Ti beleegyeznétek, hogy két Magyarország legyen?
Vannak a kelet-hívők(általában jobbikosok), illetve a nyugatiak. A két tábor között olyan megoldhatatlan ellentétek feszülnek, ami hosszú távon felemészti az embereket.
Nyilván egyáltalán nem reális a dolog, ezért csak elméleti a kérdés:
Ti beleegyeznétek, hogy a "nyugatiasabb" megyéket, településeket (pl. Bp, Komárom, GyMS) leválasszák az országról, esetleg Németország mintájára a Duna mentén az országot kettévágják?
Az egyik tábor maradna az EU-ban, liberális, demokratikus berendezkedésű lenne, egyszóval "nyugati". A másik tábor megvalósítaná a Jobbik intézkedéseit, csatlakozna az Eurázsiai Unióhoz, vagy ilyesmi.
Egyrészt így mind2 tábor megvalósíthatná főbb terveit, másrészt pár év múlva kiderülne, hogy melyik a jobb.
Tudom, ez hülyeség, csak eljátszottam a gondolattal, és hol kérdezzem meg, ha nem itt.
Egyébként nem én találtam ki, néhány szélsőjobbos írta, hogy Bp-t le kellene választani az országról.
Ti belemennétek, ha egyszer reális lenne?
Hát nem tudom. Az EU sokkal nagyobb pénzeket képes belepumpálni egy országba, mint a kelet.
Egyszer már láttuk a nyugat és a kelet összecsapását.
"Amúgy lehetne támogatást felvenni költözésre stb..."
Megint csak értelmetlen pénzköltés.Butaság,úgy,ahogy van.És hatalmas társadalmi szakadékok lennének,nagyobbak,mint most.A szegényebb régiókból kivonnák a tőkések a befektetéseiket és csak az éhbérért dolgoztató gyárak maradnának...Gondolom neked nincsenek anyagi problémáid most sem,nem kell félned attól,hogy esetleg ma-holnap miből tartod el a családot.
Szóval határozott NEM.
Eléggé megosztottak az emberek, nem kéne egy ilyennel ezt véglegessé tenni!
Az idegen népek mindig is ezt a gyengeséget használták ki, ezért tudtak a nyakunkra ülni!
"Egyesült Magyar Államok - EMA"
Ez tetszik! És természetesen mennék keletre! Egy szóval IGEN! :)
Én benne lennék. :D
És természetesen Nyugatra mennék. Illetve maradnék Budapesten, de az Nyugathoz tartozik.
Alapból a Dunántúl sokkal jobb hely, mint Magyarország többi része a Dunától keletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!