Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kérkedik pökhendi és...

Miért kérkedik pökhendi és kirekesztő módon a magyarságával sok német, szláv és más, nem magyar vezetéknevű ember?

Figyelt kérdés
2012. jan. 5. 20:01
1 2 3 4 5
 11/44 anonim válasza:
Nekem német eredetű a vezetéknevem, de már a dédszüleim is magyarok voltak, itt születtek, éltek, haltak, ezért úgy érzem, igenis magyar vagyok. Manapság már szinte nincs olyan ember, akinek a felmenői között csak és kizárólag magyar származásúak vannak. Attól, hogy valakinek magyar a vezetékneve, női ágról még lehet benne sváb, német vagy akármilyen vér.
2012. jan. 7. 16:27
 12/44 anonim ***** válasza:
91%

Ha valaki kérkedik pökhendi módon az irritáló attól függetlenül ,hogy mivel.

Más:Ha jobban megnézed nemzetünk nagyjait a 19.,20. században kissebségben vannak köztük a magyar nevű és származású echte magyarok.

De tudod mit; sose azt nézd ki mit mond hanenm azt ,hogy ki mit tesz.

Annál ,hogy ki minek vallja magát sokkal fontosabb szempont minek és milyennek tartja őt a környezete.

Magyarnak lenni nem egy rendkivüli kiváltságos túlzott büszkeségre okot adó dolog. Nem származik belőle konkrét előnyöd Magyarországon sem ,a nyelvismereten kívül.Más szomszéd országokban ,hátrányt jelent.Mégis vannak még mindig nagyon sokan akik mindennek és a magyarok egy egyszerűbb rétegének zsíroskenyérféltő elutasító viselkedése ellenére vállaják és kitartanak hűen magyarságuk mellet!

Na erre már lehet joggal büszkének lenni.

2012. jan. 7. 17:04
 13/44 anonim ***** válasza:
91%

A kérdés megfogalmazása önmagában kirekesztő.

De nézzük először a magyar jog- és társadalmi szokásokat. Az utód nevét általában az apjától örökli. Ha a szülők egyike magyar, másika szláv, akkor - elvileg, és tiszta esetben, ami nem létezik - az utód 50%-ban magyar, 50%-ban szláv. Aneve alapján 100%-ban egyik, vagy másik. Ki és milyen alapon veszi a bátorságot, hogy ezt minősítse? És ez volt az egyszerű eset. Ha a fenti helyzetet általánosítva tekintjük, nem létezhet olyan adatnyilvántartás, amely a helyzetet képes lenne követni. Többnyire az adott személy saját magáról is legfeljebb két generációt képes megítélni. És ha már korábban mondjuk 99 százalékban német-szláv-zsidó-román-francia, de a nagyapja magyar volt, akkor a magyar nevével csak kb. 3-4%-ban lesz magyar.

Tudományos kutatások szerint ma Magyarország lakosságából - amennyiben magyaroknak mondjuk a Levédiából érkező azonos népességet értjük - semmiféle eszközzel nem állapítható meg keveredésének mértéke. Vannak valószínűségek, de biztos állítás nincs. Annyit lehet állítani, hogy legalább 80-90%-ban magyarnak legfeljebb a lakosság 4-5%-á vallhatja magát. A többi erősebben keveredett. (ne felejtsük el, hogy egy besenyő, vagy kun nagyobb eltérés a magyartól, mint a szláv. Pedig ma Magyarországon országrészek vannak, ahol magukat - lélekben - színmagyarnak valló emberek valójában kunok)

Ezek után mindenki maga ítélje meg, szükségesnek tartja-e a kérdésre érdemben válaszolni.

2012. jan. 7. 17:25
 14/44 anonim ***** válasza:

Szerintem meg egy keveréknép vagyunk, a (hungarista) történelemtanárom is úgy tanította, hogy mi voltunk Európa olvasztótégelye.

Az őseink mongoloid vonásokkal érkeztek a Kárpát-medencébe. 1100 éves itt létünk alatt keveredtünk szláv népekkel, germánokkal, több ázsiai eredetű népcsoporttal... és az ázsiai testfelépítésünk, karakterünk és elkopott.

Én például

2/8 részben nemesi magyar

4/8 részben sváb

1/8 részben horvát

1/8 részben szerb vagyok

és mégis teljesen magyarnak érzem magam. (Onnan tudom, hogy kutattam a családfámat.)

2012. jan. 7. 18:25
 15/44 A kérdező kommentje:
Sokan több, nagyon okos dolgot leírtatok. A kérdésem arra vonatkozik, hogy pl. a Jobbikban és hátországában mire verik a nyálukat a Lenhardt, Novák, Dörner, Bayer, Gaudi-Nagy, Csurka, (Vona?), stb. vezetéknevű emberek.
2012. jan. 7. 19:03
 16/44 anonim ***** válasza:
92%

"Pedig aki eredeti magyar-típust akar látni, menjen Iránba vagy Törökországba."

Hah???? A törökök és a perzsák magyarok? Ezt nem is tudtam. :P Mert a finnugor elmélet magyarellenes, mert azt mondta a kurutyinfó.

Kérdezőnek: Vonát eredetileg Zázrivecz Gábornak hívták, de az egyik dédnagyapja tiszteletére felvette a családnevét. És ez az ember becsmérelte Szlovákiát, hogy annak "nincs történelme" meg nem eléggé öreg.

2012. jan. 7. 19:20
 17/44 A kérdező kommentje:

Előzőnek:

Igazad van, de a wiki szerint származásilag Vona a neve.

2012. jan. 7. 19:30
 18/44 anonim ***** válasza:
47%
Már nincs olyan ember Magyarországon aki vérszerinti magyar lenne... Akinek meg mégis magyar a neve, annak valószínüleg valamelyik "őse" magyarosította, mert ugye az engedélyezve van. A cigányok sem magyarok, még is magyar a vezetéknevük. Lakatos, Órsós, Kolompár. A magyar nevek álltalában foglalkozás nevek, amiket bárki felvehet. Nem a vérszerinti rokonságot, hanem kultúrális örökséget kell nézni amit ránk hagytak, elvégre minden ember, (és állat is) rokona egymásnak.
2012. jan. 7. 21:10
 19/44 mustafa33 ***** válasza:
61%

16-ik, nézd meg például az égi TVkben hogy néznek ki a török falusiak (de az nagyon kenerék) vagy a ujgur paraszt, vagy a perzsa falusi és nézd meg a te falud kocsmájában az embereket. Csodálkozni fogsz milyen kevés a különbség. De ha a némettel vagy franciával hasonlítod össze a falud népét nagy lesz a különbség. A finnekről nem is beszélve. Nem a tudományos elméletekről van szó.

A vezetéknevek pedig... a Szlovák Nemzeti Párt hemzseg a magyar nevektől, pedig ott ahová valók (Árva, Liptó, Trencsén) még magyart nem láttak.

2012. jan. 7. 23:20
 20/44 mustafa33 ***** válasza:
48%

A cigány hazamegy kopaszon. Kérdezi az apja, miért kopasz? Mert beáltam szkinhednek. Erre kap egy nagy pofont. Gondolja: még csak egy órája vagyok szkinhed, de máris utálom a cigányokat.

Így is lehet Lakatos nevű gárdista.

2012. jan. 7. 23:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!