Miért kérkedik pökhendi és kirekesztő módon a magyarságával sok német, szláv és más, nem magyar vezetéknevű ember?
Figyelt kérdés
2012. jan. 5. 20:01
21/44 mustafa33 válasza:
Az én valódi nevem ősi székely név, ma leginkább Zalában fordul elő. De a világban perzsiában a leggyakoribb és Törökországban de Nigériában is sokat hívnak így. Értelme csak a hun szótár szerint van. Akkor most megengeditek hogy még magyar legyek?
22/44 anonim válasza:
De a vezetéknév az apától örölődik, és lehet hogy pl. az édesanyád nem volt magyar.
23/44 mustafa33 válasza:
Anyám őseire a XIII. századig van adat, magyar. 1262 ben előfordul egy orosz, 1890ben egy német.
24/44 mustafa33 válasza:
Sajnos 5000 éves családfám nincs. Pedig azoknak jó (most).
25/44 anonim válasza:
Na tessék, arról az oroszról, és németről beszélek. Amúgy milyen a szemed színe, és milyen magas vagy?
26/44 anonim válasza:
A magyar talán az egyik legkevertebb nép a világon. Tegyük fel hogy mind a 10millió magyarul beszélő és Magyarországon született ember 1 ember lenne. Ebben az egy emberben jó ha 0,5% honfoglalás kori magyar vér lenne. Bennem is van német, orosz, szlovák, horvát.(úgy tudom, hogy több is van, de ennyi jut hirtelen eszembe) Számomra, akinek magyar az anyanyelve az magyar.
27/44 anonim válasza:
"Miért kérkedik pökhendi és kirekesztő módon a magyarságával sok német, szláv és más, nem magyar vezetéknevű ember?
"
mert tahó
Gondoltam, hogy a Jobbikos prominensekre vonatkozik a kérdésed.
28/44 anonim válasza:
ma 22:55
Ez hülyeség!
Ugyanis a 18.században a francia lakosságnak csak az 50 százalékát tették ki frankok... És gondolj bele, azóta ez is mennyire felhigulhatott, a sok bevándorló miatt. Nekik sikerült a kissebbségeket beolvasztani, és ezért is van még egyben az országuk, nem ugy mint nálunk. Amúgy az amerikaiak a legkevertebbek.
29/44 A kérdező kommentje:
Szerintem Magyarország megújhodásának legfontosabb rekvizituma immár egy egészségesebb nemzettudat kialakítása lenne.
2012. jan. 9. 06:48
30/44 anonim válasza:
ma 06:48
Igen, csak ezt sokan ellenzik, pl itt a gyk.hu-n is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!