Magyarországot miért nem az Árpád ház leszármazottai kormányozzák?
ezaz! és ha pl Julis Ceasar gyermekét sikerülne klónoznunk, akkor jogos lenne fél Európa uralmára!
persze ez csak példa volt, de nyilván van olyan nagy király, akinek még megvan a DNS-e
Meg van az a válasz, ami a kérdezőt is kielégíti: A Török korban Mo. három részre esett:
Erdély, mint külön ország
Magyar királyság, amit a Habsburgok foglaltak el (és itt azt, hogy voltak felmenőik Álmosig csak mint véletlent kell kezelni)
És hát a középső rész meg a törököké lett.
Ily módon Mo. jogilag megszűnt létezni, nem vonatkoznak rá a korábbi alkotmányok.
Én a kommentek olvasása közben azon gondolkodtam, hogy a kérdező komolyan gondolja-e, amit mond, illetve, hogy saját maga találta-e ki, amiről beszél.
Arra jutottam, hogy valószínűleg ezzel a kérdéssel már foglalkozott valaki. Vannak érdekes törvények, amik a mai napig érvényben vannak, de a mai világban már értelmüket vesztették. Valószínűleg ez is valami hasonló. Mivel a vérszerződés óta nem keletkezett olyan okirat, ami azt megmásította volna, ezért gyakorlatilag még érvényben van. Bár az utolsó válaszoló jogi szinten is meg tudta magyarázni a szerződés érvénytelenségét, szóval ennyi. Ettől függetlenül érdekes felvetés, ha az ember nem gondolja túl komolyan.
Mert lemondok a trónról, itt és most.
Álmos vezérig vezettem vissza a családfámat, úgyhogy csakis én lennék jogosult uralkodni, de nincs hozzá hangulatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!