Ha azt mondom Orbán Viktor, mi jut eszedbe?
"Magyarország miniszterelnöke, mégpedig az eddigi legjobb."
Kolopele, mitől lenne az eddigi legjobb?
Nekem emberileg sohasem volt szimpatikus, de az 1998-2002 közötti kormányzásának valóban voltak pozitív vonásai, eredményei, ezt elismerem.
A mostani Orbán viszont egyszerűen egy kiégett, kiüresedett, az önmaga tévedhetetlenségéről és nagyszerűségéről szőtt álmaiba belezavarodott ember. Veszélyes, amit az országgal tesz.
Ja, és valaha tényleg jó politikusnak számított, kitűnő taktikai érzékkel. Mára már ez a képessége is elveszett, képtelen felmérni a valóságot, csak megy előre ész nélkül, amíg neki nem csattan a falaknak. Döbbenetes és rémületes látni egy ember ilyen mértékű leépülését. Pláne, hogy a mi bőrünkre megy ki a játék.
És ami még félelmetesebb: a Fidesz egy az egyben Orbánra van felépítve, még csak nem is látszik egy második vonal, egy másik miniszterelnök-jelölt a párton belül, akik Orbán és mostani alvezérei helyére léphetnének.
kolopele válasza:
"Nem csak a kisemberek pénze az kérdező, hanem az olyanoké mint én meg a gyáram. Több mint 30 millió csak a havi adónk, a járulékokról és egyéb költségekről nem is beszélve."
Csak belőled nincs 8-9 millió Magyarországon ,de kisemberből igen..
" Joggal mondhatnám azt hogy a mi pénzünket hová költik, de nem teszem."
Miért nem?
"Épülnek autópályák, próbálják az elgazosodott területeket közmunkásokkal szebbé tenni(habár nem sok sikerrel, mert a munkájukat látva az jött le nekem hogy egy csinálja kettő meg nézi mikor lesz kész), miközben a sok munkanélkülit, szociális segélyeket is ebből fizetik."
30 ezerért senki nem fog a munkában megszakadni különben is ez jó balkáni hagymoány...
"Nos, én inkább ezekre sajnálom (nem véletlen hogy jelentősebb összegekkel támogatok például gyerek kórházakat),"
Ez nagyon szép meg jó de a téma szempontjából irreleváns.
"nem pedig arra hogy változtatnak néha az ország arculatán. Egyébként meg nem olyan nagy pénzek ezek, pár millió nem oldaná meg a gazdaságunkat úgysem".
Ja ,ja Magyar Köztársaságról Magyarországra átnevezni az országot nagyon fontos volt majdnem annyira min a lágymányosi híd átnevezése...Valahogy bár költünk rá az arculat nemigazán javulgat...
"Azt viszont ugye te sem akarnád hogy egy turista csak azért ne jöjjön legközelebb hozzánk mert nincs kivilágítva a parlament, holott lehet hogy csak ezért jött látogatóba?"
tudod ,csak ezért nem igazán szoktak kijönni...Mellesleg a Parlament nincs fényes nappal kivilágítva és a turisták nagy része nem este érkezik....
A mol részvények vásárlására rátérve amikor Bajnai próbálta 80 milliárddal olcsóbban megvenni akkor miért
ért fel a Fidesznek egy hazaárulással?Véleményem szerint felesleges volt nem származik belőle semmi hasznunk a
kapcsolatok ápolására szerintem van olcsóbb mód is...
Az egykulcsosról:
Magyarország nem áll úgy hogy 400-500 milliárdot eltapsoljon.A jobban keresők[köztük én is] nem költöttek többet vagy alapítottak/bővítettek vállalkozást...
Vagy elmentek nyaralni belőle valahova,vagy elspájzolták
vagy vettek belőle új autót új házat/villát stb..
Míg a kisember akiből elég sok van itt Magyarországon
az a 10 ezer forint is igen sokat számít és esetleg a szlovák tej helyett magyart venne mert telik rá.
Ehelyett most jóval kevesebbet kap így valahonnan el kell vonnia ...Míg ha tegyük fel egy többkulcsos adórendszernek hála 200 ezerre kevesebbet kapnál kézhez ,miben változtatná meg az életed?Mígha egy minimálbére kapna +10 ezer forintot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!