O. V. miért nem gyakorol önkritikát?
Nem tudom hogy tudod így lenézni a kisembereket...
Neked jó így persze hogy nem panaszkodol de ha itt feltennél egy kérdést hogy jobban él mint 2éve akkor 90% azt mondaná hogy nem és hidd el hogy nem te vagy a nép, hanem mi vagyunk a nép és nélkülünk semmit sem fogsz érni ha mi csórik nem lennénk te se lennél... Kár is vitatkozni az ilynnel neki jó leszarja a kisemberek véleményét legyen nekik rossz ha már ők nem tudnak tanulni hülyék semmihez sem értenek...
Inkább leszek csóri mint olyan mint te.
- tegnap, 16.45;-
Igen, a válaszom, MINDENKI HIBÁS!- főleg az a 3/4, aki a kezébe hatalmat adott!
- kolopella! Te pedig tökéletes példája, vagy az orbáni agymosásnak! Én voltam vállalkozó, illetve kiskereskedő is.- tudod, az elmúlt rendszerben, ez volt a titulusa ha valakinek volt egy üzlete. Jól éltem, és nem kellett lopnom, csalnom hozzá! A rendszerváltás hozta, hogy már csak az maradhatott talpon, aki tud, vagy van gusztusa ügyeskedni, / köznapian, - LOPNI -/ Én továbbra is megpróbáltam becsületes lenni, de úgy nem ment! Ebből a tapasztalatból, nekem egy "gazdag" sem mondhatja, hogy tiszta, nincs vaj a füle mögött! Persze, egy sem vallaná be, hogy csalás nélkül nem lehet meggazdagodni! Lásd: orbán klán!/ a bányákról legendákat lehetne mesélni!/
- kolopele, Légyszi, írd már meg, melyik az a gyár, ahol ennyire jól fizetnek, és ahol ekkora a biztonság. Talán ilyenért szívesen feladnám jelenleg - szerinted - búsásan jövedelmező mezőgazdasági vállalkozásom! Csak, hogy lásd, ne légy olyan tájékozatlan! Így alakult a tavalyi nagy hasznom: - Tavaly, a tél nagyon csapadékos volt. Az őszi vetés nagy részét elvitte a belvíz. /ODA A BEFEKTETÉS!/ A tavaszi vetés, sokszoros többlet költséggel volt csak megoldható.Itt már nem lehetett figyelembe venni, mi gazdaságos, mi nem, csak ne maradjon parlagon a föld! Az árpa aratását csak lánctalpas kombájn tudta vágni, de így is nagy része trágya lett. / ez a nagy, mg - gi haszon!/ az almáson végig söpört egy tavaszi fagy. A termés a befektetett költséget éppen, hogy fedezte! A tavaszi belvíz miatt, csak jóval később mehettek a birkák a legelőre, iszonyú többlet költség míg az istállóban kellett etetni! De soroljam még, hogy mi mennyi az üzletben? A munkabérről nem is beszélek, mert ha azt is beszámolnánk, nem lehetne megfizetni a terméket! Mit gondolsz, a mezőgazdasági munkás mért annyira alulfizetett? Hogy az olyan elégedettek is mint te , meg tudd fizetni! Azt kérded, hogy akkor mért csinálom? Mert ez olyan munka, amit a föld, a jószág szeretet is motivál. Nálunk nincs szabadság, szombat, vasárnap, ünnep. A jószág minden nap enni kér! és ha este hulla fáradtan lefeküdnél, lekezd elleni a tehén vagy a birka, és oda a pihenés. Reggel kezdődik minden elölről. Hogy nem lehetett lefeküdni? Ez egy gazdálkodónál részlet kérdés. Azt eltudod- e képzelni, hogy az a több tízmilliós géppel, egy életre adósságba veri magát az a büdös paraszt. De jó lenne, ha az a gép elérhető árú lenne, és talán akkor te sem pufognál a zöldség árán. El tudod képzelni mennyi sárgarépát kell eladni, hogy kitermeljen egy 15 milliós traktort? Jó lenne, ha valamiről beszélsz, előbb meggyőződnél mi jön ki a szádon! Nem csak "apád" szavait hallanád meg, hanem azokét is, akik a való életben élnek, nem csak "fentről" látták még ezt az országot. /és te elhiszed, hogy tisztelt vezéred, és családja nem profitált a szocializmusból, amit úgy megvet? Akkor hogyan tanult külföldön,hogyan szerezhette "vagyonát a család?" azt hiszed munkával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!