Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti beleegyeznétek, hogy két...

Ti beleegyeznétek, hogy két Magyarország legyen?

Figyelt kérdés

Vannak a kelet-hívők(általában jobbikosok), illetve a nyugatiak. A két tábor között olyan megoldhatatlan ellentétek feszülnek, ami hosszú távon felemészti az embereket.

Nyilván egyáltalán nem reális a dolog, ezért csak elméleti a kérdés:

Ti beleegyeznétek, hogy a "nyugatiasabb" megyéket, településeket (pl. Bp, Komárom, GyMS) leválasszák az országról, esetleg Németország mintájára a Duna mentén az országot kettévágják?

Az egyik tábor maradna az EU-ban, liberális, demokratikus berendezkedésű lenne, egyszóval "nyugati". A másik tábor megvalósítaná a Jobbik intézkedéseit, csatlakozna az Eurázsiai Unióhoz, vagy ilyesmi.

Egyrészt így mind2 tábor megvalósíthatná főbb terveit, másrészt pár év múlva kiderülne, hogy melyik a jobb.

Tudom, ez hülyeség, csak eljátszottam a gondolattal, és hol kérdezzem meg, ha nem itt.

Egyébként nem én találtam ki, néhány szélsőjobbos írta, hogy Bp-t le kellene választani az országról.

Ti belemennétek, ha egyszer reális lenne?

2012. jan. 14. 17:36
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom. Az EU sokkal nagyobb pénzeket képes belepumpálni egy országba, mint a kelet.

Egyszer már láttuk a nyugat és a kelet összecsapását.

2012. jan. 14. 18:01
 12/27 anonim ***** válasza:
Hát a fizikai része még mindig érdekes lenne, mert most ha a bajai, szekszárdi, dunaföldvári ill dunaújvárosi hídakhoz felállítasz egy határőrbódét és nem járhatnak át az emberek dolgozni, csak családot látogatni az talán még valahogyan megoldható, de Budapest esetében mit csinálnál a rengeteg híddal, a Duna alatt átjáró metróval illetve azzal a ténnyel, hogy Budapest lakosságának szerintem közel a fele a Duna túlpartjára jár át dolgozni?
2012. jan. 14. 18:04
 13/27 A kérdező kommentje:
Budapest nem lenne szétválasztva, mivel a főváros mindig is közelebb volt a nyugathoz, mint az ország többi része.
2012. jan. 14. 18:06
 14/27 anonim ***** válasza:
nincsenek szavak, hogy kifejezzék ezt a széthúzást...
2012. jan. 14. 18:19
 15/27 anonim ***** válasza:
Akkor BP vonalában az M0 lenne a határ?:)
2012. jan. 14. 18:20
 16/27 anonim ***** válasza:
53%

"Amúgy lehetne támogatást felvenni költözésre stb..."

Megint csak értelmetlen pénzköltés.Butaság,úgy,ahogy van.És hatalmas társadalmi szakadékok lennének,nagyobbak,mint most.A szegényebb régiókból kivonnák a tőkések a befektetéseiket és csak az éhbérért dolgoztató gyárak maradnának...Gondolom neked nincsenek anyagi problémáid most sem,nem kell félned attól,hogy esetleg ma-holnap miből tartod el a családot.

Szóval határozott NEM.

2012. jan. 14. 19:11
 17/27 anonim ***** válasza:

Eléggé megosztottak az emberek, nem kéne egy ilyennel ezt véglegessé tenni!

Az idegen népek mindig is ezt a gyengeséget használták ki, ezért tudtak a nyakunkra ülni!

2012. jan. 14. 20:30
 18/27 anonim ***** válasza:
42%

"Egyesült Magyar Államok - EMA"

Ez tetszik! És természetesen mennék keletre! Egy szóval IGEN! :)

2012. jan. 15. 01:35
 19/27 anonim ***** válasza:
5%

Én benne lennék. :D

És természetesen Nyugatra mennék. Illetve maradnék Budapesten, de az Nyugathoz tartozik.

Alapból a Dunántúl sokkal jobb hely, mint Magyarország többi része a Dunától keletre.

2012. jan. 15. 02:17
 20/27 A kérdező kommentje:
Akkor épp itt az ideje, hogy valaki csináljon egy Facebook-csoportot :D
2012. jan. 15. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!