Szerintetek ki nyeri a 2014-es választásokat? Továbbá befolyásolja-e az új választási törvény az eredményt?
Azt is ideírharjátok, hogy a győztes párt szerez-e abszolút többséget és ha nem kivel alakít korményt...
Kiváncsi vagyok a véleményeitekre... :)
Szerintem a Fidesz szerzi majd a legtöbb szavazatot, de nem lesz meg az abszolút többségük. A második legerősebb pár a Jobbik lesz, mely csak pár százalékkal marad el Orbánéktól. Az MSZP, LMP és DK nagyjából ugyan olyan arányban kapja majd a szavazatokat, olyan 6-10% körül egyenként.
Jó kis politikai válság lesz, hiszen az utolsó háromnak nem lesz meg az abszolút többsége a kormányzáshoz, a Jobbikkal meg nem fognak össze.
"1441: Fideszes vagy pesszimista vagy?"
Szerintem lényegtelen, mert a kérdés nem ez :)
A Fidesz fog nyerni, mert nincs ellenfele. Az MSZP-re nem fognak szavazni, a Jobbik pedig szépen lejáratta magát az elmúlt két évben a harmatgyenge politizálással. Az LMP fogja szorongatni a Fideszt, mert még mindig mérsékeltebb párt, mint a Jobbik, és így közelebb áll a többséghez.
"Most" lenne a legnagyobb esélye az előretörésre egy friss baloldali pártnak, új arcokkal, akiket nem lehet a régi baloldalhoz kötni.
"A Jobbik nyeri... -> wishful thinking. 2010-ben is ugyanez volt a szövegetek :)"
2010ben még nem is ismertem a Jobbikot. Ne ferdíts!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!