Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mitől magyar a magyar a...

Mitől magyar a magyar a beszéd és a magyar útlevélen kívül?

Figyelt kérdés
2012. jan. 25. 21:50
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
28%
Én akkor is Büszke vagyok magyarságomra, hiába fröcsögsz.
2012. jan. 26. 10:50
 22/38 A kérdező kommentje:
Pont olyan válaszokat kaptam amilyenre számitottam.A 70 százaléka ostoba és egymást ócsárló mint maga a nép.Magamról annyit 30 évig éltem külföldön és elég idöm volt megtapasztalni ,hogy lehet másképp és értelmesebben együttélni egy ország polgáraként.Érdekes ,hogy valaki ebben az országban korcsnak nevezi egyik másik honfitársát.Az illetönek bizonyára a honfoglaló ősökig vezethető vissza a családfája,IV.Béla és a mongolók nemzetírtása és az ország újranépesítése óta ez egy keveréknép,utána lehet nézni.Az is gondolkodásra késztető hogy bármilyen politikai témában feltett kérdésre azonnal valaki a zsidókat veszi elő vagy így vagy úgy.Általában negativan.Hozzáteszem én nem vagyok az,söt még szimpatizáns sem.A népükröl pedig példát lehetne venni faji és vallási alapon összetartó erőszakos nép akik vezetö helyet harcoltak ki maguknak a világban és mindenkinek a fejére koppintanak akik még kritizálni is merik öket .A magyar nemzetnek rég meg kellett volna tanulnia azt ,hogy széthúzással és okoskodással csak a nevetö harmadik lesz nyerő magyarhonban,amint látjuk.A kormány meg olyan mint a nép maga hiszen ők is itt születtek és tanultak.Aki pedig nincs tisztában a cselekedeteinek következményeivel nem alkalmas a posztjára ezért rossz választás volt.Most éppen ennek a levét issza itt mindenki.Tessék csak megnézni a rendszerváltás utáni főjanikat.Agyalágyult -tetszettekvolnaforradalmatcsinálni-történész a régi kádereket posztjukon hagyja és ezzel aláírja az ország kifosztását.Ezután jön Pufajkás Gyuszi,Spion Meggyesi,a hazug volt KiSZ funkcionárius komcsimaffiafönök milliárdos klinikai eset Fletó,Libás Bajnai.Nem siralmas ez egy kicsit?Most valaki szeretné a csorbákat kiküszöbölni meggondolatlanul és kontár módon szembeúszva az árral.Nincs más választás kénytelen mindenki támogatni ha tetszik ha nem.Azért mert nincs jobb.És köszönjük meg hogy egyáltalán van valaki aki hajlandó ilyen körülmények közt is vállalni a felelősséget.
2012. jan. 26. 14:37
 23/38 anonim ***** válasza:

Épeszű gondolatod láthatóan nincs a témában, csak kreáltál egy ellenségképet magadnak, amit gyűlölhetsz. Szánalmas."

Még jó, hogy a te fajtád különb.

2012. jan. 26. 16:25
 24/38 anonim ***** válasza:

Szerintem egy közepes kritikai fejlettséggel és nagyjából képben lévő angol , német , olasz vagy bármelyik nép tagja pont így tudná ócsárolni az ők utóbbi 20 évének a vezetőit. Ha akarná. Ha az okozna neki örömet, elétételt vagy tudja fene mit.De nem szokták akarni és a kritizálós hajlamuk általában gyengébben fejlett valahogy.Persze ez attól is lehet, hogy nálluk azért jobban mennek a dolgok valamivel.Bár német ismerősöm órákat képes sírdogálni azon ,hogy gazdaságilag mekkora szívás volt nekik az NDK rájukcsatolása ,aztán az euró bevezetése, most meg ez amcsiktól jövő teljes bizonytalanságot előidéző válság.

