Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehet a magyarságot...

Hogyan lehet a magyarságot kiölni a média segítségével?

Figyelt kérdés
2012. febr. 9. 15:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
Az nem ugyanaz. Mint ahogy a baloldali szavazók sem söpörnék szőnyeg alá a problémát, ellentétben a baloldali pártokkal, akik szerint nincs is probléma.
2012. márc. 4. 15:21
 42/71 anonim ***** válasza:

tegnap 09:19

Íme egy kapcsolódási pont:

[link]

[link]

Egy személy, amely egész életét felső utasításra emberek tönretételével töltötte, akár olyan szintig, hogy pappá szenteltette magát, hogy beépüljön egy szerzetesrendbe, és ott 10 évig éljen. A családtagjait barátait följelentette. Szóval egy ilyen ember, aki egész élete minden napján azzal töltötte, hogy ártson a hazájában élőknek, most a fölvázolt módszerrel az abszurd nemzettudat építésével a magyarságtudat tönkretételén dolgozik. Amit írtam, az abszurd és valós keverésével tüntetik el a valódi értékeket: [link]

[link]

2012. márc. 4. 23:44
 43/71 anonim ***** válasza:
Még egy példa: a tudományos és áltudományos keverésével katyvasz készítésre, egy olyan magyarságkép formálásra, amely teljesen abszurd: [link]
2012. márc. 4. 23:49
 44/71 anonim ***** válasza:

Mi az abszurd? Nem hallottam még olyan kritikát, miszerint a rovásírás egy kitalált dolog lenne.

Egyébként még annyira sem kötelező használni, mint március 15-én kokárdát viselni, vagy a karácsonyt megünnepelni.

Szóval nem értem a problémát, ha van valami konkrétum, akkor emeld ki az pár mondatot a szövegből, így az egészre nem tudok mit mondani.

2012. márc. 5. 00:18
 45/71 anonim ***** válasza:

Mondjuk Kiszelyt sosem tartottam tisztának, régebben olvastam tőle.

De itt is jobb lenne ha egy hosszú gyűjtemény helyett tömören leírnád, hogy mire gondolsz. Meg azt hogy szerinted azzal ellentétben amit leír, mi az igazság.

2012. márc. 5. 00:31
 46/71 anonim ***** válasza:

ma 00:18

Nézzük meg például a finnugor nyelvrokonság kérdését. Soha egyetlen tudományos vitát nem vállalt föl, szakmai körökben a kérdés vitatása is egyszerűen dillettantizmus.

A lényeg: megszabadítani minket a nem halszagú, hanem olajszagú legközelebbi Oroszországban élő finnugor rokonságunktól, ugyanis azoknak bármiféle önállósulási, autonómiatörekvése az orosz érdekek ellen van.

Hanti-Manszijszk bemutatása a Wikipedián így kezdődik: "Hanti-Manszijszk (oroszul: Ханты-Мансийск) város Nyugat-Szibériában, Oroszország Tyumenyi területén. Az olajbányászatáról híres Hanti-Manysi Autonóm Körzet (Jugra) közigazgatási központja, de nem a legnagyobb és nem is a legnépesebb városa." [link] Hol is van itt szó halakról??? OLAJ OLAJ OLAJ! Finnugor rokonaink az orosz olajban fürdenek, ez a lényeg! Szóval nem jó az oroszoknak, ha ennek a kicsi, olajban fürdő népnek egy erős európai szövetségese van. Szóval ki kell találna a magyaroknak valami mást, ami nem sérti az érdekeket, eree a feladatra pedig a legjobbak a jól bevált ügynökök. Hogy terjesszék a lebutított társadalomban a dilettáns tudománytalan ideológiát.

Most nem akarom az egészet végigelemezni, de csak Kiszeli török-magyar nyelvrokonság elméletére kattintottam: [link]

Ami mindenki számára egyértelmű: jövevényszavakból nem lehet levezetni két nyelv rokonságát. Ilyen alapon bármilyen nyelvvel rokonok vagyunk amely kerüli a mássalhangzótorlódást és sok jövevényszavunk van tőlük. Ilyen az angol nyelv is, sok angol jövevényszó van a magyarban(futball, taccs, dzsip, busz, dzsentri, menedzser, klub, hobbi, keksz, notesz ), kerüli a mássalhangzótorlódást, van. De előhozza az agglutináló nyelveket példaként, több fajta nyelv van, többek közt agglutináló és a flektáló. Az angol pont flektáló a mienk agglutináló. Ilyen alapon minden agglutináló nyelv rokonunk, amellyel közös szavaink vannak. Agglutináló nyelv viszont az összes finnugor nyelv, a perzsa, és oké a török is, meg a japán, meg még számtalan nyelv, de nem ez adja két nyelv közös gyökerét. Ilyen alapon a flektáló nyelvet beszéló csádi néger, mert mondjuk Csádban sok az angol jövevényszó nyelvrokona a bronxi négernek, mert fekete is, vannak közös vonásaik. Mivel pedig ily módon bizonyítottuk a csádi és az angol nyelv nyelvrokonságát, ez egyértelműen kizárja, hogy a német nyelvrokona lehet az angolnak, nem is beszélve arról, hogyha megnézünk egy bronxi feketét egyértelműen megmondhatjuk, hogy semmi közös vonása sincs a németekkel, míg a csádiakkal szinte össze lehet keverni. Szóval Kiszeli is valahogy ilyen módon keveri áltudományosan a maszlagot.

