Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti beleegyeznétek, hogy két...

Ti beleegyeznétek, hogy két Magyarország legyen?

Figyelt kérdés

Vannak a kelet-hívők(általában jobbikosok), illetve a nyugatiak. A két tábor között olyan megoldhatatlan ellentétek feszülnek, ami hosszú távon felemészti az embereket.

Nyilván egyáltalán nem reális a dolog, ezért csak elméleti a kérdés:

Ti beleegyeznétek, hogy a "nyugatiasabb" megyéket, településeket (pl. Bp, Komárom, GyMS) leválasszák az országról, esetleg Németország mintájára a Duna mentén az országot kettévágják?

Az egyik tábor maradna az EU-ban, liberális, demokratikus berendezkedésű lenne, egyszóval "nyugati". A másik tábor megvalósítaná a Jobbik intézkedéseit, csatlakozna az Eurázsiai Unióhoz, vagy ilyesmi.

Egyrészt így mind2 tábor megvalósíthatná főbb terveit, másrészt pár év múlva kiderülne, hogy melyik a jobb.

Tudom, ez hülyeség, csak eljátszottam a gondolattal, és hol kérdezzem meg, ha nem itt.

Egyébként nem én találtam ki, néhány szélsőjobbos írta, hogy Bp-t le kellene választani az országról.

Ti belemennétek, ha egyszer reális lenne?

2012. jan. 14. 17:36
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
50%

Ok, rád van bízva a feladat, hogy két Mo legyen,te vagy a felelős.

1 Itt.

A másik meg valahol Tirolba.

2012. jan. 14. 17:38
 2/27 anonim ***** válasza:
17%

Egyesült Magyar Államok - EMA

Belemennék, amennyiben a gazdasági kapcsolatok nem szűnnének meg.

2012. jan. 14. 17:38
 3/27 anonim ***** válasza:
55%
jó lenne, én mennék a keleti részbe, lenne munkám saját házam megélhetésem. a nyugati részbe meg csak melegfelvonulások, cigányputrik meg a tőkések villái lennének.
2012. jan. 14. 17:42
 4/27 anonim ***** válasza:
87%
Nem. Még feltevésnek is egy rossz vicc. Azért mert hogy ki mit szeretne az országban az nem épp a földrajzi tájolás szerinte van belőve. Attól hogy valaki keleten lakik még akarhat tartoznia nyugathoz.
2012. jan. 14. 17:44
 5/27 anonim ***** válasza:
55%
Beleegyeznék, húznék a keleti részbe. Remélem az államforma ott Nemzeti Kommunizmusra változna és szoros kapcsolatokat tartanánk fent a Keleti Országokkal. Nem lenne kapitalizmus meg kizsákmányolás, meg undorító multikulturalizmus, csak magyar hazafiasság és hagyományos értékek. Mindenkinek lenne munkája.
2012. jan. 14. 17:48
 6/27 anonim ***** válasza:
91%

Azt hogy oldanád meg, hogy nyilván a nyugati országrészben is vannak jobbikosok és fordítva? Áttoloncolnád őket?

A határon meg vasfüggöny lenne?:D

2012. jan. 14. 17:49
 7/27 A kérdező kommentje:

Ezért mondtam, hogy csak elméleti a kérdés, mert ezeket nem kalkuláltam bele.

Amúgy lehetne támogatást felvenni költözésre stb...

Vasfüggönyt nem tudom. Azért nem lenne jó szétszakítani a családtagokat. Azt viszont megtiltanám, hogy utána mindenki kedve szerint költözzön. Ugyanúgy munkavállalásival/kék kártyával, mint a többi ország.

2012. jan. 14. 17:54
 8/27 anonim ***** válasza:

Tényleg hülyeség. És nem is a megvalósíthatósági problémák miatt. Hanem azért, mert egy ténylegesen létező problémának olyan megoldása lenne, ami

1. rosszabb, mint a régi,

2. a probléma leglényegtelenebb tulajdonságát akarja kiküszöbölni,

3. formai szempontból semmit sem oldana meg, mert a tagolódás nem földrajzi

4. gazdasági szempontból életképtelen,

5. nem létezik, és nem is fog Eurázsiai Unió. Észre kellene venni, hogy ez mindössze Putyin szellemeskedése volt, ő maga gondolta a legkevésbé komolyan,

6. ha mégis létezne, ott lenne a legrosszabb. Bár akik ezt kívánják, azokat kötelezném, hogy onnan többé nem léphetnek ki. Ennyi szenvedés kijár nekik "jótettükért".

2012. jan. 14. 17:55
 9/27 anonim ***** válasza:
7%
A jobbikosoknak elég lenne egy megye is.
2012. jan. 14. 17:55
 10/27 anonim ***** válasza:
36%

Benne lennék.

Én keleti lennék, aki nem hódol be a nyugatnak, de fenntartaná a kapcsolatait, miközben teljes gőzzel a keleti piacok felé.

1-2-3 évig mi keletiek szopiznánk a nemiszervet.

De tudod minket nem húzna a nyugat, és hamar elhúznánk a nyugat magyarok mellett.

Nállatok ott az Audi és a Szuzuki, aki 100 év mulva is 120-130 havi átlagot fizet, nállunk meg levegőhöz jutna a mezőgazdaság és sok más magyar beruházás.

Kinőné magát néhány kelet magyar multi és úgy járnátok át nyugatiak hozzánk mint a koldusok.

2012. jan. 14. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!