Mi történne akkor ha holnap levinnék az ÁFÁ-t 15%-ra, az SZJA-t 20%-ra, az üzemanyagot 100 Ft-al és a rezsiket 30%-al?
"Itt mindenek előtt a reálgazdaságot kéne elindítani (kedves kérdező remélem tudja miről beszélek). "
Nagyjából én is ennek elmagyarázásra tépem a klaviatúrám. :)
"Itt mindenek előtt a reálgazdaságot kéne elindítani (kedves kérdező remélem tudja miről beszélek). "
És épp azt próbálom kifejteni, hogy erre pedig csak a kérdező által felvázolt nagyarányú adócsökkentéssel lenne mód.
Azta qrva. :D
Tapasztalatból? Milyen tapasztalatról beszélsz? Közvetlen környezetedet akarod rávetíteni makro szintre? Te jó Isten...
Persze, biztosan mind dilettáns, alapvető politikai, gazdasági és jogi dolgokkal nem vagy tisztában.
Írjál már légyszíves egy költségvetési törvényt, ami kb. hónapokig több száz matematikus, közgazdász készít. Biztosan mindent tudsz. :D
Annyira imádom az ilyen 8 általánossal rendelkező gyakorikérdések huszárokat, akik azt hiszik tényleg mindent tudnak, mert 2 éve olvassák a kurucinfot és a barikádot. Gratulálok. :))
Kár hogy ennyi tökkelütött hülye vagy Magyarországon, sajnos tényleg ezért vagyunk itt.
eddig létezett a kocsmapolitikus szó, most pedig már létrejött szerintem a gyikközgazdász...
Ugyanekkor, ugyanaz a lakosság vállakozásokat indítana, már rögtön az első hónapban, hogy ezzel fedezni tudja a megnövekedett keresletet amit az import már nem lenne képes fedezni....
ha valakinek eddig 78 volt a fizetése, kézhez kapott mondjuk 65öt...ez ugyanitt maradna hiába csökkentenék az rezsit, vagy az üzemanyagot.. egyszerűen nem lenne ennyire szűkös ez a 65 ezer forint, tételezzük fel hogy a boltosok "jó fejek" és az áfacsökkentés miatt arányosan olcsóbban adják a termékeiket (és nem próbálják ugyanazt az árszintet, nagyobb árréssel fenntartani) Ergo ami eddig 100 forint votl, az most 60 lesz, ami eddig 1000 volt az most 600 lesz.. A rezsi mértéke teljesen vltozó, de egy minimálbéresnél, tételezzük fel hogy akkora lakásba van ahol az átlag rezsi 25-30 ezer forint.. ez csökken a harmadával, tehát csak 20 ezer forint lez.. Tehát marad neki 45 ezer forintja elköltendő.. Egy két fős család kb 30 ezer forintot költ kajára (ez elég minimalista számolás) ez csökkenne az áfa csökkenése miatt 40%al.. tehát csak 18 000et költenének.. Marad a zsebükben 27 ezer forint kb..Tegyük fel hogy nincs autójuk.(és nem költenek benzinre)És még tekintsünk el sok más költségtől. Ebből fognak vállalkozást indítani? Vagy inkább minőségibb ételeket vesznek, kicsit többször esznek húst, vesznek a régi rossz tévé helyett egy újat, vagy a gyereknek jobb karácsonyi ajándékot vesznek, vagy kifizetik az elmarad számlákat, esetleg a régóta magára várató javításokat megcsinálják?
Nem havi 27 ezres pluszból fognak vállalkozás indítani.. Vállalkozásnak elég sok költsége van.. Ha egész évben félretennék azt a 27 ezres pluszt, akkor lenne sacc per kb 300-320 ezer forintjuk.. ez is még kicsi kezdő tőkének ahhoz hogy egy stabil vállalkozást indítsanak. Stabilt, és olyat amire van kereslet. Mert nagyon jó lenne ha hirtelen mindenki nyitna egy zöldségest a garázsban (mert ennyiből az kivitelezhető már talán) csak éppen csődbe is mennének mert egy utcába 4 zöldséges lenne..
ezt meg a feketemunka felszámolásához ajánlom mint irodalom, bár tudom hogy neked a közgazdászok és szakemberek hozzánemértő dilettánsok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!