Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi történne akkor ha holnap...

Mi történne akkor ha holnap levinnék az ÁFÁ-t 15%-ra, az SZJA-t 20%-ra, az üzemanyagot 100 Ft-al és a rezsiket 30%-al?

Figyelt kérdés
Nem az ilyen mikro-makro sz@rokra vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy beindulna e valami az országban...mondjuk gazdaságilag...és lassú víz partot mos alapon az állam is jól járna e..?
2012. jan. 1. 23:39
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

"Miért is lennének képesek munkahelyeket teremteni azok akik eddig minimálbérből éltek?"

Cseszdmeg Bumbi! Te melyik országban élsz? Nálunk ugyanis a magánkézben lévő termelőeszközök, termőföldek stb jó ha tíz százaléka van kihasználva. A hazai gazdaság teljesen áll. A gyárak vegetálnak, mi meg nézünk ki a fejünkből és el sem indulunk egyenlőre. Itt csak a közvetlen környezetemben legalább harminc olyan személyt ismerek aki azonnal indulna, ha lenne értelme. Kőművest hármat. asztalost négyet, varrónőt, boltost stb, stb.. mindenki csak vár.

2012. jan. 2. 01:41
 22/39 anonim ***** válasza:

"Mondom olvass közgáz könyveket, akkor talán okosabb leszel tőle."

Arra neked lesz szükséged, én már tudok mindent amit ember tudhat.

2012. jan. 2. 01:43
 23/39 anonim ***** válasza:
36%

"Jelenleg a kormánynak brutál nagy szakapparátusa van, tele gazdasági szakemberrel. "

Csak egyetlen dolog kerülte el a figyelmed. Hogy mind dilettáns.

2012. jan. 2. 01:45
 24/39 anonim ***** válasza:
Egyébként amit leírtam azt nem hasraütés szerűen írtam, hanem tapasztalatból. A közvetlen környezetemben lejátszódó folyamatokból. És most hiába kezdesz el mikrózni meg makrózni és majd erőteljesen bizonygatod, hogy márpedig nagyban nem működne, tévedsz. Azt meg, hogy a könyveid feldughatod, már számtalan közgazdász elmélete bizonyította.
2012. jan. 2. 01:49
 25/39 anonim ***** válasza:

Egyébként az elméleted tényleg jó lenne, közgazdász szemszögből. Épp csak Magyarországra nem igaz. Itt jelenleg olyan állapotok uralkodnak amire szerintem máshol nem is volt példa. Sehol nem divat a hazai gazdaságot nyomni el az importtal szemben, és nem divat elkövetni gazdasági öngyilkosságok sorát, csak azért hogy némi csúszópénz hulljon a zsebekbe. Egyik ország kormánya sem volt még annyira ostoba, hogy saját maga alatt vágjon ki minden fát pillanatnyi haszonért, mert tudják azt, hogy hosszú távon ez bizony öngyilkosság.

És akkor kérdem én: Ez a te szakértői apparátusod? Szerintem menj aludni, mert te még ezeknél is "szakértőbb" vagy.

2012. jan. 2. 01:58
 26/39 anonim ***** válasza:

Erre is szeretné reagálni:

"Ja, de mivel radikális csökkentés lenne minden téren radikálisan csökkennének a befizetett adók is. Ezáltal hiába duplázódik meg az adófizetők száma, ha kétszer kevesebb adót fizetnének mint korábban."

Ugyanabba a hibába estél te is. Épp csak a helyi sajátosságokat felejtetted ki a számításodból. Az adófizetők száma jó nőjön csak duplájára.(szerintem többel nőne) De a jelenleg még adófizetők is egyben adócsalók. Ha ma Magyarországon mindenki befizetne minden adót, amelyet a jelenlegi előírások szerint be kellene és nem minimálbérrel jelentenék be a dolgozót stb, akkor már nem is lennének adófizetők, mert ők is rég bezártak volna.

Ezzel most azt akarom mondani, hogy nem csak az adófizetők száma nőne, hanem az annak előtte is adózók által befizetett adók mértéke. Ugyanakkor a kiadások csökkennének. Nem csak a munkanélküli és szociális segélyezés minimalizálásával, hanem itt vannak még a jelenlegi közmunkaprogramok is. Melyek ugye semmilyen hasznot nem termelnek, igaz ugyan, hogy szép országunk lesz ha sokat gereblyézünk, de ez nem jelent bevételt. Értem én, hogy az ilyen segélyezések és közmunkaprogramok elenyésző tételek egy ország gazdaságában. De ez egy olyan országra is igaz aminek gazdasága sincs? :D

Helyi sajátosságok igazolása:

Nézzük ellenpéldaként a Német gazdaságot, melyet szerintem mindannyian erősnek, stabilnak és termelékenynek tartotok. Ott egy adócsökkentés (mivel a gazdaság csúcson jár) valóban bevételcsökkenést okoz.

Nálunk, és ezt most két részre bontanám:

1.Mariska néni vár arra, hogy egyszer pénze legyen, hogy megvehesse Márton bácsi csikóbőr kulacsát. Márton bácsi vár arra, hogy egyszer pénze legyen, hogy megvehesse Mariskanéni szép hímzett terítőjét.

2.Mariska néni vár arra, hogy egyszer fonalat tudjon venni hímzéshez. Márton Bácsi vár arra, hogy egyszer csikóbőrt tudjon venni kulacskészítéshez.

