Magyarországra milyen hatással lenne egy ilyen gazdaságpolitika?
Az állam az egykulcsos adó miatt évi 4-500 milliárddal kevesebb adót szed be.
Fokozatosan kivonul az egészségügyből,csökkenti a felsőoktatásban a nem fizetős helyeket,a közlekedésből (BKV) kivonul stb.
Ahhoz,hogy az elképzelésed működjön,sokkal stabilabb és gazdagabb államnak kellene lennie.
22:20
Azért ez egy igen erős csúsztatás, nem gondolod? A vizitdíj a tb-n felül lett bevezetve és jó néhány dolgozó ember gondolhatta azt, hogy ez így igazságtalan... Mert pl. könnyen előfordulhatott volna az az eset (mondjuk ez ma is igaz), hogy dolgozol fizeted a k. nagy tb-t, a vizitdíjat, aztán ha kórházba kerülsz, lehet hogy a Sanyi lesz a szobatársad, aki fél életét a kocsmában töltötte...
Én támogatom a fizetős egészségügyet és felsőoktatást, de nem úgy, hogy a levonnak 50% adót a béremből, aztán a maradék 50%-ból még finanszírozom azt, amiért elvileg adó formájában már fizettem...
"Semmi nem jó nekünk, minden
legyen ingyen"
És mivan a tisztességes adófizetőkkel, akik azért dolgoznak hogy a jövedelmük 15%-át befizessék, és "ingyen" kapjanak mindent?...
Sajnos a magyar emberek nem vevők erre. Egyrészt a magyar pénzügyi szempontból mindig is a pillanatnak élt. Nem érdekli, hogy később többet kell fizetni, csak MOST ne kelljen.
Ehhez jön még az a mentalitás, hogy mindenki külső segítséget vár, 0 öngondoskodás stb...
Rákosinak az volt a baja, hogy 10 millió fasisztából kellett kommunistákat nevelni. Hát, bejött a dolog, ugyanis most 10 millió kommunista van az országban.
Másrészt, amit leírtál, azt nevezzük neoliberális gazdaságnak. Ezzel ki is mondtuk a szitokszót, az ultimate főbűnt, amiért akasztás jár. Innentől kezdve minden érvünk egy vicc a többség szemében stb...
Nagyon ritkán olvasok olyat, aki kritizálja a neoliberális gazdaságot, és ért hozzá. Ezeknek a kritikáknak örülök is. Ez viszont egy elhanyagolható kisebbség.
A túlnyomó többségnek a neoliberális gazdaságpolitika azt jelenti, hogy egy nyugdíjast megvernek a cigányok, a vadkapitalista komcsik(képzavar) 1 forintért adnak el gyárakat, a fiatalok meg drogoznak.
A bank meg gonosz, mert nem szeretetszolgálat. Az ügyintéző átvert, pedig azt hittem, hogy a barátom. A 240% kamatos gyorshitel jó ötletnek tűnt, mert nem tudok számolni, meg amúgy is, aki visszakéri, amit kölcsönadott, az uzsorás stb... A mai magyar szemében ez a neoliberális gazdaság, és még jó 10-15 évnek kell eltelnie, mire egyáltalán esélyes a változtatás.
Jelenleg rohadt nagy állami befolyásról beszélünk(úgy tudom 50-60% között mozog), de gyenge. Pedig pont fordítva kellene, hogy legyen. Persze az 50% állam is működhet- Svédországban, ahol lényegében nincs adócsalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!