is jól meg tud élni, ha vállalkozóként dolgozik! Nekem az egyik rokonom vízvezeték szerelő és annyi a munkája, hogy már 4. éve nem volt nyaralni, mert nem tud 1 hétre kiesni a munkából, mivel rengeteg a megrendelése és munkája. 2-3 hétre előre mindig be van táblázva. Autodidakta módon is lehet tanulni sok mindent, nem kell ahhoz tanfolyam vagy egyetem. A te érveid csak kifogások! Ha jobb életet akarsz, akkor alkalmazkodj a piaci igényekhez és tanulj valamit, amire igény van! (Persze egy megrögzött, szocializmusban ezt hiába magyarázom, mert akkor nem volt piac, csak terv! Persze hogy mindenki dolgozott, de egy ember munkáját 5-6 ember végezte, csak a látszat miatt.) A legtöbb embernek az a baja, hogy mindent az államra vár, ő pedig ül otthon és mereszti a valagát, közben meg várja, hogy csak úgy a semmiből betoppanjon valaki aki felkínál neki egy jól fizető állást! Ilyen pedig nincsen! Még nyugaton sem! Rendszerváltás csak papíron volt a fejekben sajnos nem! Amíg ez nem változik, addig sóvároghattok a nyugati bérekért!

2012. febr. 11. 15:08
 19/49 anonim ***** válasza:

23: Tudom, hogy milliókról van szó. Javaslom nézd meg ezt az ábrát:

[link]

Az pont azt mutatja, hogy a felnőtt korosztály mekkora hányada vesz részt iskolai, vagy nem iskolai rendszerű képzésben, az oszlop meg azt, hogy mekkora ezen a csoporton belül azoknak az aránya, akik nem, hogy nem vesznek részt, de köszönik nem is érdekli őket ilyen.

Szerintem ez az ábra nagyjából el is mond mindent, az itteni munkaerő hozzáállásáról a fejlett országokkal összehasonlítva...

2012. febr. 11. 15:17
 20/49 anonim ***** válasza:

"Ha jobb életet akarsz, akkor alkalmazkodj a piaci igényekhez és tanulj valamit, amire igény van!"

Ez a mondat szép és jó meg cuki meg minden, csak éppen nem tanulhat mindenki olyan szakmát amire most éppen szükség van a piacon! Nincs mindenkinek érzéke/tehetsége stb. például az informatikához, programozáshoz, mérnöki szakokhoz, CNC-hez, elektronikához, villanyszereléshez stb. stb. stb.!

2012. febr. 11. 15:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!