Ha valaki ennyiből sem érti meg, hogy mi itt a gond, és hogy a közgazdaság alapvető szabályai miért nem működnek hazánkban, illetve miért épp ellenkezőleg működnek bizonyos esetekben, az már tényleg nagyon nagy "szakértő".

2012. jan. 2. 02:22
 27/39 anonim ***** válasza:
És sajnos ezzel a sok "szakértővel" épp az a probléma, és ez különösen igaz a kormányon lévőkre, hogy a többi szakértő által megírt könyvekből tanultak és azon ismereteik alapján próbálnak gondolkodni. Épp ezek és az őket megelőző "szakértők" voltak azok akik a hazai gazdaságot úgy "megszakértették", hogy a jelenlegi helyzet előállt.
2012. jan. 2. 02:29
 28/39 anonim ***** válasza:

"Éppen mindenhonnan pénzt vonnak el, adókat emelnek, nyugdíjat államosítanak, csak hogy ne dőljön be a gazdaság. szerinted az általad vázolt lépesek generálta hiány mit okoz az államháztartásban?"

Többletet. De nem szerintem, hanem hanem a gazdaság működése szerint.

2012. jan. 2. 02:39
 29/39 anonim ***** válasza:

Gyerekek!

Itt mindenek előtt a reálgazdaságot kéne elindítani (kedves kérdező remélem tudja miről beszélek).

Be kell indítani a termelést mert ha nincs termelés nincs áru nincs kereskedelem nincs bevétel és NINCS PÉNZ! És ameddig nincs reálgazdaság addig NINCS PÉNZ! És addig a pénzt az emberektől kell elvenni. Addig adócsökkentés nincs amíg nincs reálgazdaság nincs termelés.

DE. Ahhoz, hogy beinduljon a termelés ahhoz PÉNZ KELL! Vagyis mi a következtetés? A termelést a reálgazdaságot az adófizetők pénzén kell beindítani. És ha elkezdünk adót csökkenteni akkor erre az életbe nem lesz pénz csak hitelből. Az államdósság így is elönt bennünket, úgyhogy hitel köszönjük nem kell. De ha az adóbevételt arra használjuk fel, hogy beindítsuk a termelést vagyis állami támogatással létrehozunk gyárakat, mezőgazdasági-ipari vállalatokat stb és először is sikerül az országon belül elérni azt, hogy legyen magyar áru a polcokon a már jó. Aztán mehet az export neki. És EZ FOG munkahelyeket teremteni Magyarországon és ez fog bevételt hozni a magyar embereknek nem az, ha most ész nélkül adót csökkentünk és a termelés nélküli országban még pénz nélkül is marad az állam.

Aztán ha már van valami amit előállítunk és amire támaszkodhatunk és van belőle bevétel, akkor lehet, hogy a kormány megteheti azt, hogy adót csökkent, de azt sem egyik napról a másikra ilyen radikálisan, hanem szépen lassan fokozatosan.

Mert ma Magyarországon se gyár se vállalat nincs mert eladták vagy felrobbantották mindet. Ha most hirtelen nagy adócsökkentés lenne és ahogy itt néhány észlény gondolja, hogy az emberek csak úgy rohannának dolgozni akkor se tudna mind menni max. csak valami multihoz mehetnének ami talán adózik itt valami keveset de a többi pénzt kiviszi a sz országból. Ma magyar gyárba magyar cégbe magyar vállalathoz nem nagyon tudsz menni mert nem nagyon van hova előbb létre kell hozni őket. Ezzel kapcsolatban amúgy vannak biztató jelek.

A másik pedig az államadósság. Azt is jelenleg az adóból törleszti az állam. Sajnos jobban örülnék ha nem dobnánk ki így az ablakon a pénzt de muszáj törleszteni.

A harmadik pedig az hogy Fideszéknél is van egy-két korrupt elvtárs aki mindent hátráltat (Pintérrel az élen).

Ha valamit kifelejtettem volna majd még leírom...

2012. jan. 2. 02:44
 30/39 anonim ***** válasza:

Erre azért még rávarrok pár mondatot:)

"Igen, lehet, hogy néhány eddigi munkanélküli munkába állna de az nem növeli a többszörösére az adófizetők számát."

Nézd, és nem javaslom a segélyek összegének csökkentését, mivel azt már nincs hová, de (itt a kérdező által azért nem kis tehercsökkentések lettek ám felvázolva) gondolom te is érted, hogy a segélyek és a bérek közt azért ez óriási szakadékot produkálna. Ha mondjuk egy autószerelő a munkájával képes lenne havi 200-300 ezer forintot keresni, (és ugye megbeszéltük, hogy a kereslet is élénkülne, tehát munka is lenne) akkor szerinted is inkább ülne otthon havi 28.500-ért?

Én majdnem biztos vagyok benne -és ezt az első oldalon Jobbikozó és kurucinfózó köcsögnek is írom (bár nem szoktam olvasni)-, hogy még az általatok olyan nagyrabecsült és tisztelt kisebbségi állampolgárok körében is javulna a munkavállási hajlandóság. Ám amíg segélyből jobban él az ember mint kétkezi munkából, addig ez még a többségi társadalomtól sem várható el.

2012. jan. 2. 02:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!