Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondja mindenki, hogy...

Miért mondja mindenki, hogy az összes fiatal külföldre megy?

Figyelt kérdés

Én tavaly voltam végzős. Több külföldi egyetemről jöttek toborozni, lényegében visszautasíthatatlan ajánlatokkal, de csak hárman mentünk ki. Pedig egyszer megkérdezte az osztályfőnök, hogy ki akar külföldön élni. Akkor kivétel nélkül mindenki feltette a kezét.

Azt hozzá kell tennem, hogy mi hárman akkor is kimentünk volna, ha nem hívnak, mert "hazaárulók" vagyunk.

Viszont a gyerek, aki jött toborozni mondta, hogy az egyetem meglepődött, mert a magyarok a nekik fenntartott helyek felét sem töltik ki. Ezért volt szükség erre az egész toborzós programra. Jelenleg a román diákok mennek tonnaszámra, pedig őket nem hívja senki.

Ez kb. stimmel, mert van kb. 1000 ismerősöm, de talán öten, ha kimentek külföldre. Még a diplomások sem. Azok közül csak orvosokat ismerek, akik kiköltöztek, a többiek itt maradtak.

Akkor hol van az a tömeges kivándorlás, amitől mindenki retteg?

2011. dec. 18. 13:51
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

23:07

Aki Erdélyben akar házat venni, annak egy spanyol narancsszedő-bér megfelelő.

A narancsszedők nem kitelepülnek, hanem idénymunkások.

Egy spanyol nem fog narancsot szedni, mert a narancsszedésért kapott pénz semmire sem elég Spanyolországban.

2012. jan. 7. 05:26
 22/26 anonim ***** válasza:

23:02

"Engem hiába győzködsz ezzel kapcsolatban, mert én is CNC-s vagyok.

Egy egy nagy cégnél akad egy-egy szakember, gépbeállító aki valóban jól keres, de a többség már betanított munkás"

Hát akkor legyél jól kereső gépbeállító, ne csak betanított munkás. Világos a továbblépés iránya.

2012. jan. 7. 05:28
 23/26 anonim ***** válasza:
70%
Nővérem is kiment, és nekem is ki kell mennem sajnos, mert itthon elhelyezkedni lehetetlen. De csak pár évre amíg meg szedem magam.
2012. jan. 7. 10:39
 24/26 anonim ***** válasza:
30%
Kíváncsi vagyok, hányan települnek ki évente. Azt mondják 1000 orvos gyanítom ez csak 1-2%-a a teljes számnak. ( Abban az esetben, ha az orvosok számarányukhoz viszonyítva 3x többen vándorolnak ki mint az átlag munkavállaló ) Én pl. azért jöttem számítástechnikusként Németországba, mert kirúgtak a munkahelyemről, ahol jól kerestem havi átlag 500 nettó. Nem találtam egy fél évig Pesten munkát ( már 50 vagyok ) Itt a dupláját keresem szintén nettóban ami lakásbérletet és egyebeket is bszámítva legalább 50% plussz. A fiam fogtechnikus, egyáltalán nem talált Magyarországon munkát ő azért ment el. Az orvosok, nővérek gondolom a megalázó fizetés miatt. Egy statisztikában olvastam, hogy az elmúlt években 35.000-en távoztak évente az EU-ba - a befogadó országok regisztációja szerint. Tavaly májustól nyílt meg igazából a munkaerőpiac, erről az időszakról nem szólt a statisztika, úgy tippelem ez minimum megduplázza az éves számot. Abból következtetek, hogy 5 éve is mentem volna Németországba, fel is vettek, megkérte a cég a munkavállalási engedélyt, azt mondták ez semmiség. Hát nem ( kaptam meg ). Aki menni akar most menjen amíg le nem zárja az ország, a határokat. Itt most nem Németországra gondolok, ők rájöttek, hogy ez nekik tuti üzlet az elöregedő és eltörökösödő társadalmuk mellett. ( Itt sokan élnek. aki járt már Egyiptomban, Tunéziában gondolkodjon el azon, hogy Vona Úr miért is akar barátságot velük? Ill. hogy mekkora segítséget jelentett, Mo-nak, hogy a németek elzavarták őket Mo-ról. Amit Rákóczi Úr mindjárt meg is hálált. ) Mindamellett jobban érzem magam, mint Magyarországon. A rendőr még egyszer nem állított meg vegzálni, büntetni. Ahol Magyarországon 60 as táblát tesznek, ki itt mehetsz 120-al. Ahol itt 60-ast ott a saját érdekedben jobb ha 55-el mész. Az elvonás még ebből a bérből is ( csak ? ) 40% os. + AFA (19%) ( Gondolom ebből van, hogy a megélhetési költségek nem sokkal magasabbak mint Mo-n. ) Persze otthon az MSZP - LMP - Jobbik de-Magóg hármas minimum ebből a bérből 80%-ot szeretne. Persza a munkából nem kérnének, csak a jövedelmből. Amit remélek be is vezetnek, ha megnyerik a következő választásokat. Azután együtt maradhatnak szegény hazánkban az általuk ( legalábbis MSZP LMP ) kedvelt népcsoporttal. Azoktól meg vonhatnak akár 100%-ot is abból sem fogják az a8 autóikat talatankolni.
2012. márc. 6. 22:26
 25/26 anonim ***** válasza:

Látom, hogy ez egy régebbi téma, de véletlenül meg tudnád mondani, hogy melyik iskola toborzott nálatok, mert én szeretnék külföldön tovább tanulni és érdekelne.

köszi

2013. márc. 13. 12:58
 26/26 anonim válasza:
Engem is érdekelne ez a külföldi, toborzós egyetem, meg az is, amelyikre Te mentél végül. Melyik volt az az egyetem, és hogy vettek fel?
2014. jan. 22. 01:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!