Miért mondja mindenki, hogy az összes fiatal külföldre megy?
Én tavaly voltam végzős. Több külföldi egyetemről jöttek toborozni, lényegében visszautasíthatatlan ajánlatokkal, de csak hárman mentünk ki. Pedig egyszer megkérdezte az osztályfőnök, hogy ki akar külföldön élni. Akkor kivétel nélkül mindenki feltette a kezét.
Azt hozzá kell tennem, hogy mi hárman akkor is kimentünk volna, ha nem hívnak, mert "hazaárulók" vagyunk.
Viszont a gyerek, aki jött toborozni mondta, hogy az egyetem meglepődött, mert a magyarok a nekik fenntartott helyek felét sem töltik ki. Ezért volt szükség erre az egész toborzós programra. Jelenleg a román diákok mennek tonnaszámra, pedig őket nem hívja senki.
Ez kb. stimmel, mert van kb. 1000 ismerősöm, de talán öten, ha kimentek külföldre. Még a diplomások sem. Azok közül csak orvosokat ismerek, akik kiköltöztek, a többiek itt maradtak.
Akkor hol van az a tömeges kivándorlás, amitől mindenki retteg?
23:07
Aki Erdélyben akar házat venni, annak egy spanyol narancsszedő-bér megfelelő.
A narancsszedők nem kitelepülnek, hanem idénymunkások.
Egy spanyol nem fog narancsot szedni, mert a narancsszedésért kapott pénz semmire sem elég Spanyolországban.
23:02
"Engem hiába győzködsz ezzel kapcsolatban, mert én is CNC-s vagyok.
Egy egy nagy cégnél akad egy-egy szakember, gépbeállító aki valóban jól keres, de a többség már betanított munkás"
Hát akkor legyél jól kereső gépbeállító, ne csak betanított munkás. Világos a továbblépés iránya.
Látom, hogy ez egy régebbi téma, de véletlenül meg tudnád mondani, hogy melyik iskola toborzott nálatok, mert én szeretnék külföldön tovább tanulni és érdekelne.
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!