Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha úgy adódna fognál fegyvert...

Nem dávid kérdése:

Ha úgy adódna fognál fegyvert Magyarországért vagy elszöknél?

Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 13:51
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
87%

Az első lehetőséget választom. Még akkor is ha ilyen mocskos férgek vezetik, mint Gyurcsány, vagy Orbán. Annak idején a szovjet katonák sem a kommunizmusért, vagy Sztálinért mentek harcolni, hanem mert meg kellett védeni a szülőföldet. A németeknél szintén. Ez mindig így volt.

Egy feltételem lenne. Csak akkor, ha Magyarországot közvetlen veszély fenyegeti. Mások, a NATO meg védje meg magát, ha az ő érdekükben kéne harcolni megpróbálnék kibújni a szolgálat alól.

2012. febr. 4. 14:30
 12/56 anonim ***** válasza:

5-ödik

Tegyük fel, hogy Magyarországot támadják meg. Mondjuk az EU gazdaságilag szétesett, az elégedetlenség diktátorokat csinált Európában, etnikai konfliktusok kiéleződtek. Magyarország(nem meglepetésre) romokban, katonaállammá vált. Vagyis diktátorunk van ami neked ugyan nem tetszik, azonban a határon túl visztont a kisantant országai az ottani magyarokat akarják kiírtani. Besoroznak téged, és elküldenek Székelyföldre vagy Felvidékre, hogy védelmezzétek az ottani magyarlakta területeket és megakadályozzátok a népesség legyilkolását.

A határnál megvolna a választás: dezertálsz, vagy a túlerővel szemben véded életed árán a kimenekítését az ottani magyaroknak (ezzel háborút kirobbantva az országok között).

Mit választanál?

A többiektől is kérdezem.

2012. febr. 4. 14:33
 13/56 Sz1u ***** válasza:
100%

14:21

"A háború az itt zajlana, az nem zavar?"

Ha már a háború gondolatával játszunk, akkor eljátszhatunk azzal a gondolattal is, hogy Istenkirálycsászár Vona Gábor a miniszterelnökünk (vagy államfőnk). Kitalálja, hogy támadjuk le Romániát, Ukrajnát, Szlovákiát, Szerbiát, Horvátországot, Ausztriát (remélem senkit sem hagytam ki), visszaszerezni nagy Magyarországot.

Nos, akkor hol lenne a háború?

2012. febr. 4. 14:34
 14/56 anonim ***** válasza:
41%
Természetesen fegyvert fognék ha az országot katonai támadás érné! Az a gong,hogy a mostani fiatalok akik nem kaptak katonai kiképzést a sorkatonaság eltörlése miatt azok nagy többsége mind elmenekülne, nincs már összetartás a hazáért! Ezek az emberek csak akkor "kemények" ha a hétvégén a discoban félrészegen bedrogozva csoportosan megvernek vagy kirabolnak egy gyengébb embert, de ha igazi helytállásról van szó mind összefosa magát!
2012. febr. 4. 14:35
 15/56 anonim ***** válasza:
86%
Venném a nyúlcipőt.
2012. febr. 4. 14:37
 16/56 anonim ***** válasza:
82%

"helyesen írni magyarul? Hogy van akkor helyesen magyarul?"

Szerintem "a haza védelme" és "elszöknek".

(nem pedig "hazavédelme" és "el szöknek")

Ezen túlmenően én a "hazaárulók" elé vesszőt tennék, a "haza védelme" után szintén, (vagy inkább az egész mondatot magyarosabban fogalmaznám), az első és a második mondat közé pedig szóközt raknék...

2012. febr. 4. 14:37
 17/56 anonim ***** válasza:
78%

Biztonságba helyezném a családom, és mennék védeni a hazám.

Nn vagyok a családban az egyetlen aki erre alkalmas, de a család már nem élő tagja mindig is részt vett a háborúkban.

2012. febr. 4. 14:44
 18/56 anonim ***** válasza:
Nn = Én
2012. febr. 4. 14:44
 19/56 anonim ***** válasza:

"A mai Magyarországért nem"

Aki egy országtól kapni akar csak és adni nem az milyen ember?Ezért dolgoztak a szülei, akkor minek dolgoztak?

2012. febr. 4. 14:53
 20/56 anonim ***** válasza:
65%

Nem harcolnék semmiképp sem. Az én életem, én döntöm el mihez kezdek vele - tehát aki itt pampog, hogy jaj hazaáruló, meg jaj nem akar katonáskodni, az fogadjon el egy tanácsot és lője fejbe magát. Szívességet tenne vele, nekem ne merje senki megmondani, hogy mit kezdjek az életemmel, sorsommal.

Viccen kívül, a családomat, barátnőmet messzire menekíteném innen, és egyúttal mennék velük én is. Magyarország rajtuk kívül semmi olyat nem tud nekem nyújtani, ami miatt harcolnom kéne. Tessék, jöhetnek a piros kezek :)

2012. febr. 4. 14:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!