Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországra milyen hatással...

Magyarországra milyen hatással lenne egy ilyen gazdaságpolitika?

Figyelt kérdés
Tehát, ha csökkentenénk az állami szerepvállalás mértékét, vagyis az állam kevesebb adót szedne be és emiatt kevesebb feladatot is látna el? Tehát, mint az USA-ban, fizetős egészségügy, fizetős felsőoktatás, magán közlekedési vállalatok, stb... A kérdéssel nem akarok se mellette sem pedig ellene érvelni, csupán a kiváncsiság vezérelt. Ti mit gondoltok?
2012. jan. 9. 22:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést mintha már olvastam volna pár napja.

Nem az elgondolással van baj hanem a jelenlegi helyzettel.

Ahhoz, hogy ki tudj fizetni egy vérvételt, kórházat, vagy valami szimpla vizsgálatot, recept felírást stb., az iskolát a gyereknek stb.és még félre is tégy nehezebb időkre ahhoz legalább tízszer ennyit kéne keresni.

Meglátásom szerint ez nem fog bekövetkezni. Egyhamar legalábbis.

Ha belegondolok, hogy egy jó iskola, ösztöndíj nélkül évi több százezerbe kerül...

Végül is mi van most itt? Multik akik pipabagóért dolgoztatják a magyart, meg egy rakás vállalkozó aki (most a svindliket leszámítva)örül, hogy még megy neki, na meg egy csomó átlag melós akik hétköznapi munkát végeznek legalábbis fizetés szempontjából pl. eladó, tanár, nővérke, adminisztrátor, közalkalmazott stb. Mert ezeket is el kell végezni valakinek, nem lehet mindenki sikeres, gazdag, jól sikerült karrierrel.

Hát ők nem fogják tudni ezeket megfizetni ebben a gazdasági helyzetben. Aztán itt a munkanélküliség: ha fiatal vagy az a baj mert nincs tapasztalatod, ha öreg vagy akkor meg az. Elmehetsz kulimunkára de akkor meg megint ott vagy hogy nem tudod finanszírozni magad.

Szóval szerintem kell valamiféle biztonsági háló de nem azoknak akik negyven ötven éves korukra alig tudnak felmutatni néhány évet, mások meg huszonévekig fizettek, aztán meg még jobban lenyomják őket a gödör mélyére.

Ehhez stabil, működőképes, jól szervezett gazdasági élet kéne amitől még egy kicsit távol vagyunk.

Egyébként meg ne ajnározzuk annyira amerikát. Ott se fenékig tejfel az élet. Sokat nem engedhetik meg maguknak hogy fizessék a biztosítást a dokit, egy kiadós kórházi kezelésre a gatyájuk rámegy mert behajtják rajtuk.

Ismerőseim huszonöt év után jöttek haza az államokból mert a nyugdíjuk ott csak hideg vízre elég pedig dolgoztak, fizettek becsülettel. Teljesen meglepődtem amikor elmesélték, hogy pl. a nyugati parti nyugdíjasok közül sokat a határhoz közeli mexikói városokba költöznek és csak azért mennek haza, hogy a nyugdíjukat felvegyék.Ott ölnek az olyan állásokért ahol a munkáltató fizet egészségbiztosítást. Van pár ember akiknek jelzálog van a házán egyéb ingóságán csak mert kórházban volt. Sokan évekig kínlódnak a betegségeikkel mert nem engedhetik meg maguknak az orvost ha belegebednek sem ezért a munkaerő piacra se tudnak érdemben visszatérni.

Obama talán tavaly vagy előtte próbálta bevezettetni az általános tb-t mint nálunk van. Az egész társadalom felhördült hogy nehogy már másokra fizessenek szerintem erre még emlékezhetnek azok akik figyelik a híreket.

Tehát ami azt illeti sem itt sem ott nem akarnak fizetni az emberek. Itt önmagukért ott másért.

Az iskola legalábbis a felsőoktatás fizetős de vannak millióféle ösztöndíjak és ne felejtsük el, hogy rengeteg jótékonysági intézmény van mindenféle partykkal, bálokkal, pénzes szponzorokkal, tagokkal, ahol egy rakás pénzt összehoznak a tehetséges, eszes gyerekek taníttatására, szóval van azért támogatás, ott se lóg mindenki a levegőben. Ha segítesz másokon az megtérül a társadalomnak.

Csak azt kéne már jól megnézni kinek is érdemes segíteni, ki az aki a múltjában is produkált.

2012. jan. 10. 00:02
 12/14 anonim ***** válasza:

Mindenki az ember oldaláról néz a lehetőséget, pedig gazdaságilag lehetetlen.

1, Nincs annyi jövedelem ebben az országban az átlag magya számára hogy magasabb öngondoskodás valósúljon meg.

2, Az állam is működésképtelen lenne.

Mikor értik meg a magyarok, hogy nem lehet egy másik ország gazdaságpolitikáját alkalmazni, miközben a másik ország gazdasági szerkezete, társadalom szerkezete teljesen más mint a mienk!

2012. jan. 10. 10:50
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha elolvastad, éppen ezt írtam én is, jókedves crem0001. Vagyunk néhányan akiknek ez nem lenne gond, az országot nézve viszont lehetetlen.
2012. jan. 10. 12:23
 14/14 anonim ***** válasza:
A jó nem tudom hogy került oda a kedves elé..............
2012. jan. 10. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!