Ügyvédek, joghoz értők - Miért lett jobb az, hogy Magyaro már nem Köztársaság, hanem csak simán Magyarország lett? Mennyiben másabb a jogállás?
Úgy értem, mennyiben változik meg a törvényalkotás, meg maga a jogok és törvények létrehozása?
Mégis, miért jobb?
Ez csak egy névbeli változtatás, mivel az alkotmány továbbra is köztársaságnak definiálja Magyarországot, nem változtatott ez semmit a jogállásán..
Bár azért jelzés értékű hogy miért kellett kivenni a nevünkből azt hogy Köztársaság?
Az államformánk változatlanul köztársaság, ilyen téren nem változott semmi.
Inkább csak az elgondolkodtató, hogy miért fájt a Fidesznek, hogy országunk nevében is viseli a köztársaság kifejezést. De ez már inkább filozófia, nem jog.
"Bár azért jelzés értékű hogy miért kellett kivenni a nevünkből azt hogy Köztársaság?"
Biztos Schmitt belekeveredett a sok of-ba.
"the office of the president of the republic of the hungary"
ÉS rövidíteni kellet.
Eddig is az összes térképen Magyarország volt (agnolokon meg Hungary). Ha megkérdeztek téged, hogy hol élsz, akkor mit mondtál? Magyarország, vagy Magyar Köztársaság? Na de most komolyan. Ráadásul ez mostanában trendi, hogy kiveszik a köztársaság nevét az országokból, Romániának sem Román Közt. már a hivatalos neve.
Mellesleg az alkotmány szerint továbbra is köztársaság vagyunk. Akik meg azért sírnak, hogy ez jelzés értékű, hogy mi diktatúra lettünk, azok meg gondolkozzanak el, a köztársaság nem egyenlő a demokráciával, egy köztársaság ugyan úgy lehet diktatúra. (Ettől függetlenül továbbra sem vagyunk diktatúra, csak itt a gyk-n vannak ettől betojva.)
Aha, értem, köszi a válaszokat! :)
Nos utolsó válaszoló egyetértek veled, köztársaság is lehet diktatúra, de ha már az lenne szívesebben élnék egy királyságban vagy császárságban, és akkor tudom hogy az uralkodó legalább erős kezű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!