Egy jogász-közgazdász erős angol nyelvtudással tud munkát vállalni Londonban?
Gondolj bele, hogy az angolszász jogrend mennyire más, mint a mi német típusú jogrendünk, amit tanultál. Uh szerintem magyar jogi diplomával legfeljebb olyan ügyvédi irodáknál, tanácsadó cégeknél lehet kezdeni valamit, akiknek az ügyfelei az angol-magyar kapcsolatokban érdekeltek. Tehát pl. itteni cégalapítás, számviteli jogszabályok, perképviselet, adózás, stb. Na ilyet kifogni, matematikailag az esélye sejtheted mennyi.
A közgazdász diploma akkor már nemzetközibb, de őszintén szólva én még nem hallottam fiatal magyar közgazdászról, aki a szakmájában tudott elhelyezkedni. Persze lehet rá példa, de nem ez a jellemző sajnos. Úgy tudom hogy a city-ben óriási a konkurencia, tehát rengeteg közgazdász, matematikus, bankár van pl. a volt gyarmatokról, anyanyelvi szintű angollal és profi szaktudással. Kelet európaiak nem igazán rúghatnak labdába. De hát próba szerencse mondják...
Szerintem abban több pláne van, hogy itthon helyezkedsz el multinál és azon keresztül próbálsz külföldre menni. Így több ismerősöm dolgozott már külföldön.
Jogászként még annyit sem,mint közgazdászként!
Honosítani kellene diplomád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!