Szeretitek a székelyeket?
Én elég sok székelyt ismerek.Valóban összetartók,és azok,akik falvakból származnak,megőrizték a magyar nyelvüket,érdekes ( nem találok rá jobb kifejezést) a szókincsük.Olvassatok el egy Nyírő,vagy Tömörkény művet.Ezek a falvak már Trianon előtt is eléggé elzárt,szegény falvak voltak,tehát a lakosok egymásra voltak utalva.Ez a román uralom alatt még nagyobb összetartásra késztette őket.
Azok viszont,akik nagyvárosokból származtak,semmivel sem különbek,mint az anyaországban élő magyarok.Köztük is vam törtető,rosszindulatú stb.Gondoljatok csak arra,hogy az Erdélyben élő magyarok sem egységesek,két pártra szakadtak és OV még szítja is a hangulatot( Vagyis nem összetartók,pedig az érdekeik ezt diktálnák).
Én minden tisztességes embert tisztelek és becsülök,függetlenül attól,hogy székely vagy sem.( Mellesleg a cigányok is legalább annyira összetartók)
13:35-ös vagyok!
Miért pontoztatok le? volt egy kérdés, válaszoltam rá őszintén és nem bántottam senkit!
Miért kéne egy népcsoportot fényeznem, ha egyszer nem ismerem őket közelebbről? vagy ez kötelező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!