Én 1983-as születésű vagyok. Jobb volt a múlt rendszer? Vissza hoznál a KMK?
#túrórudi
Hehehehe....
A KMK a közveszélyes munkakerülés rövidítése volt. :-)
Pedro
Más volt, de nem volt jó.
A baj hogy azóta még rosszabb!
Szóval ha relatív kérded, akkor jobb volt.
Sok hiányossága volt, de egy átlag magyar, aki akart haladni és munkájából jól élni az képes volt rá.
Ma a munkának semmi értéke.
"Imadlakemese válasza:
Mi mindened volt meg? Várhattál 5 évet egy autóra.
De ha egy átlagos magyar keményen dolgozott akkor 5 évente le is cserélhette, amellett hogy élt és eltartotta a családját.
Apám egy átlagos szaki volt és 3 házat építettfel hitel nélkül, igaz hogy nem a napi 8 ó munkájából, hanem a 10-12ó ból. De ma 1, nincs munka 2, ha 24 ó t dolgozól akkor sem keresel annyit mint akkor.
Persze, voltak a rendszerből fakadó hiányosságok.
Hiszen a tervgazdálkodás nem a piacra épűlt, de a megélhetés szempontjából nem kicsit, hanem sokkal jobb volt.
Persze érdekes is hogy akkor épűltek a panelok stb és sok gyár a semmiből, ma meg lassan mindent eladtunk és semmi nem épűl ami a társadalmat szolgálná.
Ahgy az is érdekes, hogy volt az embereknek fogyasztása, igénye a termékekre és szolgáltatásokra, ma meg semmi és ezért van ez a hatalmas munkanélküliség.
Én jártam apámmal melózni, fusizni, és sokszor 2-3 hónapra előre kellett már vállalni. Ma meg? Még folyamatosan dolgozni sem lehet 8 ó ban, mert nincs annyi munka.
Akkor hogy is van ez?
""Azt támogatnám, hogy kivizsgálják, hogy valaki nem akar (mert sajnos sok ilyen is van), vagy nem tud (ebből sajnos mégtöbb van) dolgozni. És aki nem is akar, azt inkább büntetném, mint támogatnám.
És hogy szűrnéd ki?
Pld köteleznél embereket hogy annyiért dolgozzanak amiből nem jönnek ki? Vagy hogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!