Magyarhonban is megy a rinyálás 1000el, mindent és mindenkit okolnak csak pont a rinyáló nem hibás sohasem. Sok meg már csak azért is panaszkodik mert nem akar kilógni a sorból, vagy nehogy azt higyjék ,hogy neki olyan jó mint amilyennek első látszatra tűnik.

Ehh... maholnap már olyan itt mindenki mint a nyavajáival kérkedő öregasszonyok:))Aki pedig nem nyafog elég látványosan, azt kiközösítik mert az biztos nem rendes ember:))

2012. jan. 27. 20:53
 25/38 Pro Patria ***** válasza:

Mi tesz minket magyarrá, miben vagyunk mi mások, mint a többi nép? A múltunk, a nyelvünk, a történelmünk, egyszóval a kultúránk által.

Aki ismeri a magyar nyelvet, történelmet, irodalmat, és őrzi, ápolja is, az a magyar.

Mindenki más csak szónokol. Mind jobb, mind baloldalon.

2012. jan. 28. 01:25
 26/38 anonim ***** válasza:

Mond azt más nyelven egy szóval: értetlenkedő.

Több szavunk van a hóra mint az eszkimóknak és mind meg is értjük. Gazadag és kifejező nyelv. Egyedül kötelező a szóeleji hangsúly ami szűkebbé teszi mint bármely más élőnyelv.

Tény, hogy az ókori latin beszédesebb, beszélgetni még Faludy György sem tudod az angol más hanggal latinul beszélő latin nyelvi professzorokkal, akik pedig később latint-angolra fordítással bízták meg olyan jól bírta a két nyelvet.

2012. jan. 28. 02:38
 27/38 anonim ***** válasza:

(fili)

Valaki jól írta keverék nemzet a Magyar. Mindenki nézzen csak vissza a családfájára. Ritka ha nem talál Swarzenberger vagy Kovalszky nevet.

Azt írjátok összetartó nép, meg történelem. Akkor nézzük csak végig. Egymást ölték vakítatták a hatalomért a pénzért mióta erre a földre érkeztek. Kossuth ellopta az árvák pénzét és marha jól élt belőle vén koráig KÜLFÖLDÖN pedig a kiegyezés után azért hazajöhetett volna. Most őt is istenítjük. Ezek a nagy magyarkodók kapaszkodnak valamibe, hogy hujjogni tudjanak, mert különben még normálisan menne az élet ebben a kis országban. Aki igazán akarja őrizni a Magyarság nyelvét vívmányit az nem hangoskodik hanem létre hoz népi táncköröket, Magyar irodalmi köröket,minden olyan egyesületet ahol az értékeink megmaradnak és tovább adhatjuk gyerekeinknek.

Az összetartásról meg még a mai világban is lehet regélni. Ha kimész külföldre a már ott élők minden sz@rnak lehordják az ott élést, csak nehogy te is kinyomulj. Itthon ott tesznek be egymásnak ahol lehet. Úgy irkáltok a többi nemzetről mintha nekik nem lett volna csodás irodalmuk Shakespeare, Heine, stb. És se az Angoloknál se a Németeknél nem hallani ezt a borzalmas nemzetieskedést. Amit meg akar egy nép tartani az erőszakos jobboskodás nélkül jobban megmarad,mert ez a hisztérikus kihanemén rengeteg Magyarban ellenszenvet kelt.

2012. jan. 28. 08:33
 28/38 anonim ***** válasza:
19%

"Valaki jól írta keverék nemzet a Magyar. Mindenki nézzen csak vissza a családfájára. Ritka ha nem talál Swarzenberger vagy Kovalszky nevet."

A magyar mint melléknév kisbetű. Másrészt az összes kiba... az összes nép a világon keveréknép. Nincsen olyan, hogy "tiszta" nép. Mind emberek vagyunk.

"Azt írjátok összetartó nép, meg történelem. Akkor nézzük csak végig. Egymást ölték vakítatták a hatalomért a pénzért mióta erre a földre érkeztek."