Míg a lényeg, hogy egy hatalmas olajkészletek fölött élő hanti és manysi népnek a magyar kapcsolatait megkérdőjelezzék!

Ez pedig csak az egyik oldal, de minden oldala áltudományos, torz magyarságkép kialakításán dolgozik.

Ez az oldal is Kiszelitől származik, amikor még papként dolgozott a rendszernek, így írt a feljebbvalóinak: [link]

2012. márc. 5. 21:10
 47/71 anonim ***** válasza:

Íme, utánaolvastam: a mi "halszagú" finnugor rokonainknak. Miért is nem jó az oroszbarát Jobbiknak, meg Kiszeli pajtásának, ha a magyarság a finnugor-rokonságával szorosabbra fűzi a szálakat.

Hanti-Manysi Autonóm körzet:

"A körzet üledékes eredetű ásványkincsekben rendkívül gazdag. Legfontosabb ásványkincse a kőolaj és a földgáz, a kettő gyakran együtt fordul elő; itt vannak Oroszország legnagyobb feltárt olajmezői. Az első földgáz- és kőolajmezőket az 1950-es években fedezték fel a körzet északnyugati, nyugati vidékein: előbb Berjozovónál földgázt, majd a Konda és a Szoszva folyók környékén kőolajat. A következő évtizedben már a jóval nagyobb Közép-Ob menti olajmezőket találták meg: a folyó északi partján Megion, Szurgut, a déli parton Nyeftyejuganszk körzetében. A legnagyobb olajmező az északi parti Szamotlor-tó vidékén, Nyizsnyevartovszk mellett található, kiterjedt földgázmező húzódik a Vah folyó völgyében." [link]

2012. márc. 5. 21:25
 48/71 anonim ***** válasza:

Még a "halszagú" rokonainkról:

"2007. január 1-jei adatok szerint a kitermelés kezdete, 1964 óta az autonóm körzetben összesen 8605 millió tonna kőolajat hoztak felszínre. 2006-ban 275,6 millió tonna kőolajat és 21,9 milliárd m3 földgázt termeltek ki, ez kőolajból a világ termelésének 7,2%-át, földgázból 4%-át tette ki. 2006-ban a körzet adta Oroszország kőolajtermelésének 57%-át, 278 lelőhelyén összesen átlag napi 755 000 tonna kőolajat bányásztak (a megelőző évben 734 000 tonnát)."

2012. márc. 5. 22:09
 49/71 anonim ***** válasza:

„Ami mindenki számára egyértelmű: jövevényszavakból nem lehet levezetni két nyelv rokonságát.”

Ugyanígy a nyelvrokonságból sem lehet levezetni két nép genetikai rokonságát.

„OLAJ OLAJ OLAJ!”

Mondjuk az Kazahsztántól kezdve Azerbajdzsánon keresztül Iránig ugyanígy megvan.

„Míg a lényeg, hogy egy hatalmas olajkészletek fölött élő hanti és manysi népnek a magyar kapcsolatait megkérdőjelezzék!”

Szerintem Kiszely szemlélete sokkal inkább a Habsburg kor előtti és a két világháború közötti szemlélethez áll közel. Felszabadulás után nem éppen ezeket tanították az iskolákban.

„Miért is nem jó az oroszbarát Jobbiknak”

Én nem tudom mennyire oroszbarát a Jobbik, de nem hiszem hogy akkora autonómiával rendelkezne a körzet, hogy az oroszoktól nem kaphatnánk meg ugyanazt, mint a hantiktól-manysiktól. Elég kis népcsoportokról van szó, nem hiszem hogy túl nagy beleszólásuk van a dolgok menetébe. Sem a Szovjetunió keretein belül, se most.

Nem védem Kiszelyt, mert nem értek vele egyet, de az érvelésed szerintem nem állja meg a helyét.

2012. márc. 6. 05:52
 50/71 anonim ***** válasza:

"Az erkölcsöt meg őgy, hogy megy mondjuk a BK, amiben mindenki hazudik, áskálódik, csúsztat, lefekszik mindenki mindenkivel."

Ezt véletlenül nem magyarok forgatják?"

Itt a pont. A magyarságot úgy lehet kiölni a médiával, ha a magyar populáris kultúra SZAR. Inkább nézek amerikai meg nyugat-európai, sőt ázsiai filmeket, sorozatokat, műsorokat, mert a magyarok annyira rosszak. Ezzel azt hiszem a magyarság tudatom csökken. + ha véletlenül készül egy színvonalas magyar film, ami még a berlini filmfesztiválon is díjat nyer, ami elég komoly elismerés a hazánknak, akkor meg azért nem szabad büszkének lenni rá, mert idegenszívűnek kiáltják ki a rendezőt. Nehéz itt kiigazodni.

2012. máj. 27. 21:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!