Magyarországot miért nem az Árpád ház leszármazottai kormányozzák?
"az oldal üzemeltetői döntik el milyen magatartási szabályokat kell betartanod a kérdés feltevésben és a válaszolásban. Szóval érvényes."
De mivel ők sem jogszerűen kerültek hatalomra ezért a törvényeik is érvénytelenek."
Mivel regisztrációkor elfogadtad a szabályzatot, ha a "íratlan történelmi szíriuszsámánokra" nem is érvényes, de rád igen, mivel elfogadtad.
" Ha a népnek nincs joga dönteni a sorsa felett, akkor Hunyadi Mátyás illegitim király volt, mert nem volt Árpád-házi?"
Őszintén szólva Mátyás felmenőiről nincs infóm, de te magad írtad, hogy nem Árpád-házi, tehát igen.
"Had fortyogjon magában a kérdező, hátha kinyit egy törikönyvet hogy utána olvasson "
Minek olvasnék? Fejből is tudom, hogy leányágon folytatódott az öröklés.
"Mivel regisztrációkor elfogadtad a szabályzatot, ha a "íratlan történelmi szíriuszsámánokra" nem is érvényes, de rád igen, mivel elfogadtad."
Semmit sem fogadtam el, mivel nem Árpád vérei hozták ezt a törvényt.
Kedves kérdező. Én leírtam neked már korábban, csak már eltűnt a kérdés.
Anonymusra ne alapozz. Másrészt pedig, szerinted minden helyes amit Árpád-házi király tesz, akkor fogadd el azt is, hogy a dinasztia uralkodásának a végére nagyjából megszilárdult az öröklési rend: a fiágon történő öröklés. Ezek szerinte III. András halála után (de lehet már korábban) más uralkodójelölt után kellett nézni. És hogy tudd, I. Károly, és Vencel is leányágon Árpád-házi leszármazottak voltak. Károly IV. Béla dédunokája, Vencel pedig ükunokája. És ha tovább folytatjuk a sort, mert Lajos után lánya I. Mária került hatalomra, akit pedig Luxemburgi Zsigmond vett el. És ha tudni akarod, a Habsburgok szintén rendelkeztek egy kis Árpád vérrel, de Mátyás pl. nem.
Egyébként pedig ha valami csoda folytán előkerítenél egy fiági Árpád házi leszármazottat, akkor sem ő lenne a trónörökös, hanem a Habsburg-Lotharingiai dinasztia.
ugye szokták úgy emlegetni, hogy Árpád apánk (pl kárpátia együttes egyik száma) vagyis ha az apánk akkor mi magyarok a leszármazottjai vagyunk így Árpád leszármazottjai kormányoznak
tudom h hülyeség amit leírtam de hátha kielégíti a kérdezőt és elmegy aludni egyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!