Elég szűk látókörű vagy, ha nem veszed észre, hogy MINDENHOL ez volt. 30 éves háború, francia vallásháború, rózsák háborúja, folyamatos belharcok a NRCS-ban, Lengyelország szétesése, spanyol/görög polgárháború és még sorolhatnám. Nincs olyan nép ahol ne lettek volna belső konfliktusok. A nyugateurópai országok középkori történelme jórészt arról szól, hogy irtották ki egymást a vallás miatt.

"Kossuth ellopta az árvák pénzét és marha jól élt belőle vén koráig KÜLFÖLDÖN pedig a kiegyezés után azért hazajöhetett volna."

Te, ez nekem tök új információ. Ellopta az árvák pénzét... mi? A kiegyezés után meg elég nagy öngól lett volna hazajönni, miközben ő a magyar függetlenséget támogatta.

"Aki igazán akarja őrizni a Magyarság nyelvét vívmányit az nem hangoskodik hanem létre hoz népi táncköröket, Magyar irodalmi köröket,minden olyan egyesületet ahol az értékeink megmaradnak és tovább adhatjuk gyerekeinknek.

Az összetartásról meg még a mai világban is lehet regélni."

Nem akarok beszólni, de az előbb húztad le az egész történelmünket és kultúránkat.

"Ha kimész külföldre a már ott élők minden sz@rnak lehordják az ott élést, csak nehogy te is kinyomulj."

Azért, mert elmondják, hogy nem kolbászból van a kerítés még nem akarják, hogy ne menj ki. De ha olyan baromira támogatod a magyar kultúrát mint fentebb írtad, akkor mi a makkért akarsz kimenni?

"És se az Angoloknál se a Németeknél nem hallani ezt a borzalmas nemzetieskedést."

Jaj ne már :D ne röhögtess légy szíves. Ha kimész mint turista folyamatosan a nemzeti nagyságukat dörgölik az orod alá, amivel amúgy semmi baj, csak megint ebből az jön le, hogy "nemzetieskednek". Az összetartásról meg annyit, hogy a németek fele még mindig azért sír, mert az NDK és az NSZK egyesült. Szerintük ez visszafogja a volt NSZK-t.

2012. jan. 28. 11:39
 29/38 anonim ***** válasza:

"Aki igazán akarja őrizni a Magyarság nyelvét vívmányit az nem hangoskodik hanem létre hoz népi táncköröket, Magyar irodalmi köröket,minden olyan egyesületet ahol az értékeink megmaradnak és tovább adhatjuk gyerekeinknek.

Az összetartásról meg még a mai világban is lehet regélni."

A mi hős focihuligán, kanás bort vedelő ősmagyarjaink ezeket a kulturális elemeket ismerik a legkevésbé. Mondjuk a történelemtudásuk is zéró. Ha megkérdeznéd egytől, hogy ki írta a Szózatot az lenne a válasz, hogy te biztos zsidóóóóó vagy.

2012. jan. 28. 11:53
 30/38 anonim ***** válasza:

11:39-nek

1.,Talán mielőtt Kossuth-ról írsz nézz utána, hogy igenis sikkasztott. Úgy néz ki téged ez jól meglepett.Jól ismerheted a történelmünket.

10 évvel a kiegyezés után ugyan miért nem jöhetett volna haza.

2., Nem tudom miről írsz te hol olvastad, hogy ki akarok menni külföldre. Talán szemétkedés nélkül kellene a másik beírását elolvasni.

Szerinted lehúztam a kultúránkat. Ha ezt olvastad ki sajnállak.

Akkor ha te is így látod a világ összes országának történelmét,nem értem mi a válaszommal a problémád? Olvasd el mit írtak az elején én azokra válaszoltam.

Igen minden ország büszke a múltjára, csak nem zeng tőle a világ.

Én a szélső jobbosoknak szántam a beírásom, és ha nem zavar, és nem vetted volna észre, nem támadólag.

2012. jan. 28. 12:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!