Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek ki nyeri a 2014-es...

Szerintetek ki nyeri a 2014-es választásokat? Továbbá befolyásolja-e az új választási törvény az eredményt?

Figyelt kérdés

Azt is ideírharjátok, hogy a győztes párt szerez-e abszolút többséget és ha nem kivel alakít korményt...

Kiváncsi vagyok a véleményeitekre... :)

2012. jan. 3. 14:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem nem lesznek választások. :) (vagy inkább :( )
2012. jan. 3. 15:30
 12/25 anonim ***** válasza:
Szerintem a Fidesz!A Jobbik erősödik majd kb 5%-ot,meg az Lmp is ,a DK meg az Mszp közül szerintem Gyurcsányék több szavazatot fognak szerezni!Persze ha lesznek választások, meg lesz még addig Magyarország!
2012. jan. 3. 16:06
 13/25 anonim ***** válasza:
Valaki mondta, hogy a választási törvény nem befolyásolja az esélyeket. Hát bizony tévedett. Nem is kicsit. Szerintem marad a fidesz 2018-ig. Utána remélem lesz egy másik normális kormányképes erő, aki leváltja.
2012. jan. 3. 17:03
 14/25 anonim ***** válasza:
Szerintem ez jelenleg eléggé beláthatatlan. Az biztos, hogy a jelenlegi választási rendszer a Fidesz malmára hajtja a vizet. Viszont sok olyan faktor van, ami módosíthatja a következő választás kimenetelét. Pl. államcsőd bekövetkezése/be nem következése, további kormányzati lépések, stb.
2012. jan. 3. 17:29
 15/25 anonim ***** válasza:

3 lehetséges esetet tudok elképzelni.

1.: FIDESZ győzelem akár 100%-osan is, mivel sok a magyar "földbe dugja a fejét" és az elmúlt kormányzások miatt, nem fog részt venni a szavazáson, így az a minimális voksoló, aki részt fog venni, az a FIDESZ-t fogja választani. Ha nem akarjuk ennek bekövetkezésének, muszáj lesz szavazni minél több embernek, pláne ha elege van a FIDESZ hazug és ígérgető politikájából.

2. Jobbik vagy koalíciós győzelem. Abban az esetben ha az átlag és minimálbér keresetű emberek részt vesznek a szavazáson, így a FIDESZ még parlamenti párt sem lesz.

3. 2012-es választás Jobbik győzelemmel. Jelen esetben nagy esély van erre, mivel egy mai újságcikket olvasva az EU valószínűleg durva szankciókat fog bevezetni ha a kormány nem mond le. Ezek a szankciók nagyon brutális ellehetetlenítést fog okozni és komoly válságot. Az EU-ban 2-szor fog ez így megtörténni, mert anno Ausztriával tették meg, mikor ott egy szélsőséges náci párt távozását akarták, mert nagyon rossz intézkedései voltak(de közel sem ilyen rossz mint itt). Ha a szankciók ellenére nem fog a kormány lemondani, akkor már Magyarország sem lesz.

2012. jan. 3. 17:38
 16/25 anonim ***** válasza:

""A Jobbik nyeri... -> wishful thinking. 2010-ben is ugyanez volt a szövegetek :)"

2010ben még nem is ismertem a Jobbikot. Ne ferdíts!"

Nem azt mondja hogy te, hanem azt hogy ti jobbikosok.

2012. jan. 3. 17:43
 17/25 anonim ***** válasza:
55%
Remélem nem a Jobbik és nem a Fidesz. Onnantól nem érdekel, Gyurcsány is angyal volt Orbánhoz képest!
2012. jan. 3. 18:08
 18/25 anonim válasza:
na ha a jobbik nyerné, eláshatnánk magunkat,,,még annyi pénzünk sem lenne, mint eddig volt...kilépnének az unióból, holott az pénzel minket, amúgy még itt sem tartanánk...egyébként meg egyik párt se nyerjen, mind elárulta már az országot és embereket!! cicilekből egy szakértői gárda!! az lenne az igazi
2012. márc. 29. 23:59
 19/25 anonim válasza:
-c+v
2012. márc. 30. 00:00
 20/25 anonim ***** válasza:
A fidesz,elkészülhettek már a szavazat számláló szoftverek.
2012. márc. 30. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!