A Fidesz, és a KDNP azon munkálkodik, hogy az alábbi bibliai idézet megvalósulhasson?
Akinek van, annak adatik! Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és megszaporíttatik; akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amije van.
Máté 25:29
Utolsó előtti: neked mi a bajod? Szerintem kóros fidesz-függőség...nehezen, de talán gyógyítható.
Az idézet nagyon találó. Bár az eredeti kontextusban szerintem azt jelenti, hogy törekedni kell a jólétre, az embernek tennie kell azért, hogy jobb legyen neki. S minél sikeresebbek leszünk az életben, annál nagyobb dolgokat tudunk megkapni/véghezvinni.
Amúgy "akinek nincs", annak nem adni kell, hanem biztosítani kell a lehetőséget, hogy szerezzen magának. Most pedig az történik, hogy azt is elveszik, ami van.
Az eredeti összefüggésben valóban "azt" jelenti.
Ugyanakkor Magyarországon lassan már semmi nem jelenti azt, amit az eredeti összefüggésben jelentene, sőt lassan már összefüggések sincsenek talán.
Az idézetnél maradva, szerintem abban, hogy Mo.-n ma nem ez a szemlélet uralkodik (ti. hogy a saját erőnkből érjünk el sikert, s attól folyton egyre jobb és jobb lesz nekünk), szerepe van a 40 év szocializmusnak is. Ugye az emberek hozzászoktak a gondoskodó államhoz, amely megadja a szükséges dolgokat az élet különböző területein. Csakhogy vége lett annak a világnak, és hirtelen arra eszméltünk, hogy egy eladósított országban vagyunk, amelynek rohamos tempóban kell igazodnia a kapitalista világgazdasághoz.
Sajnos a jelenlegi kormány is hoz olyan intézkedéseket, amelyek rontják az egyéni kezdeményezés esélyeit. Nőnek a vállalkozók adóterhei, az állam mondja meg, hogyan kezeljük a pénzünket (nyugdíj), a diplomásokat zsarolással akarják itthon tartani (ami azért vérlázító, mert a fizetések közben a nevetséges kategóriába esnek), stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!