Ha azt mondom Orbán Viktor, mi jut eszedbe?
"Magyarország miniszterelnöke, mégpedig az eddigi legjobb."
Jézus... Ugye nem közveszélyes?
Na igen, az adócsökkentés. Amikor a haza még ellenzékben volt, és a nap sem sütött úgy, mint ma :)
Kolopele. Amiket elértél az életbe -leírásod alapján, én meg elhiszem, mert miért hazudnál, főleg ilyen folytonosan - én becsülöm és gratulálok hozzá.
De ettől független nagy baromságokat írsz... Egyelőre nem látjuk mit akar Orbán? Egyelőre ő se látja. Egyik héten IMF elleni szabadságharcos,másik héten meg kéne pár forint... Egyik héten az EVA létszükséglet,másik héten: szüntessük meg. Egyik héten megvédjük nyugdíjukat, másik napon elvesszük.
Ha leváltják a Fideszt akkor államcsőd lesz? Jesszusom.. Vezető közgazdászok és szakvélemények mondják azt hogyha így folytatjuk akkor lesz államcsőd... Milyen perspektívákat látsz? Hiába lennének hosszú távon előnyeink ha rövid távon csődbe jutunk és nem éljük meg az előnyöket..
Fentről könnyü mondani hogy most kicsit szorítani kell idelenn a gatyaszáron.. Mert ha teszem azt neked 10 ezerrel kevesebb a havi profitod, akkor nem fogsz minden forintot átcsoportosítani. Ha édesanyámnak - aki az államnak dolgozik 16 éve, elég keményen, nem egyszer este 7kor hazaérve - 10 ezerrel csökkenne a fizetése máris számolnánk hogy akkor honnan vegyünk el..
Épp ezért nem a felső rétegnek kéne kedvezni hanem az alsónak. Teljesen nonszensz hogy válság közepén a felső tízezernek csökken az adója, és az alsók fizetése csökken.. Amikor válság előtt is sokak forintpontosan kiszámolták a hónapjukat, most még tölük vegyenek el ? Ez sehol se gazdaságélénkítő. Ennyit még én is konyítok hozzá. Ha Orbán így folytatja államcsődbe viszi az országot.
01:50 Kolopele
"Nem lehet most adókat csökkenteni."
Ezt én (mint laikus) tudtam 2010-ben is. Viktor (és kiváló közgazdászai) miért nem? Talán, mert nyerni szeretett(ek) volna?
"Az egykulcsos adó mondjuk elég szép csökkentés volt, csak ez sem tetszett mindenkinek."
Meg óriási lyuk a költségvetésben, amit be kell hajtani valakin.
"A kisembereknek még várniuk kell a jobb életre, de az is el fog jönni."
A példamutatással a kisember is könnyebben elfogadja a sorsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!