Mit szóltok ahhoz, hogy Lázár elismerte a tandíjat és, hogy a szegényebbek számára bezáródik a jogász és közgazdász képzés?
"Lázár János meglepően őszintén nyilatkozott a felsőoktatásról:
– Ha formálisan nem is, de lényegében lesz tandíj.
LJ: Igen, 30 ezer. Az nem kérdés, hogy a felsőoktatási rendszerben is hatékonyabb forrásfelhasználásra van szükség.
– Lesz még 15 ezer állami részösztöndíjas, de ez még így sem éri el a 2011-es szintet... Összesen 100 jogászt képeznek állami finanszírozással, illetve 250 közgazdászt.
LJ: Valóban nagy kérdés, mit üzen ez... A következmény az lesz, hogy Magyarországon 2012-ben társadalmi csoportok nagy része előtt záródik el a jogászképzés lehetősége, és társadalmi értelemben zárt, homogén jogász-közgazdász társadalom alakul ki. Egy falusi szegény gyerekből lehet, hogy lesz mérnök vagy pedagógus, de jogász és közgazdász nem.
Emellett ha a középosztálybeli családok fizetésre kényszerülnek, nem azt nézik, hogy melyik magyarországi egyetemre menjen a gyerekük, hanem azt, hogy melyik külföldire. És ezzel sokat veszíthetünk."
" ha én képes voltam megcsinálni így, akkor másnak is menni fog"
és már megint magadból indulsz ki..
elképzelhetetlen számodra, hogy van, akinek így nem fog menni ?!
Biztos úgy van vele, hogy dögölj meg te is, amiért csúnyát mondtál rá, úgyhogy jól lepontozott :)
Ami szerintem kicsinyes f__szság.
"Már az MSZP is be akarta vezetni, ez már régóta érlelődik."
Csak, akkor még ellenzékből, gondosan "lenépszavaztatta" Viktorka!
"Qkker, és? Ez változtat a tényen?"
A tényeken nem változtat, de akkor ellenzékben nem kellett volna hisztiznie! Amúgy, mint már írtam, egyetértek vele, tele a meki egyetemet végzettekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!