18-30 évesek! Ti gondolkoztok azon, hogy elhagyjátok az országot és máshol kerestek munkát?
Már nem, mivel már eldöntöttem. Mo. eléggé reménytelen eset, amíg van Fityisz és Maszop. (Jobbikról nem is beszélve...)
De még ha nem is lennének: a fene akar még évtizedekig szenvedni, mire _talán_ élhető országot építenek itt, ha máshol már most élhetőek a feltételek.
Szóval Mo. olyan, mint a szükség: ha menni kell, hát menni kell...
Több ez már mint gondolkozás.
Már próbálkozok, keresgélek, papírjaimat fordíttatom, stb.
Minimális reményt látok itt arra, hogy az elkövetkező 10-15 (akár 20) évben érdemi és jelentős változás menjen végbe a gazdaság, az emberek jóléte, a politika, a közállapotok, stb stb terén. És ez független attól hogy most épp a mszp, fidesz vagy jobbik dirigál.
F/32
Én erősen gondolkozom rajta.
22/L
Ha a barátom is úgy gondolná, akkor mennék most rögtön. Kint piacképes a diplomám, itthon még takarítani se vagyok jó.
Ő is kint a tízszeresét megkereshetné a diplomájával, viszont legalább kapott Mo-n munkát...
A család és a barátok amik idekötnek, bár már egyre több barátom van Angliában, Németországban, Ausztriában, páran Amerikába is elmentek...
26L
Igen,gondolkodom rajta. Rossz lesz itt hagyni a családomat,de ha a magam lábára szeretnék állni,akkor menni kell.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!